Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 289
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Много по-гадно е да гледаш тв срещу светлина.
Ако от прозорците не влиза директно слънцето, дори на открити стъкла ще може да се гледа, ако тв е срещу тях, на стенага.
Освен всичко как, като седнеш на дивана(ниско) и тв ти заема голяма част от прозореца, а за да гледаш
ще пускаш и щори, да се наслаждаваш на гледка?

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 15:29 от ДХ3

# 661
  • Street of Dreams
По проекта на Алетеа - една красива кръгла маса за шестима би била чудесна, но абсолютно не виждам как ще се събере тя,   дивана и мивката около един прозорец. С врата срещу него.

1.20 е най-малката възможна маса, нямаме размери, но в най-добрия случай ще дойде в центъра на помещението, а за дивана остава стената с вратата.

А ако дамата иска да си гледа презореца, докато си пие кафето - бих взела разкошни и удобни кресла за масата и бих си стояла там.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 15:37 от OnDiNe_

# 662
aletheа, какво трябва да е това нещо "ваканционен имот" - стая, къща, бунгало, апартамент, само кухня-хол или и легла за спане трябва да има, къде са изводите за ВиК, веранда или външна част предвижда ли се. Толкова много неизвестни, че е несериозно някой да седне да разсъждава върху един правоъгълник.
Архитектурен проект нямате ли? Архитектите винаги дават примерни идеи и за разположението на мебелите.

# 663
Е, докато гледаш телевизор, едва ли едновременно с това ще се наслаждаваш и на гледка...
В къщи телевизора е пред прозореца - не ми пречи. И без това се гледа предимно вечер. През деня в почивните дни се пускат щори.
Но се е случвало в предишни жилища да е срещу прозорец и е доста по -неприятно за гледане през деня, освен ако не спуснеш някакви завеси с пълно затъмняване.
Като се сложи телевизора на по - нисък шкаф, защото този в момента е висок едва ще захапва част от прозореца.
Но пък ако си седнал да си изпиеш питието на дивана, къде къде по - приятно е  да гледаш планината вместо стената.

# 664
GG, само тази стая  ме интересува.
Това ще е холо-кухня.
Иначе има две спални, две бани, коридор и малко складово помещение.
Веранда няма да има, премахнахме я, така че да се направи по-голям хол.

Това е целия план.
Скрит текст:

Но въпросителните са ни по тази стая най-вече.

Едната баня е гръб на кухнята, така че ВиК са на тази стена.

План все още нямаме, съборихме стара къща и сега наново ще се строи.

# 665
Ето как е у дома, Тв и гледка едноврвменно Simple Smile))Пускам щори като е силна светлината, но не ми се налага да крия прозорецът постоянно заради тв

Та…седя си на дивана и си гледам навън без проблем, но стъклата са доста ниски.

Сега, да се възползвам да питам- искам да променя у дома туй/онуй. Колебая се да сменя ли цвета на дивана и с какъв: някакво тъмно синьо или смарагдово зелено? Оттам и трапезарните столове.
Мебелите ни са от две други жилища и не си пасват точно в тази комбинация.
Заради това нямам и пердета и завеси- не мога да намеря пресечна точка.

Ако диванът е зелен- ще
прелива със зеленото навън.Ако е някакво убито тъмно синьо, ще е като преграда и ще изпъква много на зеления фон…Още не знам.//

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 01:57 от ДХ3

# 666
Alethea, щом сега ще строите, защо не си проектирате повече прозорци??
Аз останах с впечатление че всичко е “свирено” а то може да си планирате ..

# 667
Скрит текст:
Колко много предложения, благодаря ви! Сега да отговоря на част от въпросите, за които се сещам, после ще чета отново.
Плота е технически камък, не е от Айко. Зад съдомиялнята се падат изводите за водата и това изяжда част от мястото. Моята идея също беше долният шкаф до уредите да е бял, за да не дразни толкова много, но се съгласих със специалиста. Сложихме дивана там, а не под прозореца с идеята да се наслаждававе на гледката. Това решение вече ме дразни, но в момента нямам възможност да го поправя. Вратите са заварено положение, както и дограмата. Наложи се даже да ги изрежем отдолу, след като сложихме ламината.При първа възможност искам да ги сменя.
Диванът е сив.
Кухнята е светло сива, като в зависимост от светлината  я виждам и лилавееща. За съжаление няма късе да разкарам пералнята и съдомиялнята,  нямам мокро, банята и коридорът не са достатъчни. Ави това е за сега, продължавам да чета, за да видя какво съм изпуснала.
Здравейте дами, а вероятно и господа! Първи пост ми е във форума и се надявам да не е последен...времето ще покаже. И като така първо да благодаря на всички списващи в темата, прекрасна е и ми бе от голяма помощ при ремонт и обзавеждане преди 2 години, продължавам и да я следя!
По същество, относно откритите уреди - предлагам да обмислите подвижен плътен сгъваем параван с височината на плота пред уредите и съответстващ на стила на цялото помещение. Може да е както изцяло дървен, така и комбинация между дърво и текстил, огледална повърхност, ажур - възможности има много, а кой ще се окаже най-подходящ, ще си излезе след останалото обзавеждане, включително текстила, дори може да повтаря текстил от завеси/щори. Няма да обезшуми при ползване, но пък естетически ще помогне.  Така няма да се налага да се прави остров, който вероятно пък ще попречи на трапезарната маса.
В останалото - поддържам казаното вече от останалите дами - текстил, артистичност и Ваша си атмосфера.
Сега като се замисля, бих някога /ако сега не е възможно/ пребоядисала долните шкафове в бяло. Моите бояджията ги беше грешил два пъти, на третия просто ги дадох другаде за боядисване и мирясах Simple Smile

# 668
Alethea, щом сега ще строите, защо не си проектирате повече прозорци??
Аз останах с впечатление че всичко е “свирено” а то може да си планирате ..

"Свирено" е откъм прозорци.
ММ рече и отсече само един в тази стая.

# 669
alethea, би било добре да дадете размерите на помещението светло колко на колко метра ще е. Така остава някак неясно.

# 670
alethea, а това червеното в ъгъла какво е - да не е камина?
И щом ще е само един прозорец, направете го там, където ще е къта за сядане, а не до кухненската мивка.

# 671
Да, камина. Тепърва ще решаваме на дърва или пелети.
Аз исках мивка на прозореца Joy и  затова е крайното място на прозореца.

Затова писах тук за идеи… няма много място, а искам максимално разумно да го използвам.

ДХ3, много ми харесва, особено с зеленината отвън.
Рай Heart Eyes

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 16:10 от alethea

# 672
  • Велико Търново
ДХ3, няма да цитирам, но много ми харесва Simple Smile
Пробвай с някое цветно одеало/голямо парче плат в подобен на търсения цвят, да застелиш дивана и да си онагледиш как би изглеждала промяната.
Аз бих оставила така както е сега Simple Smile

# 673
SKK❤, аз съм
зодия близнаци и все искам
промяна Simple Smile) Влече ме към синьото, просто се двоумя дали няма да се “бие” със зеленината навън.Влече ме и към монохром в бежово, но съм имала такъв дом преди 20г и не ми се връща пак.

Нещо такова ми се върти:

Ще сменя малко на кухнята цвета( вратичките.Имам планове Simple Smile

# 674
По въпроса на потребителката с откритите пералня и сушилня... Имам питане дали може да  " вкопаят" уредите в стената зад тях? Съответно няма да стърчат пред плота. После може да се направят плъзгащи врати и когато е необходимо да стоят отворени.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 18:24 от mariat

Общи условия

Активация на акаунт