Любители на котки - Тема 178

• 27 435
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Къде е сега котето с фип, което мислиш да водиш вкъщи при другите?
Стискам палци за обратното отброяване и аз! Hands Pray
Разрових се, защото си мислех, че котето остава преносител, но според проучванията, не остават следи от вируса след лечението с gs-а. Би ли споделила какви са таблетките, които си давала?

By day 14, viral RNA was no longer detected in the blood of the cats (Figure 5A and Figure 6A), indicating that all had cleared detectable viremia. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8621566/
Котето е в офиса. Sad
Инжекции GS и след това капсули Есперавир.

Благодаря много за споделената информация! Изключително много се притеснявам малкият котарак да не внесе ФИП на домашната банда.

# 676
  • Велико Търново
djasra, не би трябвало да е проблем за тях. Почти всички котки така или иначе имат корона в себе си и щом до тази възраст не е мутирала, шансът е минимален. Аз повече бих се притеснявала за него и това как ще го приеме бандата вкъщи, дали ще е спокоен. (Може да звуча налудно, но първо сме минали през много тежък фип с релапс и всички гадости, и второ, през поведенческите проблеми от стрес на Пиги). Коте по време и след лечение е като рохко яйце, затова така говоря може би малко фаталистки, извинявам се за което.
Прибрахме Рижко на няколко месеца лятото, живееше си много добре с три каки. Ноември започна да развива симптоми, дълго след това разбрахме какмо му е. Междувременно всички ядяха и пиеха вода от общи купички, кой, където свари. При тях, да чукна на дърво, не се появи проблем.

Mariq, Буки имаше проблем с крачето, да. Всъщност това беше голям късмет за него, защото така остана вкъщи 🤗 Отдавна е наред, няма болки и проблеми. Но винаги когато застава приклекнал, крачето му се извива настрани, така си остана и така ще си върви. Вет казаха още като го водихме за преглед и операция, че така ще бъде.

# 677
  • София
Коте по време и след лечение е като рохко яйце, затова така говоря може би малко фаталистки, извинявам се за което.
Така е. Сериозно сме лекували единствено Оникс. Да си призная аз тогава го бях отписала Sad
Остана си едно голямо бебе и лигльо Simple Smile Гласчето му също е лигаво. Пуска бенгалски глас само като се качим в кола.
Стои на отворен прозорец, зад комарника, но навън не иска и не обича да излиза.
Всяко лечение (сериозно) най-вероятно остава някакви следи в тях.

Спасихме един котарак преди години. Беше хвърлен от 4 етаж. Нямаше поражения по костите, но най-вероятно е имал неврологичен проблем и скъсани мускулни връзки (може би). Живя у нас една година и не успя напълно да възстанови крака си. Замяташе задно краче при ходене. Не го болеше.

# 678
Момичета, напълно сте прави.
Аз затова споменах по-горе, че се притеснявам за болника, как ще му се отрази стреса при озоваваме в дом с трима други.
Може би за здравето му ще е най-добре да е в къща без други котки?
Но в същото време ми се струва, че е самотен. Още когато майка му го доведе и остави в двора, ми се виждаше самотен. Така му се играеше с някоя от котките там, а никой не го отразяваше - майка му го хъскаше, когато идваше тук за храна, а другите го подминаваха. То милото се опитваше да играе с листа и клечки. Пусках му няколко пъти хартиени топчета през терасата.
А може би си внушавам! Това е коте. Те са териториални животни и не живеят в общност.
Но аз друго не мога да му предложа освен съжителство с бандата вкъщи. ☹️
В офиса не може да остане за постоянно.

Приемам всякакви съвети за безпроблемно запознаване и заживяване на едно 'рохко яйчице' с трима другари.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 15:36 от djasra

# 679
  • София
Но в същото време ми се струва, че е самотен. Още когато майка му го доведе и остави в двора, ми се виждаше самотен. Така му се играеше с някоя от котките там, а никой не го отразяваше - майка му го хъскаше, когато идваше тук за храна, а другите го подминаваха. То милото се опитваше да играе с листа и клечки. Пусках му няколко пъти хартиени топчета през терасата.
А може би си внушавам!
Не, не си внушаваш. Точно вчера си говорихме с дъщеря ми за първите дни на Рижко у дома. След операцията тя го гледаше в дома на приятеля ѝ. В началото беше болен, но постепенно се възстанови и определено не се чувстваше добре там. Надявахме се баткото да го хареса и да остане за постоянно, но Рижко правеше всичко възможно да не стане това. И бели правеше, и се държеше дръпнато. Доведохме го у нас и се преобрази. Според мен му е липсвал контакт със себеподобни. Дори не бих казала, че си играе с останалите.

# 680
  • София
Социални животни са и обичат компанията.
Вечер делим домочадието, защото Аш иска да играе с Дейзи, но е груб и тя буквално квичи. Само да я пипне с лапа и е паднала на земята, квичейки и фучейки. В същото време не ѝ се стои сама и постоянно ги търси.

На Аш смъртта на Хари му се отрази ужасно, спря да яде, отслабна, постоянно го търсеше. Стана проклет, не към нас, а към себеподобни и кучета, и т.н. Явно бебешката главичка не разбра какво се случи.
Когато доведохме Оникс у дома беше страшно. На Аш му трябваше време. После си осинови бебето и не го пускаше Simple Smile
И с Дейзи беше подобно. Оникс я осинови веднага. На Аш пак му трябваше време.

Дъщеря ми ми прати стари снимки по вайбър. Осиновяването на Дейзи

# 681
Душици ❤

# 682
  • До морето...
Как е сложил лапичка върху главичката й😍Мила картинка🙂

# 683
Плащам си данъка.
Вчера писах,но не успя да се качи,а не ми се повтаряше.Търсех нещо в гугъл снимки,а намерих клип на бебе Зак,когато за първи път стъпи в къщи.Веднага след дългото пътуване,беше озверял от глад.
https://youtube.com/shorts/zzHkuc-kMKY?feature=share

И един от преди минута на Сакура.Не знам дали някой има такава котка-не дава да я докоснеш.Вече стана и много мълчалива.Издава рядко сако онзи поздравителен звук при среща.Знам,че е поздравителен,защото го прави и на Зак и му се подмазва.Останалите сме въздух за нея.

# 684
  • София
Благодаря, AnMary, red soul, за споделените снимки и клипове! 🤗
Удоволствие е да ги гледам! 😻😻

Всички котета са ни страхотни, но тези са на последната страница и ги гледах 100пъти.

# 685
  • София
Търсех нещо в гугъл снимки,а намерих клип на бебе Зак,когато за първи път стъпи в къщи.

Не знам дали някой има такава котка-не дава да я докоснеш.
Милият Зак Heart

Аш и Оникс са копие на Сакура. Едно към едно.
Аш изобщо не дава да го галиш по гърба. Веднага залепва корем за пода, разкрачва задни лапи и започва да пълзи, т.е. дърпа се с предните.
От половин година и Оникс е същият. А съвсем наскоро и Дейзи приклекна. Оникс и Дейзи може и да копират Аш.

Ходихме на пазар с ММ и Оникс ни чакаше в коридора. Изхвърча/припълзя на площадката. Не искаше да се прибира. А ММ рече "остави го, престрашил се е да излезе".

# 686
  • In the land of Never Never
Смях се доста с тази идея за опазване на елха. Снимката е от нета, това не е Васко.
Съвсем сигурен метод, но явно много разочароващо за пакостника.

И също поздрав на всички котаци, котани и техните мами от Васко, греещ се на слънчице в дворчето ни в Испания.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 23:27 от Glikoza

# 687
Замислих се дали това, че бенгалите не искат да бъдат пипани и галени дали не се дължи на дивия им ген?
Никога не съм имала любвеобвилни и гальовни котки, но в даден момент всяка една от тях е искала да бъде галена, при това досаждаща да ѝ се изпълни желанието.

# 688
Нашия настоява да бъде гален и гушкан. Натиска се, муши се. Ако всички сме на линия, предпочита детето, разбира се Joy Ако нея я няма, кара ни на ред.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 16:01 от cardhu

# 689
Следя ви редовно, но не пиша, че нищо интересно няма покрай нас.
Но да си кажа - Фрея обожава да бъде галена, независимо дали е инициирано от нея или просто тя си ходи/лежи и минаваш покрай нея, в такива случаи казва едно гърлено кратко мау, почва да мърка като мотор и то няма как да не се спреш и да го галиш поне минута Simple Smile Виж, да я гушкаш в ръце - тц, никога. Да дойде и да ти седне/легне в скута - също никога, ляга допряна до краката ни, понякога и върху тях нощем/призори. Но пък за разлика от другите бенгали в темата не иска навън. Веднъж направихме опит за разходка навън, ми тя седя залепена за земята, почти не мръдна от място, голям страх беше. А вкъщи, иначе е много смела (освен, ако някой не кихне Simple Smile ), днес идваха да засичат водомерите, ми тя ходи, души, вря се в жената, като се сетя как предните ми котки дойдеше ли непознат, изчезваха да се скрият и с часове липсваха Simple Smile
Ето и снимков материал
Скрит текст:
Тук бяхме на море и една приятелка идваше да я храни всеки ден и ми прщаше сников и видео материал каква глезанка е и как я гали, по гушката и е най-любимо:

А тук е легнала пред компютъра на ММ и си проси галенето и не му дава да работи, това поне 2-3 пъти на ден му го прави, на мен - само ако той не е вкъщи:

Общи условия

Активация на акаунт