🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 10 (07.11 - 13.11) 🐄

• 43 205
  • 984
  •   1
Отговори
# 630

Някой по-назад сравни Аксения с акула 😂😂😂😂

# 631
Пълна тъпня от страна на продукцията. Позволи се да бъде унищожено 300 кила месо. Напълно ненужно клане на зайци е това.

Идиотщина пълна, това са хора не мислещи, по-скоро НЕ ЗНАЕЩИ... Един човек, ако не знае, но има желание, би показал желанието да се научи, но явно на Фермерите, толкова е им желанието да се научат. Иначе мрънкат, нямало ядене, не достигало ядене, това не искат, онова не искат. Simple Smile
Как се похабява, толкова месо и на всичко отгоре (телешко) всички знаем цената на това месо.
Първо! - Телешко месо, и изобщо каквото и да е месо в буркани, НИКОГА не се слага в буркан с винтова капачка, защото както и да го затвориш, все малко въздух ще влезе от някъде и месото си заминава..... Но къде ти в тия хорица да знаят, тази малка подробност. Това са хора, свикнали да купуват на готово (повечето)...
Жалко, за този народ! Simple Smile

# 632
Скрит текст:

Някой по-назад сравни Аксения с акула 😂😂😂😂
На мен без грим и заради носа  ми прилича на гущер

# 633
  • при късмета
Не са си предавали или обединявали зимници, складове и други помещения. Казаха им, че вече ще се събират в лятната кухня, съответно и там ще се готви и изкараха новите навън. Даже някой мрънкаше, че сега хубаво има 2 печки за готвене, ама трябва да се ходи от единия до другия край.
Веселка си гони задачите, които на нея са поставени от наставника. Ако има нещо друго, този който има задача за коригиране, в случая Влад, трябва да ѝ каже.
Колко от вас биха проверили, ей така от нищото, нещо за което и представа си нямат, че има проблем и още по-малко какво трябва да се прави, при положение, че има една камара нови задачи, заръчани лично на него и негова отговорност? Бас държа, че никой не би го направил. Какво има да му проверяваш на зимника всъщност?

# 634
  • Вестерос
Да, гласуваха с голяма радост за заколването им. Само Иван и Влад не вдигнаха ръце.
Баси хората... Иначе самото заколване не го дадоха.
Мирон и той каза, 'Заминаха зайците на бай Георги' все едно е смачкал муха.
Отвратих се.
Е не е честно това... те нали бяха два и родиха, умряха им зайчетата, дай сега да ги изядем.... егати!

# 635
Колко от вас биха проверили, ей така от нищото, нещо за което и представа си нямат, че има проблем и още по-малко какво трябва да се прави, при положение, че има една камара нови задачи, заръчани лично на него и негова отговорност? Бас държа, че никой не би го направил. Какво има да му проверяваш на зимника всъщност?

Признавам, че аз нямаше да проверя и щях да бъда навикана и засрамена от Бети, точно както Веселка. Целият спор тръгна от това, правилно ли беше Бети да е строга в коментарите си. Аз смятам, че Да, защото на нея не трябва да и пука, кой, на кого, какво е предал или не. Там има едно месо, което е можело да се спаси, а не е, поради немарливост и липса на комуникация и човекът власт за тази седмица е Веселка, тя обира с право позитивите и негативите.

# 636
Телешко месо, и изобщо каквото и да е месо в буркани, НИКОГА не се слага в буркан с винтова капачка, защото както и да го затвориш, все малко въздух ще влезе от някъде и месото си заминава..... Но къде ти в тия хорица да знаят, тази малка подробност. Това са хора, свикнали да купуват на готово (повечето)...
Това не го знаех, но нямам опит в консервирането на месо. Фермерите обаче нямат вина, защото каквито буркани са им донесли от продукцията такива ползват.
Бурканите с месо на Бети и Ники също са на винт, но те се правят в цех с професионални машини може би затова няма проблем. Бурканите на Старите обаче бяха същите, но не стаха бомбаш. Продължителността на варене май е решаваща в случая.
Чудно Генчо, като едно селско момче, дето сигурно е затварял доста буркани с месо как не се сети да ги свари по-дълго?!

# 637
  • София
Първо! - Телешко месо, и изобщо каквото и да е месо в буркани, НИКОГА не се слага в буркан с винтова капачка, защото както и да го затвориш, все малко въздух ще влезе от някъде и месото си заминава..... Но къде ти в тия хорица да знаят, тази малка подробност. Това са хора, свикнали да купуват на готово (повечето)...

По тази логика - грешката е на т.нар. Продукция. Фермерите не ходят по магазините да си избират и купуват бурканите и капачките. Затвориха месото в каквото им е дадено.

# 638
  • Разпиляна във въображението
"Изпращането" на Веси за дуел беше ли вечерта след като се случи изгонването на Гечо? Някак не си ги представям да правят иху-аху след случилото се. Но тръшкане да има. Акси и тя трябваше да се тръшне, когато спечели точка и изравни резултата. Нито я посрещнаха нейните на арената както трябва, нито се радваха на победите там, нито пък се втурнаха да я прегърнат след като победи. Тук се обясняваше, защото то се знаело резултата и били по-умерени. Ама то и с Мажена бе същото - младата и пъргава Веси, срещу по-възрастната и по-тромава жена. Обаче посрещане, подкрепа, поздравления бяха по-шумни и изразителни.

# 639
  • при късмета

Признавам, че аз нямаше да проверя и щях да бъда навикана и засрамена от Бети, точно както Веселка. Целият спор тръгна от това, правилно ли беше Бети да е строга в коментарите си. Аз смятам, че Да, защото на нея не трябва да и пука, кой, на кого, какво е предал или не. Там има едно месо, което е можело да се спаси, а не е, поради немарливост и липса на комуникация и човекът власт за тази седмица е Веселка, тя обира с право позитивите и негативите.
За мен въпросът не е дали Бети е трябвало да е строга. Разбира се, че трябваше, това е разсипия и то на качествено месо, за което всички вътре мрънкат. За мен въпросът е виновна ли е Веселка цялата история или не? За мен няма грам вина. Трябваше да бъдат наказани само бившите нови, не всички, защото Веселка не е била фермер, когато е провалена задачата. Иначе да, за голяма част от провалените задачи и фермера има вина, освен, ако някой не саботира съвсем съзнателно, но тя не беше фермер тогава, а за корекцията на тази задача. Според мен пак стария фермер трябва да си отговаря, ако не отговаря то поне да уведоми, както и тези които са правили конкретната задача. Тя, ако изначало беше свършена качествено, то нямаше да има нищо за спасяване от следващия

# 640
На Веселка никой не й е поставял задача да превари бурканите, но тя знаеше за проблема.
Има хора, които са много старателни и изпълнителни и щом получат задача ще ягонят, като хрътки. Но не всеки е роден лидер. Едно е да си изпълнител, друго е да си лидер. Лидерът е инициативен и не остава само с възложениге задачи. Ако Веселка я имаше тая мая на водач, щеше да прояви инициатива да види какво аджеба е станало с тия буркани.
Не е вина или минус на Весито, защото това беше работа на Влад и Новите да си оправят бакиите, но не е и плюс за нея.
Добър изпълнител и добър лидер са две различни неща.

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 15:45 от sineva 1

# 641
  • При семейството си
Хех, ама сериозно ли го вярвате това, че винаги невинната  Веселка не е знаела за бурканите? 🤣
На първо четене оневиних Веселка, защото това бяха бурканите на Старите и Бети каза на Влад да ги преварят, за да не се развали месото.
Ти ме замисли и наистина си прав. Преди да даде щайгите с храната Бети им три сол на главата, че са скапали месото и Веселка, която още не беше фермер, както и всички други чуха, че трябва да се преварят.
После идва новата седмица Веселка става фермер. Получава задачи и каквато е изпълнителна си ги действа и държи изкъсо, но е забравила за чуждата грешка. И Влад, като стария фермер, на който беше казано да ги превари и Веселка, като фермера на обединеното "племе" трябваше да се сетят да го направят.
Ми не е съвсем така. При оценката, която наставниците дават пред всички триха сол  за обора.
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/43366/fermata-2022/fermat … zod-53-03-11-2022
Просто всички се фокусираха върху обединението, едните да се радват на привилегиите, другите да се жалват за изгубеното, та нито Влад, нито Валерия се сетиха за месото.
Чак сега изгледах снощния епизод.
Изключително неприятно поведение от страна на Аксения спрямо Веселка, във всяко едно отношение.
Камелия, пък, не можа да преглътне, че не е тя фермер и че се издъни яко в обора, та реши пак да настъпи Влад.

# 642
  • Sunshine state
Аксения не ме дразни, но Камелия ми е направо.. Вчера като сипеше обиди по Влад ми идеше да й забия един. Тя си ми остава най-дразнещата от всички. И да, вкара интрига.

# 643
Влад си е изначално виновен с разпределението и следенето на задачите си като фермер. До колкото помня, Иван и Евгени се хванаха да правят месото последния ден, а се разбра, че огледа по задачите им е в 16ч. Помня, че Валерия коментираше същата тази сутрин как кокалите за бульон трябва да се варят 8-10 часа, а те тепърва ги слагали. Научихме, че и техния бахур се разпаднал, но кога са пълнили бурканите и са ги варили не се разбра, може би предния ден...Тогава при огледа половината буркани бяха с надигнати капачки и Бети им каза да ги оправят бързо. Даже си мисля, че ако са ги варили на редове, горните не са били покрити добре с вода, а може би не са ги варили достатъчно поради липса на време. Това поне трябваше да е първа грижа на Влад след обединението, да каже на Веселка или ако трябва самосиндикално да прочете, да разбере как да поправят щетите преди да стане късно. Но човека хрупа Моркови. Влад си личи, че е по "дизайна", красотички на шезлонгите, орнаменти за къщата, сега кашпи и саксии.

И градината я видяхме как ги изхранва. Салатите не са си разредили дори. Репичките изсъхнали, доматите вече наедряват и се избистрят, след седмица ще имат червени.
А в кошниците от Лидл имаше грах и зелен боб в буркани.

Мис Ферма беше редно да е Веси. Две ратайства - дуелист - Фермер! И то все в името на Старите. Стихотворението ѝ беше красиво, нищо общо с детинските разказчета отпреди 4 години.
Но нека се радва Мис Шот!

# 644

По тази логика - грешката е на т.нар. Продукция. Фермерите не ходят по магазините да си избират и купуват бурканите и капачките. Затвориха месото в каквото им е дадено.

Не знам в кого е грешката, и в кого не е, казвам само, как не е правилно да се затваря месо!

Общи условия

Активация на акаунт