Априлчетата за пръв път дядо Коледа ще поздравят

• 8 957
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
Честит 8-ми месец на Християн и Соня и 9-ти на Мадлен!

По анкетата на Мимка:

1. Колко вода пият бебоците на ден?  - около 200 мл (почна често да се буди нощем и ако не дам вода - реве).
2. Колко АМ изяждат на ден? - към 700 мл (включва това от кашите).
3. И какво количество друга храна/каша,пюре и т.н./ ?  около 200-300 гр.
4. По колко спят през деня? около 2 часа
5. Ходят ли в проходилките? - не, но ползва бънджи
6. В колко заспиват вечер и в колко стават сутрин? - заспива към 9, събужда се към 6.30.

Имам въпрос - Има ли някое бебче, което още не може да се обръща свободно от корем по гръб?
Докторът малко ни направи забележка  Embarassed  да я държим повече по корем, че и било време да се обръща. Ние я държим много, ама тя нещо не може да си намери "техниката" за обръщане.

# 76
Привет на всички и от нас,
благодаря на всички ви за топлото посрещане, много драго ми стана Kissing Heart
Честито на всички месечковци  ura да са много здрави и много усмивки
честито и на МИМКА за племенницата, да и е жива и здрава  bouquet
И ние да се включим в анкетата:
пием по малко вода около 50 гр на ден
АМ пием сутрин по 180 гр и вечер по толкова(не кърмя)
после ядем бананова каша към 180 гр, местно пюре следобед цялото бурканче и вечер АМ
Спи много през деня, но вечер заспива към 1 през ноща и колко се мъчих да променя този режим и не успях.
В проходилка не ходи, но сме в бънджи от 6-тия месец.
Иначе имаме вече 2 зъба, чакам и горните, ама за сега ги няма още.
Оф дълго стана, извинете ме,
желая ви приятна вечер.

# 77
  • София
По анкетата :
Вода не пие!
Кърмя на поискване!
Пюре - 200 гр, каша - 140, попала!
Спи 2 или три пъти по 30 мин до 1.5 часа!
Проходилка още не съм ползвала!
Заспива около 8 часа!

# 78
  • софия
и ние да си кажем:
пие  вода - около 100мл
АМ не пием - яде каша  при всяко ядене, значи около 900мл на ден
пюре - почти всеки ден зеленчуци или месце /по едно бурканче/
спи мин 2 пъти по около 30мин-1,30часа
почти непрекъснато е в проходилката вече
заспива след 21,30 и става м/у 7-8,00 като често се буди за ядене нощем към 2-3ч

# 79
Здрасти!!!
Честито на Мусаши!  bouquet
За млякото по улиците - майка ми взима и си пие - нищо й няма но аз съм много подозрителна и не взимам за себе си да не говорим за дедето! Naughty
за скубането - скубе баба си мнооооооооооого яко - оплешивя жената ама тя пък му разрешава та хич да не ми се оплаква
мен не ме скубе но за сметка на това пък все иска да ми докопа очилата Laughing
за анкетата - още обмислям отговора щото я нама опцията дето най-добре описва ситуацията - по принцип си спи сам без никакъв проблем но когато татко му е нощна смяна аз нарочно си го взимам при мен на спалнята щото ми е кеф да го гушкам Hug
за анкетата на Мимка: пие различно - към 70-80 грама средно вода
АМ - 6 пъти по 180 гр.
друга храна - за сега още не много - преди да се разболее бяхме заменили хранене в 10 с пюре и в 3 с каша ама нали пооака и сега ще се захранваме тепърва отново - дна повторителен съм Embarassed
спи по20-30 мин. но когато почивам ако легна с него нещо се кротва и откарва по 2-3 часа и аз не знам защо така му действам
в проходилката е като пършинг - и най-често докопва покривката на масата обикновено дистанционните са потърпевши - падат на земята като я дръпне Mr. Green
вечер заспива към 8-9 а сутрин става към 6
да ви кажа тва лазене - придвижва се някак назад ама не с лазене. иначе застава на 4 крака и почва................... все едно секс прави много е смешен hahaha
Данче, споко и моя е на банкет ама като знам колегите му кви са простаци... не му завиждам
Мимка, да ти е честита племеничката!!!  ylinfant
смин - със спиралата се обзаведох миналия месе - да ти кажа - приготви се за двойно по-дълъг М другия път Shocked
Зарка, помагайте й като я сложите на повдигнато от едната страна мисля че Дени така му беше първия успешен опит - просто се търкулна по леглото - при майка ми има пружина и хлътва на една посока като седнеш - после като схване как се прави ще може и сама Peace

# 80
Добре дошли на новите мами и техните бебоци   bouquet!

Честито на месечковците, на Мусаши, и на Мимка за малката Лаура   bouquet!

Ние през изминалите 2 дни успяхме да се сдобием с нова прическа ( не е по-различна от предишната де, ама майка ми и клъцнала пиргите както казва Mr. Green), сядането самичка от легнало положение го изтървах, но изправянето на стола го видях. Баща и беше в еуфория , като че ли незнам какво стана. Лекса вече се срещна за първи път със Санта и естествено се разрева, голям майтап, ама аз си го очаквах.
Иначе вода не пие и капка. По едно време взе да пие за около месец по 100мл. на ден, ама спря. Все още се боря с последиците от месните пюрета. Лекса яде с 300 зора по 100-120 гр. на ден, 60-80 гр. каша и към 700мл. АМ.Проходилка не ползваме ( имаме ма не я харесва, същото и с бънджито). Денем спи макс. 2 часа. Вечер ляга както дойде, между 20-22 сутрин става 8.30-9.30 с едно събуждане вечер.

# 81
Здравейте,
Добре  че е  Сминсито ,че да ме светне ,че има нова тема Joy
Добре дошли на всички нови мами  bouquet
Съжалявам ако съм пропуснала нещо.но напоследък не ме свърта пред пс-то по ред причини,които  ще се въздържа да изкажа bowuu

целучки на всички малчугани  bouquet

# 82
Здравейте,
по въпроса с шоколада- и моите мъже ми погодиха такъв номер- бях много притеснена, защото шоколада/какаото/ е силен алерген, децата са прекалено малки за него, и захарта, и маслото, абе ужас, но нямаме никакви последствия за сега-това беше отдавна.

По анкетката на Мимката:
1.Вода не пием
2.Кърмим се на 3 1/2 часа, но издържа и до 6часа без ядене
3.Освен плодове и йогурт на Нестле нищо друго не иска да яде, всъщност обича коричка хляб да си смуче
4.През деня спи 2 пъти по 40-50мин.
5.През ноща- заспива в 20.30ч и се събужда в 8.30, но с многократни събуждания, последвани от кърмене, макар и за минута-две
6.Проходилката-не е очарован от нея- предимно е на земята или на ръцете ми

Лека вечер на всички

# 83
  • София
Честит рожден ден, Мусаши!Много здраве, много любов, много късмет и радостни мигове с близките хора!    bouquet
Бюти, прочетох за Дарина и ще си сложа и аз тази лентичка! Ама нещо не успявам - как става?
В Профил влизаш, после вдясно пак Профил и в Подпис копирай това-[...url=http://www.save-darina.org/content/view/13/28/lang,bg/][...img]http://www.save-darina.org/images/banners/banner468x60-1.jpg[/img][/url...] Махни, обаче, трите многоточия, които съм ти сложила!Аз съм ги подчертала!
Смин, аз мисля да давам веднъж седмично вместо каша малко кисело мляко, за да свикне и с този вкус.Може би от другия месец newsm78
Мимка, честито племенниче! baby_neutral
Пак Смин...Аз попара класическа не давам, а за закуска редувам кус-кус с извара, сварен ечемик с извара, просо с извара...Предстои да я правя и с козе сирене.

# 84
  • София
Зарка, за обръщането...Сложи я по корем, хвани една играчка, дръж я отстрани...като си съсредоточи очичките в нея, започни да я движиш нагоре и към гръбчето, така че да я накараш да си извърти главата и леекичко телцето. Правете го редовно упражнението, но само, докато можеш да й задържиш погледа. Целта е да я накараш да се извърти...дано си ме разбрала!

# 85
  • 2 етажа над тавана
Зарка, гледам че Бюти ме е изпреварила с идеята, която имах за подпомагане на обръщането от корем по гръб.  Mr. Green

Да дам отчет на резултатите от анкетата в предишната тема - за зъбките:
 newsm80Гласували - 70 човека
 toothбез зъбче са 33 бебчета
 toothс 1 зъбче са 5 бебчета
 toothс 2 зъбчета са 19 бебчета
 toothс 3 зъбчета са 2 бебчета
 toothс 4 или повече зъбчета са 11 бебчета

Това са резултатите към днешна дата.
Прецених, че е добре да дам такова обобщение,не целя с него да се прави някакво сравнение кое дете е по--по-най, просто за статистиката и преброяването Mr. Green

# 86
  • София
Бабълче, страшна си! Hug
Мили дами, оставям ви, защото сте ми скучни тази вечер.Лека нощ!  sleepuu
Хм, Данчето я няма, сигурно Стаско е заспал! Thinking

# 87
Аз писах ли писах....нета ми прецака всичко и сега вече ме боли глава и не ми се пише наново...
Пък като пиша пак 180мл. АМ на ден и проходилка пожелание  Mr. Green

# 88
Боже нямате изчитане! Аз такова.. за въпросите относно развитието:
1. Вода пие по 1,5 на ден - сташна жабка /за вечерта да не говорим/;
2. За кърменето - отбихме се, че ми намаля кърмата, а то такова лакомо същественце....11.900 кг.
3. Вече се храним с каквото докопа от масата /е има и ограничения/ - нищо не отказва и нищо му не стига;
4. Сънят - през деня два пъти по 2 часа и един по 1-0,30 мин., но вечер.....
5. Проходилката му е втората страст след яденето. Когато я види такъв писък наддава...
Много е жилав и любопитен - всичко да пипа, ами то е като с повечето деца.
Вече имаме две зъбчета и отдавна бръщолевим - баба, мама, тати, деде, бау-бау, бууу идр. непонятни за нашите уши.

# 89
  • София
Мда, Стаско баско заспа в 23ч, САМ  Shocked Толкова приятна изненада не съм си и мислела, че ще имам. Бубка, книги, книги, ама ей на, казах, че ще го пускам в Продавалника и той започна сам да заспива  Mr. Green Страх лозе пази  Mr. Green Страх креват пази  Mr. Green Та свърших 2-3-5-11 неща, но вече съм изцяло форумка, няма мъж, няма дете, въобще кеееееееееееф!

За анкетката:
1. Вода, ако не съм забравила пробутвам маааааааааксимум 50 мл
2. Кърмя на поискване, за да има.
3. На обяд 190-200 гр зеленчуково/месно пюре, следобед 100-180 гр каша или плодово пюре.
4. Вече  Mr. Green заспива сам към 23ч  Mr. Green
5. Проходилка не ползваме.

Все ми се ще да питам, Мисчето, Зарка, Бубка, Ринка и другите чужбински мама - децата и двата езика ли слушат или? Знам, че Танчето не говори на бг, макар, че тук с абсолютно нищо не ми е показала, че не й е майчин език.

Общи условия

Активация на акаунт