Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 284
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
ДХЗ, и гледката и дивана са страхотни! Аз също много харесвам зелени и сини дивани ( без бежовите възглавници)

# 691
Пак аз.
Благодаря за предложенията, момичета, харесах си доста неща.
Реших да се откажа от бар-плота и да остане само трапезна маса. Завеси пред уредите мисля, че няма да отиват на стила на кухнята, но това наистина ще е най-лесното за изпълнение решение.
Относно това, дали могат за се вкопаят уредите в стената -  ще се допитам до майстора.
Килим/и, завеси и картини разбира се ще има, шкаф под телевизора също.  В момента, както писах стаята е празна и предстои обзавеждане. Чуденката ми по-скоро беше за цветове, текстури...

Благодаря още веднъж за насоките! Flowers Rose

# 692
Пак аз.
Благодаря за предложенията, момичета, харесах си доста неща.
Реших да се откажа от бар-плота и да остане само трапезна маса. Завеси пред уредите мисля, че няма да отиват на стила на кухнята, но това наистина ще е най-лесното за изпълнение решение.
Относно това, дали могат за се вкопаят уредите в стената -  ще се допитам до майстора.
Килим/и, завеси и картини разбира се ще има, шкаф под телевизора също.  В момента, както писах стаята е празна и предстои обзавеждане. Чуденката ми по-скоро беше за цветове, текстури...

Благодаря още веднъж за насоките! Flowers Rose

Това, че стаята е празна е много добре. Кухнята е в сиво и бяло, така че почти всякакви цветови комбинации ще са ок. Влез в пинтерест и напиши grey combination color или grey color palette и ще излязат хиляди идеи. Виж кое сиво е твоето сиво и то с какви други цветове си върви и от тях на вас какво ви харесва. После нещата лесно ще си дойдат на мястото.

Ето само няколко от хилядите примери за цветови комбинации със сиво:

# 693
Една мама, а вие какви цветове харесвате? Ето варианти със сиви дивани Simple Smile

, и аз в къщи съм със сив диван.

# 694
Със сигурност бих спряла със сивото и бих вкарала хром, синьо или тъмно зелено, светъл килим с някаква шарка в снимките има много добри примери.

# 695
  • Street of Dreams
Мен лично силно ме смущава как цветовете на кухнята никак не пасват с тези на под и дограма. Не коментирах цветове, защото едва ли нещо там може да се промени. Може би обаче предложеното по-назад "сиво-лилаво" ще обедини цветовете добре. Бих пробвала със сигурност на стена /завеси и голям килим с всички цветове в него.

# 696
Една мама, вратата може да я боядисате в бяло ако ви дразни сега цвета Simple Smile!
Още цветови предложения ,

# 697
Natt, аз също обмислям боядисване на вратите, даже следя такава група тук във форума.

OnDiNe, точно това е предизвикателството - как да стане по-хармонична стаята с наличните цветове. Grinning Така е, когато и друг член на семейството реши, че има вкус и трябва да го отстоява. Grinning

Много красиви предложения! Страхотни сте момичета!
Любимите ми цветове са в синята и лилавата гама, напоследък харесвам и някакви златни акценти

Благодаря, че бяхте толкова отзивчиви и ми отделихте толкова време

Ще помоля само drago и OnDiNe да коригират постовете, в които са ме цитирали, защото искам да махна снимките.

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 19:20 от една_мама

# 698
Здравейте, можа за съвет/предложение за цвят на завеси: тънко и плътно.
Става въпрос за холо-кухня.
Цветовете на кухнята се виждат. Има една акцентна стена в сиво, останалите стени са много много бледо розово кремаво. (Има снимка)
Дивана е сив, столовете са пясъчно розово и сиво.
Иска ми се тънката завеса да е кремаво/екрю/шампанско, а плътната някакъв нюанс на розовото. Но не успявам да си го визуализирам 🤷🏼♀

# 699
На мен розово не ми се връзва с тъмносиво и дървении едновременно, а с добавяне на още краски тип бежаво екрю и зеленикаво шампанско още по-малко. Но мога да си предсттавя бледорозово и нещо много бледо за другото перде, някаква отсянка на бяло (не снежно).

# 700

В розово виждам само такъв цвят: пепел от роза, по-наситен.
За тънкото перде - воал, сив или екрю.

А може и обратно : тънък бледо розов воал и сиво-млечни плътни пердета.

# 701

В розово виждам само такъв цвят: пепел от роза, по-наситен.
За тънкото перде - воал, сив или екрю.

А може и обратно : тънък бледо розов воал и сиво-млечни плътни пердета.
Те това розово се мъчих да опиша в темата за пердетата, че и там е зададен въпросът, но не разполагах със снимка в момента. Твоята напълно съответства на представата ми. Дано сме от полза на дамата.
На мен форумът ми е бил изключително полезен като страничен поглед, опит и чувство за стил и хармония на всички дами.

# 702
Аз не бих сложила толкова наситено розово, нещо такова и то с мръсно бели тънки пердета, или такива, съобразени със светлуте тонове в обзавеждането или стените:

# 703
Аз не бих сложила толкова наситено розово, нещо такова и то с мръсно бели тънки пердета, или такива, съобразени със светлуте тонове в обзавеждането или стените:

Това на снимката при мен изглежда бежово с леко, почти незабележим розов подтон.И стои добре, да.
Не знам, не виждам всичко останало, но някак в този интериор ми липсва живец, цвят, всичко /с изключение на тъмно сивата стена/ ми бледнее. Доколкото разбрах, останалите стени са в много бледо розово.
 Затова предложих или опушено розово или нейви за плътните завеси, със съответно допълване и с други аксесоари. Нейвито, освен че и само по себе си по моему би стояло добре в случая, го извадих и от килима в кухнята.
Тя сякаш е в друга тоналност, освен че е по-наситена цветово, и е добре да има свързани елементи, щом помещението е общо. Иначе ще остане изолирана от дневната част.
Ако останалите цветове са пастелни /виждам и столове в млечно бежово, светъл сивеещ под/, тъмната сива стена няма да стои добре според мен - твърде самотно, наситено и мрачно ще изглежда на техния фон. 
Би стояла добре само при монохромен интериор в сиво, но в различни тонове и нюанси + евентуално бяло.  Сега вече, след като има и бежово, и бледо розово, някак не пасва с интензивността си.
Разбира се, вкусът на потребителката и нейното усещане за хармония са по-важни, моето си е само разсъждения по тема Grinning

# 704
На мен столчетата ми излизат бледорозово песъчливо, както ги е описала дамата.Форумът много променя цветовете понякога.
С нейви цвят или по-скоро някое петролно синьо, ще ми хареса, коментарът ми бе  за това интензивно розово, което с дървеното няма да ми е ок лично на мен.

Общи условия

Активация на акаунт