Любители на котки - Тема 178

• 27 445
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
# 661
  • София
При нас нищо ново.

Вчера мих релсата. Почнахме с дъщеря ми да я сглобяваме и веднага пристигна Оникс да играе

Купихме пуловер на Дейзи. Малка, малка, но го сменях за по-голям размер

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 21:47 от AnMary

# 662
Въййй, фешън мацка Stuck Out Tongue Winking Eye

# 663
  • София
Направо не е за разправяне как я мачка...
Направо ме отчайваш.... Искаш да кажеш, че кастрацията няма да реши настървеното поведение към всичко меко и пухкаво?

Лично на мен ми е крайно неприятно котарачко да се настървява на одеялото, с което съм се завила или на суичъра ми,  докато гледам филм на дивана.
В момента буквално не може да се стои нормално в близост до него, ако си облечен или завит с нещо пухкаво.

Какво е решението тогава? Sad
Няма решение и не е свързано със сексуалност. По-скоро е някакъв инстинкт, който проявяват още като бебета. Месят мекото коремче на мама, за да пуска повече мляко и остава като навик, свързан с нещо много приятно. Повечето котки обичат пухкави одеяла и пуловери и ги мачкат като изпадат едва ли не в транс. Често и лиги потичат. Joy Дейзи е особено настървена в това мачкане. Дъщеря ми ѝ подари одеялото, защото и без това беше неизползваемо, но въпреки това не ѝ стига. Види ли кака си, облечена в пухкав суитчър, веднага се лепва да я лигави. Преслава също се "вдъхновява", но обикновено я избутвам, защото ми е много неприятно. Избягвам употребата на пухкави одеяла и дрехи. Simple Smile

# 664
Май за различно мачкане говорите - едното е месене с предни лапички, а другото - в захвт с предни лапчки и смяна на центъра на тежестта. Второто си е хормон от всякъде.

# 665
  • София
Май за различно мачкане говорите - едното е месене с предни лапички, а другото - в захвт с предни лапчки и смяна на центъра на тежестта. Второто си е хормон от всякъде.
Така е, но в случая се споменава за одеяло, с което се завиват и за облечен пуловер. На 99% съм сигурна, че говорим баш за месене. Виж, куклата, която разнася може да е свързана с хормоните.

# 666
  • София
Барни не “оножда” “любовницата”, а я разнася насам-натам, захапал я за ухото. И ѝ говори, по един много особен напевен начин, и понеже никога не го прави в наше присъствие, не знаем какво физически прави, докато ѝ говори. Обикновено се случва вечер, преди лягане, понякога ни я носи в стаята, в леглото (да не е капо, предполагам).

Иначе меси и суче свещеното пухено одеяло, като също направо изпада в транс (бебето на мама…), без да прави специфичните постъпателни движения.

# 667
Котарачето вкъщи всяка нощ меси и мачка одеалото, като едновременно го е захапал, застанал със странно извит гръбнак. Не иска да го галя в такъв момент. Възраст около две години. Така се отнася и с мацките вкъщи. Особено с по-малката. Уж играят, а я захапва за врата и се опитва да се качи върху нея.
Котарачето, борило се с ФИП, когато го галя и мърка, оставя мокри петънца след себе си, които сякаш нямат миризма. (Много се надявам това да приключи с кастрацията.) Възраст около 6-7 месеца.

Бубалеса, лекувахме мокра форма на ФИП с излив в белия дроб. Лекувахме 40 дни с инжекции и още толкова с капсули. Завършихме 84-те дни с показатели на кръвна картина в норма.
Не беше мое котенце. Беше улично, бебе на една от котките, които храня и обезпаразитявам навън. Но след вторите 84 ... изглежда ще го водя вкъщи при домашната банда и много се притеснявам как ще му се отрази стреса и дали изобщо ще се получи някаква търпимост между четиримата. Малкият е много див, търчалив, хаплив.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 18:04 от djasra

# 668
  • София
Барни го кастрирахме в петия месец. Никакви проблеми не сме имали (пу-пу-пу, да не е уроки).

# 669
  • Бургас
Целувки по челцето на Буки, ако позволява.
Наш Харко много обича да го целуват, докато спя идва и сам си бута челцето в лицето ми.
Буки нали имаше проблем с крачето, какво стана там?
Вижда ми се голям и щастлив Кот, дано е здравичък дълги години.

Моят дзвер ме меси.
И сутрин, и вечер, но това е бебешка работа. Не съм го виждала с гадже.

# 670
  • София
Така се отнася и с мацките вкъщи. Особено с по-малката. Уж играят, а я захапва за врата и се опитва да се качи върху нея.
Същата работа е и у нас. Преслава е много приказлива, а Наско е решил, че това са любовни трели. Непрекъснато я гони, като и говори с един особен нежен глас, захапва я за врата и се качва. Горката, започва да пищи, а аз я разтървавам. И Рижко е същия спрямо Богдана, но с тази разлика, че е безмълвен. Направо я захапва и я прекрачва. Колкото и да се карам, няма ефект. Затова си мисля, че не трябва да се чака с кастрацията. Киро е кастриран на 7-8 месеца и няма такива мераци. Мацо и Мъро също нямаха (кастрирани на същата възраст). С Наско закъснях. Беше на около 2 години. Рижко не знам кога е кастриран, но на улицата женските са винаги с предимство и предполагам, че неговият ред е дошъл на по-късна възраст.

djasra, котарачко е кастриран, нали? На каква възраст беше?

# 671
Таня67, котарачето е кастрирано преди да влезе вкъщи. Предполагаема възраст тогава ми казаха малко под година, но сега ми се струва, че е бил на 8-9 месеца.
Аз го залових уж, само за да го заведа за кастрация... 😳

Някой тук има ли информация кога и въобще по какъв критерий е допустимо да се съберат преболедувало ФИП коте и неболедували?

# 672
  • София
Успя да се навре някъде и се е съблякла Simple Smile Ще издирваме пуловер Simple Smile

Аш ме мачка с лапи, от време на време. Почти винаги когато си легна и той реши да ми спи в краката първо минава да ме намачка.
Дейзи ме мачка с лапи когато ми цоца ръката Simple Smile
Оникс не мачка с лапи, случва се, но доста рядко. С кастрацията на Дейзи спряха и неговите похождения върху нея и мен. Трябваше му месец може би.
Имат играчки, които от време на време мачкат, разнасят, дъвчат и т.н. Аш единствено пази и ръмжи за едни космати топки. Разнася ги като куче и не ги дава на никой.

# 673
  • До морето...
djasra,моето го кастрираха на 6 месеца и половина . Даваше сигнали,че е почнал до се разгонва.Честно казано очаквах да се успокои около месец след кастрацията по повод хапане и драскане на ръцете ми като е настроен за игра,но уви,още не е спрял. Може просто да е заради това,че още се води бебе(няма годинка)и детското в него още говори.Иначе не е имитирал полов акт след кастрацията освен веднъж малко след нея, но го отдадох на още бушуващи хормони.Признавам,че ми минават мисли от сорта на дали са го изчистили всичко,или нещо някъде е пропуснато, защото е бил малък като го кастрираха.Продължавам да следя поведението му..
Относно месенето,и Тоби го прави,но само при мен като легне и има завивка. Тогава много настървено мушка главичка към ръката ми да опитва да суче, мърка и меси. Супер мило  ми става в тези моменти, защото през останалото време не е гушлив 🙂

# 674

Някой тук има ли информация кога и въобще по какъв критерий е допустимо да се съберат преболедувало ФИП коте и неболедували?
Къде е сега котето с фип, което мислиш да водиш вкъщи при другите?
Стискам палци за обратното отброяване и аз! Hands Pray
Разрових се, защото си мислех, че котето остава преносител, но според проучванията, не остават следи от вируса след лечението с gs-а. Би ли споделила какви са таблетките, които си давала?

By day 14, viral RNA was no longer detected in the blood of the cats (Figure 5A and Figure 6A), indicating that all had cleared detectable viremia. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8621566/

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 07:17 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт