Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 289
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
ДХ3, хубав дом. Виждам, че сте наблегнали на озвучаването.
И у дома обзавеждането стратира с избора на  тонколони и нататък всичко се завъртя около тях Simple Smile... 
По въпроса с дивана виждам, че корпусната мебел е в тъмно кафяво с червеникав оттенък, което се комбинира много добре със синьо.

# 676
Пък аз като си седна на дивана и виждам на Една_мама терасата Grinning

За да не е само спам, при боядисване на стени с повече от един цвят в една стая, има ли правило как се отсичат цветовете?
При нас в момента всичко е бяло и ми се иска това П което се получава от стените зад дивана, дясно от него и при тв да го боядисам в някакви тъмни цветове, но в същото време не искам да продължавам тъмното и след вратата към дневната (ляво от дивана). Та се чудя там как да прекъсна?

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 18:10 от Satine

# 677
Satine, цветове се сменят на вътрешен ръб.

# 678
  • София
По принцип това е правилото, защото е най-лесно и чисто. Но някои го правят иначе...

# 679
И там като нямам ръб, май не ми остава нищо друго, освен да си измисля нещо декоративно, което да го спре.

# 680
  • София
С тиксо😜

# 681
С тиксо може да се ограничи цвета, но смяната на външен ръб е грозна.
Винаги ръбът е лошо оформен.  Ако се прави цветно пано е друг случай, тогава също не се сменят цветове на външен ръб, приложените картинки са добър пример.

# 682
То става да се направи, но сложно да се отсече добре.

# 683
  • Street of Dreams
ДХЗ, близначките сте известни с хубав вкус. От приятелките ми, тези с най-пищните и стилни къщи са все близначки. 😄
По твоя въпрос има много потенциал. Първото, което ми мина през ум е, че на тези стени им трябва малко цвят. Иначе контрастът с пуснатите щори (като огромен екран) е малко страскащ. Освен това кафевият сайдборд се бие сус светлия ламинат и снежнобялата стена. Най-добре за плавен преход  сложи един килим, в който да има и двата цвята. Това ако държиш на сайдборда. За дивана - мен ако питаш синьо и зелено е страхотна комбинация. ❤️

# 684
  • София
Абе и на външен ма, ако иска от дясно и зад дивана може да помисли за един два диагонала от дясно горе на ляво долу зад него, това може да реши проблема с вратата, стига да се съчетае добре, дори и да се получи степенуване на нюансите.

# 685
За тиксото, ясно. Мъжът ми е толкова прецизен, че ще но направи, но на мен нещо не ми допада идеята да е просто отсечено, та си мислех за някави варианти чисто визуално да го отделя са ламперия ли, нещо друго подобно ли, не знам и аз.

# 686
  • София

Или нещо такова.
Иначе малко ти е малко пространството между дивана и врата за нещо за се сложи там и да отрязва физически...
Освен да минеш вратата и да отсичаш с нещо от другата страна.

# 687
ДХ3, много е хубав цветът на дивана (тъмносиво, нали правилно виждам на моя монитор?). И креслото стои много добре до него. Сигурно ти е омръзнало да го гледаш, щом е и от друго жилище, но си е хубава мебел и не си струва да го сменяш. Аз по-скоро бих сменила цветът на стените в нещо по-тъмно, например убито сиво-виолетово. В момента много от известните дизайнери говорят за завръщане на тъмните и драматични цветове в интериорите, както и че белите интериори вече са в миналото. Прекрасната зеленина през прозореца ще изпъква още повече на едни тъмни стени.
Някакъв такъв цвят

alethea, помислете си добре за тази камина. Тя самата е метър на метър, а поне още един метър в радиус около нея не можеш да сложиш никакви мебели. Така 1/3 от тази малка стая става неизползваема. Отделно какво слугуване иска - независимо дали на дърва или пелети. Когато в къщата не се живее постоянно, а се отива за по няколко дни, няма по-удобно и икономично нещо от климатика. Стаята е малка, лесно ще се стопли, особено когато в нея се и готви. Дядо ми, дето цял живот е живял в къща и е сменил всички видове печки и камини, накрая си сложи климатик и каза, че колкото и да му струва тока, повече не иска да се занимава с никакви печки.
Второ, задължително в тази стая бих направила врата, от която да се излиза на двора. Независимо дали навън имате веранда или просто градина, все ще трябва да има някакъв кът за хранене в двора, който най-лесно ще се обслужва, ако от кухнята се излиза директно на двора. Нали все пак идеята на всякакви ваканционни имоти е човек да е сред природата, а не да стои в някаква къща.
Това ми е най-общо идеята. Червено - кухненски шкафове, лилаво - телевизор и някакъв шкаф за него, синьо - кът за сядане с висока трапезарна маса и някакви по-високи дивани (които, ако са достатъчно големи, могат да се ползват като допълнителни легла за спане за гости)

# 688
Диванът няма да сменям- той е достатъчно скъп, а се оказа и много здрав, имаме го от над 20г.
Цветът му е кафяв,  с един сив отблясък, като плюшен малко.Ще сменя тапицерията само.

# 689
Иначе малко ти е малко пространството между дивана и врата за нещо за се сложи там и да отрязва физически...
Освен да минеш вратата и да отсичаш с нещо от другата страна.
Диванът е просто сложен за пример. Дори не сме поръчали постоянния, така че мога да лавирам с някакви сантиметри.

Общи условия

Активация на акаунт