Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 295
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • Street of Dreams
Здравейте, ще бъда много благодарна, ако помогнете с идеи и на мен!
Помещението има нужда и от един масивен сайдборд под телевизора - нещо комбинация от цветовете, например плота му да е в топлия дървесен цвят на ламината и дограмата. Върху него ваза, свещник, саксия.

Пепси, на снимките със завесиките нищо не стърчи, освен плота. В нашия случай пералнята стърчи от плота навън.

Остров не бих сложила - има достатъчно плотове, а той ще краде от мястото за трапезната маса.

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 18:54 от bubanka

# 646
Ако се сложат успоредни на пералнята шкафчета, те ще скрият "частично" миялна, пералнята и сушилнята

OnDiNe_, жената иска и чекмеджета и маса. Този остров може да е плитък 40 или 60 см, не става въпрос въобще за 90 см. Къде иначе ще са те?

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 18:55 от bubanka

# 647
Ами и на др. хора им стърчат уредите пред плота. Завесите се огъват все пак, това им е хубавото Simple Smile

И са бюджетно решение, позволяващо лесна промяна на интериора, в случай че човек обича да сменя декоративните елементи според сезона например...

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 17:11 от pep_si

# 648
Перде на тази кухня няма да отива, много е линейна и изчистена.
Много ме дразнят разни псевдо проектанти, можело е да стане добре с едни вратички пред два от уредите.Трябват размери, за да се разиграят някакви варианти да намалим поне визуално щетите.

# 649
Нещата са сбъркани още от началото. Архитектурният план/разпределение е меко казано безумен. Вратата на терасата трябваше да е от страната на стената, за да се сложи дивана под прозореца, а на отсрещната стена да се сложи телевизора и секция за съхранение, защото помещението е малко. Да не говорим как се гледа телевизор, като зад него блести светлина.
Но каквото е, такова. Няма място за плот и за маса. Или едното, или другото. При нас беше така и ние категорично решихме, че ще имаме само бар-плот на височината на долните кухненски шкафове и не съжаляваме. Хем имаме повече място за съхранение, хем имаме и място за хранене. И гости са ни идвали, справяме се.
Това, което според мен трябва да се направи е да се сложат шкафове под прозореца с телевизора, а той отгоре или на висяща стойка от тавана. Шкафовете може да бъдат и с чекмеджета.
Нещо такова:

Може да бъдат на крака, може директно на пода или да бъдат хванати на стената със скрито осветление под тях.

И текстил - щори на прозорците. Има всякакви видове, материи, цветове. Лично аз бих сложила римски щори - хем цвят, хем текстура. Отделно килими - 2! Един пред дивана и един под масата. Да, знам, че по-трудно се поддържа, но така ще се скрие повече от пода, който пък се бие тоново с вратата.
Зад дивана - две-три големи картини в черни рамки.
Доколкото се ориентирам, цветът на кухнята е сив (леко ли лилавее на екрана), диванът е сив, така че всякаква цветова гама ще отива. Просто щорите трябва да не са едноцветни, както и килимите.

# 650
Изобщо не са такъв проблем уредите. Сега стаята е празна и бият на очи. Когато пред тях се сложи една хубава трапезарна маса със столове, тя ще стане визуалният фокус и уредите изобщо няма да се забелязват. Завеските са подходящи за по-винтидж кухни, тази е техно, изчистена, има доста бели елементи, с които уредите си кореспондират цветово.
За чекмеджетата - има си техническа възможност да се направят скрити такива и в шкафовете с в вратички, и в този с големите чекмеджета, трябва да се говори с мебелист. Може да се сложи и някой скрин с чекмеджета до дивана, ако са толкова важни.

# 651
Аз съм си куку и щях да преправя дограмата веднага.

# 652
Аз съм си куку и щях да преправя дограмата веднага.

Остави дограмата. Бих сменила и интериорните врати (сега са в черешовата гама), както и да преместя вратата на терасата, ако технически е възможно. Луда калинка, хаха!

Също бих скрила микровълновата и другия уред до нея някъде. Достатъчно са откритите уреди под плота, че и да има такива над плота.

# 653
Да, аз за вратата говорех, балконската.Заради нея цялата стая се обърква.
И това малко прозорче, дето разделя витрината зад Тв.? !?!

# 654
Здравейте, включвам се в тази тема.
Започваме скоро строеж на ваканционен имот и на дневен ред е  да обмислям идеи за подредбата на мебелите.

Това последно измислихме снощи. Не се смейте, моля, ентусизирани сме и с Пейнт се развихрихме.

Моля за идеи, за правоъгълна стая - каква трапезарна маса е подходяща?
Знам че искам маса на един крак, разтегателна. Задължително със заоблени краища.

Много ми харесват кръглите, но ме притеснява че няма да е с достатъчно място за поне 6 човека.

Според вас какъв диван би бил подходящ и на коя стена, така че и от него, и от стола на масата за хранене да се вижда през прозореца?

С оглед на това, че е само един прозорец - всичко въртим около него.

Тв също трябва да се вижда и от кухненската част, и от холната. Със сигурност ще е на стойка на стената, въртяща се.

Да поясня - вратата към стаята ще бъде плъзгаща, оранжевите квадрати са кухнята и хладилник, а синьото- мивка пред прозореца.

Цялата стая е приблизително 25 кв.
Скрит текст:

# 655
Аз бих преместила дивана под прозореца, за да може тв да отиде на стената. И също бих преместила вратата към терасата, хах.
Според мен уют ще дадат пердета, килими, картини по стените. Сега е голо (както е и вкъщи и това направо ме влудява).
Бих сложила вградени чекмеджета в шкафовете и голяма кръгла маса с тапицирани столове. Другото, което ми хрумва, ако диванът си запази местоположението, може да се сложи остров с маса. Нещо такова, но съобразено с размерите на помещението:

Скрит текст:

# 656
Колко много предложения, благодаря ви! Сега да отговоря на част от въпросите, за които се сещам, после ще чета отново.
Плота е технически камък, не е от Айко. Зад съдомиялнята се падат изводите за водата и това изяжда част от мястото. Моята идея също беше долният шкаф до уредите да е бял, за да не дразни толкова много, но се съгласих със специалиста. Сложихме дивана там, а не под прозореца с идеята да се наслаждававе на гледката. Това решение вече ме дразни, но в момента нямам възможност да го поправя. Вратите са заварено положение, както и дограмата. Наложи се даже да ги изрежем отдолу, след като сложихме ламината.При първа възможност искам да ги сменя.
Диванът е сив.
Кухнята е светло сива, като в зависимост от светлината  я виждам и лилавееща. За съжаление няма късе да разкарам пералнята и съдомиялнята,  нямам мокро, банята и коридорът не са достатъчни. Ави това е за сега, продължавам да чета, за да видя какво съм изпуснала.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 15:03 от една_мама

# 657
Имала съм кръгла маса, може би 1:50 диаметър и събираше повече от 6 човека.

една_мама, можело е да се направи по-дълбок плот, а изводите за вода да са под мивката.
Зад моята миялна няма такива.
Затова казах,че проектантът е за бой отвсякъде.Имало е варианти за работа, но то свирено.

# 658
една_мама, дивана си е баш където трябва. При такава хубава гледка да го обърнеш към стената си е грехота. Освен това телевизор срещу прозорец е много по - неприятно за гледане отколкото пред прозорец (слънцето блести по екрана много неприятно). Така или иначе, ако  се гледа през деня ще се пускат завеси/щори. Трябва ви някакъв хубав шкаф (по - нисък и по - дълъг), предполагам че настоящият е временно решение. 
Предложението на  drago_2008 за визуално разделяне на кухненската част от дневната е разумно, ако размерите на помещението го позволяват.

# 659
Докато изчета..
аз също бих сложила едни завески пред уредите. В икеа има/ше/ една кухня със завеска и стои добре. Бих комбинирала текстила с някой от останалите текстили в стаята.

Не бих слагала остров, а в близост до кухненската част бих сложила една прилична трапезарна маса и столове. Само това ще обособи зоната.
За тв- въобще ме изуми решението да е на слънце телевизора, техниката повече трябва да се пази. Бих сложила шкафове от край до край до където позволява вратата на балкона по тази стена. На крачета, не до земята, за да са една идея по “леки” и да не се сливат с кухненските.
И тия щори… директно ще излетят,ако трябваше да обзавеждам аз. Уют и ламелни щори от този тип за мен са невъзможни заедно.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 15:28 от second

Общи условия

Активация на акаунт