Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 261
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
На мен столчетата ми излизат бледорозово песъчливо, както ги е описала дамата.Форумът много променя цветовете понякога.
С нейви цвят или по-скоро някое петролно синьо, ще ми хареса, коментарът ми бе  за това интензивно розово, което с дървеното няма да ми е ок лично на мен.
Възможно е възприятието на цветовете да е неточно, да. На мен и стените, и столовете, ми изглеждат по-скоро бежовеещи с подтон, отколкото бледо розови. Дървесният декор при мен леко жълтее.  Отделен въпрос е, че при много бледите цветове осветлението ги променя доста, особено ако имат примес, а не са чисти.
Но тя си знае как изглеждат в действителност на конкретното изложение и осветление и дали някое от предложенията би паснало.
Точно заради по-тъмната кухня предлагах и по-тъмен цвят, да балансира дневната част и тя да не остава само с една много тъмно сива стена. Не знам сивото на дивана тъмно ли е, светло ли е и къде е позициониран спрямо тъмната стена.

# 706
Да, доста объркващо е всичко. Благодаря на всички мили хора за коментарите. Цвета на стола е розов, но някак към бежавото, ако е възможно това. На светлата стена и аз не знам какъв точно и е подтона (май-повече към праскова). Сивата стена е срещу кухнята. Дивана е тъмносив (различава се малко от стола) и е срещу уж "акцентната" стена. Дивана е с гръб към дивана.
Ако едното перде е сиво, трябва ли да е с цвета на дивана?

# 707
Аз мисля, че интериорът ще стане прекалено сив.

# 708
Да, иска ми се да избягам от това.

# 709
Да, доста объркващо е всичко. Благодаря на всички мили хора за коментарите. Цвета на стола е розов, но някак към бежавото, ако е възможно това. На светлата стена и аз не знам какъв точно и е подтона (май-повече към праскова). Сивата стена е срещу кухнята. Дивана е тъмносив (различава се малко от стола) и е срещу уж "акцентната" стена. Дивана е с гръб към дивана.
Ако едното перде е сиво, трябва ли да е с цвета на дивана?
Има ли възможност да настаниш наличното по места /не съвсем точно, де/ и да направиш снимки в цял план?
И какво е изложението, етажността?
Диванът е с гръб към тъмната стена, предполагам? Между тях има ли друго или е плътно?
Точно сиво и аз като Драго бих изключила за завеси в конкретния случай.

# 710
Аз бих вкарала някакъв ярък цвят

# 711
  • Велико Търново
Ярък акцент много ми харесва на снимки, но... Вкъщи ми е като на свинче звънче Sad

# 712
Възглавнички и вази, картини-да, но последното перде ще не накара да “се измЕтАм по гръб” мен лично.

# 713
  • София
Аранжирани са като за снимка...
Ако на първата снимка няма "хвърлена" розова хавлия... щората с какво "ще се върже"?
Винаги се снимат някакви части от помещението.

# 714
Ами с килимче, възглавници, кашпички или други аксесоари! Важно е какво харесва човек и семейството му Simple Smile!
Да си се чувства удобно и комфортно в къщи и да се кефи! Много пъти съм казвала, че мразя бежово- кафеви интериори, потискат ме и ми действат депресиращо! Но у 70-80% в домовете на приятели и познати е такава гамата, останалите са с модерното сиво( бившо бежово)! Надявам се да не засегна някого Hug !

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 08:00 от Natt***

# 715
Ами с килимче, възглавници, кашпички или други аксесоари! Важно е какво харесва човек и семейството му Simple Smile!
Да си се чувства удобно и комфортно в къщи и да се кефи! Много пъти съм казвала, че мразя бежово- кафеви интериори, подтискат ме и ми действат депресиращо! Но у 70-80% в домовете на приятели и познати е такава гамата, останалите са с модерното сиво( бившо бежово)! Надявам се да не засегна някого Hug !
Зависи от стила и конкретните цветове. Някои стилове - класика, неокласика, търпят бежово, пясъчно и подобни  като основа, че и не само.
Аз го ползвам като основа, защото е неутрален цвят и в интериора на практика не се брои за цвят. Така ми остават да ползвам още 2 или дори 4 в различни съотношения. Като се преориентирам в "цветното", по-лесно:smile: сменям. 
Другият ми фаворит за основа е слонова кост, сметана.
Ще ми се и една тъмна спалня в селската къща, но стаите не са големи и не знам как ще се получи в крайна сметка. Замислената спалня е южна, така че е поне добре осветена, засега не ми изглежда много проблемна, но ако я направя, ще си каже Simple Smile

# 716
И аз обичам за основа един цвят.Сега е бяло, преди беше сиво, преди това бежово.Сега още се колебая с  какво да променя.Пак ме тегли бежовото..

# 717
  • Велико Търново
Natt, поДТтиснах се и обидих Simple Smile
Предишното ми жилище беше в бежсво, настоящото в сиво.
Акценти на снимки изглеждат невероятно, обаче в дома... До темперамент на обитателите е. Може би аз съм скучна и не успявам да ги приема.
Но аз и много други неща не приемам в дома си, а харесвам на снимки или когато гостувам на някого.
Търся (продължавам) изкуствени сакъсчета. Няма да си сложа живи цветя на первазите и да умират пред очите ми.
Ако някой види някъде изкуствени каскадни мушката/сакъсчета да сподели с мен, моля ви.

# 718
Skk, а сакъзчета ли непременно?Има
каскадни  вечнозелени растения.
Няма да ти умират ако има къде да ги държиш
зимата.

# 719
По-ярките акценти отиват на много подреден интериор, в тези на снимките всичко е по конец, няма нищо разхвърляно, няма накриво, няма излишно.

За розовото със сиво и дърво:

С шампанско:

Общи условия

Активация на акаунт