Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 44 640
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
Първо трябва да си избистрят концепцията с мебелите - къде, какво ще има. И то много прецизно. Така ще имат местата за изводите на осветителните тела. След това ще трябва да нагласят силата на осветимост, според функцията на зоната.
Преди 3 години в никой магазин не правеха проекти за осветлението. В никой, в който аз ходих, а те хич не бяха малко. Това било задължение на интериорния дизайнер, така ми отговаряха. Поне със сигурност не бил техен ангажимент.

# 736
Схемата за осветление също трябва прецизно да се мисли, да не се окаже, че лампата над масата няма да е центрирана или в кухнята ще е тъмно.
Аз имам централно осветление над масата за хранене, над холната маса и бар-плота към кухнята.Отделно имам три реда скрито осветление в джобове на тавана, което най-много ползваме вечер като гледаме тв.Трябва да се изчислят кръговете, къде да са ключовете за всяка зона.
Така набързо не знам дали ще успеете да се организирате.

# 737
И аз първите осветителни тела ги поръчах преди 4 години. Направиха ми проект, че и майстори ми дадоха хората. така, че който търси намира. И не очаквайте ако отидете в кой и да е магазин да ви направят това.

# 738
И аз първите осветителни тела ги поръчах преди 4 години. Направиха ми проект, че и майстори ми дадоха хората. така, че който търси намира. И не очаквайте ако отидете в кой и да е магазин да ви направят това.

В такъв случай, може би е добре да споделиш кое е това място, за да улесниш малко другите, започващи сега да обзавеждат новите си домове.

# 739
Рекламата е забранена във Форума, и очаквам да ме изтрият, но аз съм използвала тези https://polarislighting.bg

# 740
Рекламата е забранена във Форума, и очаквам да ме изтрият, но аз съм използвала тези https://polarislighting.bg

Това не би трябвало да се приема за реклама. Нито си се регистрирала да ги предлагаш, нито работиш там. Това си е препоръка и то много на място. Както се препоръчват по другите теми майстори, магазини за плочки, фирми за мебели... така и тук. Аз си запазвам линка за бъдещи проекти.

# 741
  • тук-там
Titina, благодаря и аз за линка. В каталога на Бернардо открих мечтания полюлей. Остава да намеря и цените.

Някой ползвал ли е дизайнер или програма само за екстериор - цялостен вид на фасада на къща.
Искам хиляда неща и накрая ще стане бъркоч. Трябва да съчетая цокъл от фугирана зидария  / около 1,60 от земята/ с горната част, с прозорци, первази, корнизи и т.н.... и ми е малко сложно да си го представя цветово. 
Исках и тъмно сини керемиди, но цветовете които се предлагат тук не ми харесват, та покрива май ще остане червен.

# 742
  • Велико Търново
Архитекта ни оформи екстериора. С архикат работеше. За проектите в общината  се залагат керемиди те (цвят),  вид на цокъл и вид на стените (мазилка или плоскости).

# 743
Моля,помагайте.Нещо се изгубих тука с тв шкафа.Нещо не ми е ясно колко контакта и къде да са разположени.
Телевизорът ще е на стената.Ще има и две тонколони. Как става номера  да не се виждат никакви контакти.
може и да ме препратите да чета

# 744
Контактите при нас са в шкафа под телевизора, а кабелите за него и саундбара са вкопани в тръба в стената, която излиза до контактите вътре в шкафа. Така не се виждат нито кабели, нито контакти.

# 745
На каква височина трябва да е контакта за телевизора и интернета.Може би тв-то ще е 65-70 инча и на каква височина от пода?

# 746
На каква височина трябва да е контакта за телевизора и интернета.Може би тв-то ще е 65-70 инча и на каква височина от пода?

Или високо, 30-40 см над долния ръб на телевизора, но не чак в средата му, защото там ще се завинтва стойката, или ниско долу в шкафовете под телевизора (ако ще има такива).  Трябва да имаш концепция, предвиждаща къде ще е всичко (рутери, захранване на кутията на Виваком, колони и пр.), за да го измислиш. Иначе ако нещо забравиш ( а то след време винаги излиза нещо допълнително - при мен слушалки) с един кабелен канал може да се скрият доста естетично няколко жици.

https://i.ebayimg.com/images/g/JVQAAOSwRCZfoCiw/s-l1600.jpg

# 747
Моите телевизори са на стената на стойка и контактите са зад тях. Не се виждат никакви кабели и жици.
Но е добре първо да купите стойката и тв-то, защото, ако ги пробиете без тях, после може да не е точно както сте го предвиждали. При мен така стана, разминах се някакви см с очакваното, което не е голяма драма, но ме дразни.
Имам три тв-та от една марка и на трите стойката се закрепя на различно място.

# 748
А рутърът? А кутийката на кабелната телевизия? Последната трябва да се вижда за да се управляват каналите, а вижда ли се все има и някаква жица.  Като цяло трябва да се мисли в комплекс - и шкафовете, и телевизора, и аксесоарите.

Иначе вторият ми телевизор в спалнята е без кабел за сигнала - пренасям сигнала с едни електронни джвъчки по инсталацията 220 волта. Идеята да ми дупчат стените и да прекарват кабел от рутера до телевизора ме влудяваше.

# 749
Моята телевизия е с карта отзад в тв-то, без кутийки.
Рутерът е на друг етаж в шкаф с контакт.
Но си прекарах аз лично и кабел с интернет от рутера до всеки телевизор, много съм добра с къртача😆

Общи условия

Активация на акаунт