Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 301
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • USA
skk007, възможно е, дори много добре се получава, но няма как да снимам сега.
Благодаря на всички за препоръките. Като го направим, ще покажа.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 16:49 от SkyBlue

# 616
Много благодаря на всички за съветите за банята!
Drago, много ми бяха полезни снимките, понеже не успявах да си го представя.
Точно в правилния момент съм за промени, още няма никаква мазилка, на тухла е. Тръбите и ел-а са прекарани, но мисля,че не е чак такъв проблем да се изместят. Вратата обаче няма как да се премести,понеже има друго съседно помещение и просто няма накъде, но е супер идея да се отваря навън! Притеснява ме само че стената,на която е вртата е буквално само врата и по няколко см отсрани, няма я тази малка част,която остава в на Drago случая / по-нвътре да се пада стената на мивката/ и при мен няма ли да се получи от вратата директно в мивката ? Тоест може би трябва да се измести мивката, но не особено много?
Бойлерът ще бъде в пералното. В този ред на мисли какви са недостатъците на хоризонталните бойлери ?

# 617
Иван, а маса имате ли вече? Че на снимката се видя бар-плот някакъв?
Аз бих сложила кръгла маса,която да може да се разпъва, ако има място.Тази ми идва много голяма.

# 618
Здравейте! Пиша с въпрос, свързан със завесите в спалнята. Има ли сред вас такива, които ползват само завеси (без щори), които са плътни, но не са blackout или dimout? Пазят ли добре или по-скоро прониква светлина? Благодаря предварително Simple Smile

# 619
Много зависи от цвета и плътността на плата.С хубав дебел плат в тъмен цвят ще имате почти изцяло затъмнение.В стаята на сина ми да тъмносиви, доста дебели и пазят супер от светлината.

# 620
В спалните съм със снежно бели, тип японска щора и не пропускат светлина.

# 621
  • Street of Dreams
Радвам се, че Иван махна стотиците кутийки и рафтчета. Какъв е смисълът им - какво се слага на тях, освен тонове декорация, която само утежнява интериора и събира прах.
Аз също не бих напъхала ТВ в тази правоъгълна кутия, един красив сайдборд с чекмеджета ще е по - добре. Като цяло тази мода, както и на дървесно-бетоновите комбинации, след някоя година може да е непоносима. С малко повече фантазия, някоя кръгла форма, елементи от бронзово стъкло, повече текстил, изчистеност и по-малко джунджурии ще стане далеч по- уютно.
Като цяло съм против в интериора да има всякакви тухли, дъски, камъни, дървета, бетони и тн неща, които всъщност са типични за екстериора. Една изчистена стена с картини/огледало/рафт ми е по-хубава.

# 622

Слагам по-няколко картинки и от двата варианта (аз не съм сигурен кой ми харесва повече, но мисля че правилния избор ще е да ви се доверя, т.е. вариант 2):

Варинт 1:
Скрит текст:

Вариант 2:
Скрит текст:

Имате идея, но липсва правилна организация на мебелите в помещенията. Цветовете е добре са не повече от два + един за акцент, по подобен начин стоят и нещата с допълнителните окачвания по стените. Смесил сте няколко стила в един, добре е да се придържате към един стил на обзавеждане. Колкото по-изчистено толкова по-голяма възможност да раздвижите дизайна в жилището след това. Колкото повече го товарите, толкова по-трудно ще Ви бъде да подредите така че жилището да стои стилно и функционално. Избягвайте, цветове които биха натоварили жилището като тъмночервеното по стените, например. За стени избирайте меки или неутрални цветови гами.
Успех и благодаря за линка.

# 623
Ivan Angelov 736007, огромен прогрес, според мен лично, спрямо първите визуализации!
На мен вариант 2 много повече ми харесва. Харесва ми и че диванът е обърнат, наистина отваря помещението на входа и обединява зоната. (Много хора освен това не обичат да са с гръб към врати на помещения, това не знам дали е фактор при Вас...) Обособява и отделя гейминг зоната.

Относно "олекотяването" и премахването на мебелировката, това не за всекиго е възможно. Помещението е малко, ако не бъркам питащият спомена и че място за съхранение му е необходимо и напълно го разбирам.
Поне ако се ползва боя в цвета на секцията по картелка, като се махнат и дръжките, което също се одобри, тя няма да привлича внимание и натоварва помещението.

Ще се радвам ако след някой месец видим реализацията, а най-хубаво ще е Ivan и семейството му да са доволни от резултата Simple Smile .

Пацолина, тогава ще трябва да оставите мивката по-навътре, ще пречи на пътя. Сложете врата отваряща се навън ако има възможност. При всички положения ще е по-добре. Мивката гледайте да не е от най-дълбоките, които са по 50 и нагоре сантиметра. Относно бойлерите - хоризонталните осигуряват "по-малко" количество топла вода, поради начина на изтичане и смесването ѝ със студената като почне да се източва при ползване, независимо от посочените еднакви обеми...

SM0808, много точно го е описала и е отговорила ДХ3.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 09:40 от drago_2008

# 624
Много благодаря на всички за съветите за банята!
Drago, много ми бяха полезни снимките, понеже не успявах да си го представя.
Точно в правилния момент съм за промени, още няма никаква мазилка, на тухла е. Тръбите и ел-а са прекарани, но мисля,че не е чак такъв проблем да се изместят. Вратата обаче няма как да се премести,понеже има друго съседно помещение и просто няма накъде, но е супер идея да се отваря навън! Притеснява ме само че стената,на която е вртата е буквално само врата и по няколко см отсрани, няма я тази малка част,която остава в на Drago случая / по-нвътре да се пада стената на мивката/ и при мен няма ли да се получи от вратата директно в мивката ? Тоест може би трябва да се измести мивката, но не особено много?
Бойлерът ще бъде в пералното. В този ред на мисли какви са недостатъците на хоризонталните бойлери ?

Вратата може да се премести наляво без проблем - малко къртене от едната страна, малко зидане от другата и готово.

# 625
Здравейте, ще бъда много благодарна, ако помогнете с идеи и на мен!
Става въпрос за холо-кухня, около 35 кв.м.  Това е скицата

В червено е отбелязано разпорожението на кухнята, а в синьо-дивана. От тук нататък не зная какво да правя. Искаше ми се малко бар-плотче, понеже нямам никакви чекмеджета в шкафовете, заради пералнята и съдомиялнята. Отделно искам и трапезна маса.
Моля за всякакви идеи - как визуално да разделя хола от кухнята, също и предложения за цветовата гама! Всичко, което се сетите ще ми е от полза. Blush

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 18:07 от една_мама

# 626
Аз не разбрах, ще сменяте ли мебелите или искаш да промениш с наличните?

# 627
Кухнята,  дивана и масичката са нови. Останалото ще се купува. Масичката е голям компромис, но я използваме и за трапезна маса в момента, инначе е много груба.

# 628
Щом е нова кухнята, нека майсторът ти вкара скрити чекмеджета в някой шкаф.За какво е тази дупка до пералнята?

# 629
  • София
Може би за сушилня?
Така бих пльоснала един хубав остров в средата на това място🙈🙊😝
Продължавам да търся жълта табуретка 😳☺️

Общи условия

Активация на акаунт