Какво да направя

• 6 892
  • 206
  •   1
Отговори
# 60
Защо гледате само едната страна на въпроса? Била чула, че е боклук.  Защо те е нарекла така? Надали само заради сините ти очи. Има някаква първопричина. Не вярвам с влизането от летището да е казала - тази е боклук, щото прическата ѝ е кофти примерно.... Ами, изнеси се, като не ти харесва.
Защо ти не осигуриш жилището за двамата, пък той ще помата със сметките и уюта? Тогава майка му ще е у тях и няма да има драми.

# 61
Ммм това чистене, пране и готвене по цял ден, като изключа готвенето, е много познато. Майка ми е същата. Все й е мръсно. Всеки ден разхвърля и създава хаос в целия апартамент. Пере-по 3-4 пуска на ден и после реве, че имаме вода по 30-31 кубика и висока сметка за ток. Прочетох, че това се нарича обсесивно-конвулсивно разстройство и няма лечение. Но тя не се смята за болна, а за нормална. Дори не иска да идват никакви гости вкъщи, защото ще й изцапат навсякъде и после трябва да чисти и пере.

Също ако свекърва ми или приятелят ми/съпругът ми ме нарече боклук, приключвам всякакви взаимоотношения с този човек.

# 62
На следващия ден с триста зора отиде при другия си син и започна да говори за мен, че аз съм била боклук и след като не съм била сгодена или омъжена нямам място в апартамента.

Еми как съм разбрала че ме е нарекла боклук ..чух я да говори по телефона , че сина й попадал винаги на боклуци ..предполагам че визира мен

На мен не ми се връзват двете твърдения, но както и да е. Ти си знаеш. Губи си още времето защитавайки човек, който не иска да защити теб.

# 63
Брей, я някоя съфорумка да каже има ли намерение скоро да купува жилище, че да дам 50 лв и после да смятам жилището ù за свой дом!
Този син няма вечно да е ерген, че да приема мама като на хотел. Освен ако не е 'правилно' възпитан точно от майка си. Той не реагира на неприемливото поведение на майка си, аз лично си правя извода, че тя вече е виновна по този параграф.
Тъщата в общия случай пречи и дразни зетя много по-малко, отколкото свекървата - снахата. При майка и дъщеря двете няма какво да делят. Снаха със свекърва имат цял човек за делене още по дефиниция.
За мен пък е неприемливо мъж да покани в дома си жена и изведнъж царицата-майка се връща от чужбина и почва с поведението тая нова ку*ветина какво ми се прави. Като иска да има къде да отсяда, нека си купи сама, нали ходи на гурбет. Бая 'ку*ветини' ще има да сменя синът с такава майка.

# 64
Млади сте и ще се напаснете.
Нормално е все някой да ви дразни и да ви пречи и да вирите гребен. С годините вие ще сте тези дето пречат, дразнят и сте излишни. Не го забравяй!

Свекърва ти никога няма да ти е майка, а ти никога няма да си нейна дъщеря. Колкото и да се гледате все ще ви се набиват на очи не добрите черти, а кирливите ризи. Приеми го. Нормално е. Все пак тя е дала живот на твоето момче и го е отгледала. Имат и ще имат завинаги силна връзка. Уважавай това! Дори и свекърва ти да не заслужава уважение помни, че той е човек и има нужда от майка и близост с такава. Просто не се меси много и стой настрана от техните отношения. Ти си имаш и градиш такива с твоите родители. С неговите - любезно и колкото може добронамерено. Когато се налага отстоявай себе си, но без да преиграваш.
Повечето млади жени в ревността си ТОЙ да е само техен, искат да се отрече от мама по всеки възможен начин. Това е глупаво. Ако един мъж може да се отрече от майка си /ако са били близки де/ то трябва да имаш едно наум, че и теб и децата ви може лесно да бастиса.
Не се вживявай толкова. Все пак тя не живее при вас. Формулирай кратко, ясно, какво искаш да се случи и без много пенявене и драматизъм се бори да го постигнеш.

И не забравяй - един ден ти ще си свекървата. Всичко това ще ти се убие на главата от другата страна на играта. Каквото посееш - това ще пожънеш!

# 65
Явно това е жилището в което майката се връща от чужбина, самата авторка в първия пост е писала "дойде си" и че свекървата  счита, че две жени са много в един апартамент.  Вероятно такава е уговорката със сина им и ако това е така трябва да се изясни, защото  едва ли сега е единствения път в който майката ще си идва и перспективите са кофти, след всички разправии и епитети.

Най добре авторката да изясни с мъжа си кой е домакин и кой гост в тая къща

# 66
Абе момиче, защо се ядосваш за глупости? Ами не й обръщай внимание,да прави и говори квото си иска. Не живеете заедно,дошла е на гости. Ще си тръгне после. Говори с мъжа ти че не ти е приятно отношението й, и толкова. Не е нужно да се изпокарате с него заради нея,нито да се намесваш в техните си отношения. Остави ги да се оправят помежду си. Гледайте си само вас, стига си се дразнела

# 67
По това че ние плащаме сметките заедно на този апартамент и че Аз с грижа за уюта в него ..  Съжалявам за грубостта ми но хора който мислят като теб е по добре да се хванете здраво за мама и да н създавате семейства ,защото връзка с трима души не се гради
Да те питам направо и се надявам най-сетне да отговориш - чие е жилището - на майката или на сина, който го е купил със собствени пари. Тук е разковничето. Ако е наследствено от мама, тя си е в къщи и няма значение колко переш, готвиш и какви сметки плащаш. Все пак ти за себе си ги плащаш,също като си на квартира. В този случай нищо не можеш да направиш, защото маман си е вкъщи и имаш две опции - или й търпиш изцепките или си тръгваш.
Относно обидните епитети - тук е ролята на приятеля ти да покаже на майка си, че държи да проявява нужното уважение към теб

# 68
  • Варна
Авторката сега се ядосва, когато свекито си идва за някакво време. Я да си помисли какво би станало, когато тя реши, че се е наработила в чужбина и се върне за постоянно?

# 69
За жилището съм отговорила вече ,че родителите му са помогнали с някаква сума пари ...

# 70
Стопанка, уюти, половината от сметките, пък тоя има пари за апартамент, но взел назаем от мама, пък тя си ги потърсила ...
"Малката булка" репички да яде!
Наистина ми е малко странно да има пари са апартамент, а да му се налага да взима от мама.
И да не може да ги върне.
Сигурна ли си за собствеността на апартамента?
Трябва да вземеш предвид, че ти си гадже от известно време, а мама е мама от ден първи.
Не е готино, но е истина.
И кой къде ходиш, на кого давал, помагал не е твоя работа. Нищо, че създаваш уют.
Някаква сума пари... Малко отвисочко ми се струва това с "някаква".

# 71
Съвсем нормално е, ако родителите живеят в чужбина и нямат собствено жилище в града, в който живее синът, да останат при него за известно време. Също толкова нормално е да се съобразяват и да проявяват уважение към приятелката му. В тази история и авторката, и майката имат необосновани претенции към другата, а мъжът очевидно взима страната на майка си. Ако връзката се превърне в брак или съжителство с деца, ще има много по-големи проблеми.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 21:40 от TafTaf

# 72
Ми тя авторката явно се има за домакиня, щом тя "посреща" свекървата..
Мила родна картинка.. Аз как си представям нещата - родителите му са от малко село /град, с нископлатена работа, и за да устроят синовете у град, отиват да работят в Испания. Той шофьор, тя - домашна помощница. От събраните пари дават на синовете за първоначална вноска за апартаменти, останалите пари с кредит, който отново родителите  сигурно плащат. Нали не си мислите, че са много младите хора в България, които имат по голямата част от парите за жилище в брой? Идва си свека от чужбина, в едното жилище, където по принцип отсяда, щото може би в другото жилище, при снаха и две деца няма място за нея, се е настанила някаква девойка с претенции, че тя е домакинята, че жилището е едва ли не нейно, тя се разпорежда, почва с претенциите че и я гони... Явно и на двете им липсва възпитание... Синът не го коментирам. Я си представете обратната ситуация - младите на гурбет, свека им  ползва жилището, и като се върне снахата, свека пренаредила всичко по свой вкус и има претенции, че снахата и пречи, да иде при майка си...

# 73
Никой от никого не е взимал пари назаем ,казах родителите му са помогнали ,но не са изисквали парите да се връщат ,относно че помагат на другия си син ми е направило впечатление ,а не че съм държала сметка къде кой дава и на кого ,това не е моя работа и не съм го правила и нямам намерение на въпрос ,парите не са мои че да им държа сметка . Не създавайте нереални картини колкото да оплюете нещата ,кредит има но той се плаща от нас а не от горките му родители ... Не съм тук за да ме нападате и едва ли не горката жена с тази претенциозна лигла .... Потърсила съм съвет за нейното поведение и благодаря на тези които го изказаха а не за нейните пари  ,какво работи и къде ходи

# 74
  • София
Нищо не си представям, щото с родата на Караибрахим не се събирам, с него самия също.

Общи условия

Активация на акаунт