направо ми избоде очите. Евгения просто не позволява на отсрещната страна да изкаже позиция. Всеки опит за нещо близко до опит дори се тушира в зародиш, прекъсва опонента, постоянно го прекъсва, води монолог, понякога придружен с езика на тялото /както в случая, за по-голяма достоверност/, и дори отсрещната страна да се опита да довърши, следва повторение на действието вече с няколко октави нагоре, докато просто нишката на опита за разговор се скъса. Край на опита, Евгения е с най-коректната, правилна, точна, и единствено вярна позиция. Това си пролича особено ясно при разговора с Михаела на терасата, когато дружинната откачи и псуваше като каруцар с измисления предлог - децата, /не/споменати от Мишето в контекста, който тя внуши на останалите. Вчера стана същото с Гого на съвета, а снощи с Лефтеров и Фифо, дори когато се прибраха в резиденцията и тя “първа взе думата“, дори не изслуша Филип тогава, отново го прекъсваше, и той накрая почти се отказа. През цялото време /писах мисля/ Гого се заливаше от смях. И преди съвета, и на съвета, и след съвета. Отново неговия начин за реакция. Тази жена по някакъв начин с измисления си авторитет, с името Джаферович, фамилията Джаферович, която се предполага, че отваря всички врати навсякъде, с връзки, познанства, контакти, дори години ако щеш - най-възрастна от всички там, и не на последно място - характер и манталитет, просто ги държи в подчинение от самото начало, съумява да го прави и се гордее с това, явно слагайки равенство между страх и уважение. Вероятно има и уважение при участниците, но в по-голямата си част е страх - от връзките и позициите, които има при Тупарев, което е равносилно на автоматичен “ритник“ от негова страна. Досега поне малко изпитвах уважение към нея заради стратегическата игра, на която винаги съм била фен. След снощи, просто....отвращавам се. Рядко ми се е случвало, особено към някакви хора, от които нищо лично на мен не ми зависи. Обаче Евгения....неистова радост ще изпитам, когато се махне, дори и за два дни до финала да е, дори за един да е...чак не мога да се позная, но на това е способна продукцията, разбира се, с нейното любезно участие, защото тя е играчът, който най-малко играе /не само по свирката на Тупарев/.
Препоръчани теми