Какво да направя

• 6 803
  • 206
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Е, ако това е проблема, защо толкова се впрягаш? То не е атака лично към теб.
Аз предпочитам например да не ми се ползват уредите. И майка ми и свекърва ми не го правят. Пералнята ми е смарт, сушилнята и тя и им е трудно. Ок съм с това. Не ми е драма. Даже ми е по - добре.
Намрънкват си и двете. Ми мрънка им се, да си мрънкат. Минава през едното ухо, излиза от другото. Няма да седна да се чудя или засягам, че някой е мрънкалник. Може такъв да му е модела.
За заема не каза дали е ипотека, това за мен означава, че не е. Ако не сте го теглили заедно те моля да не го плащаш. И хубаво да отваряш очи. Ако милото действително е получило апартамента от техните и те баламосва, е теглил заем преди теб и е ОК да го плащаш на равно с него, то най - малкия ти проблем е майка му. Съвсем добронамерено го казвам.

# 196
Нищо не целя вече , благодаря за изказаните мнения ,аз исках просто да обсъдят нейното поведение защото за мен не е приемливо и може би да получа някакви отговори ... А не да седна да обсъждаме имущество,пари живяла ли не е ли живяла ..Наистина благодаря и мисля вече да затварям тази тема ...Лек ден и усмихнат следобед :*

# 197
ladywoman1995, и да го обсъдиш и да не е права, пак ти ще трябва да съжителстваш с нея в апартамента и тя пак, макар и не права, гадна, лоша, на теб ще ти е пред очите, а не на нас. Истината е, че чрез нея изпъкват неуредените ви отнощения със сина й и всъщност теб те дразни неговото нереагиране по отношение на нея.И друг път е казано тук: тя няма да се промени, ако и вие със сина й не се промените - не виждам съвместно съжителство. Така че прецени при тези дадености дали нейния син е твоя човек и дали при това положение можеш да продължаваш.

# 198
  • Бургас
От цялата работа иде реч за две седмици годишно. Ами не се ядосвай. Отдели си лично твоя седмица. Иди на спа. Излизай с дружки. Не си вързана там. Всяко момиче има нужда от своето време. Баба ще се радва там на деца и внуци, ти на свобода от баба. Защо са ти тия драми и кавги? На втората седмица я извикай на пазар. Потърпи, че мрънка и после си отива. Пустите мъжове не ги носи щъркела, ами имат роднини.
Ако живеете нон стоп заедно е гадост, но са две седмици. Не се познавате още с бабата…може да не е баш такъв звяр. Това, ако решиш да лавираш и да няма драми. Но си знай, че тя може и да се прибере за постоянно и тогава ще е забавно.

Вероятно имат договорка да се прибира при синковеца, за която той е пропуснал да ти каже и затова ти реагира така.
Аз съм с две червени лампи за момчето - пропуска да ти спомене, че мама ще поживява с вас и това, че е ОК да му плащаш кредита.

Както и да се държи бабата, не е редно да плащаме минали кредити и да ни се спестява информация. Това би ме притеснило повече от баба мрънкалник. А на куп двете - мерси! И това момче е излязло от майка си. Да не се изненадаш в един момент, че и той е малко мрънкалник, не действа и т.н Ето плащаш му кредита и няма твърда позиция. А дори още не е станало трудно.

Мисли добре какво очакваш и какво получаваш. По - хубаво няма да стане. Ти сама трябва да прецениш дали да си го причиниш.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 11:42 от MeMyselfI

# 199
кредит има но той се плаща от нас, а не от горките му родители ...

Вие двамата с общи усилия и средства работите за това той да има жилище и да бъде финансово и битово облекчен по пътя към тази цел.
Той има един куп ползи от ситуацията и няма стимул нито да се жени - ти и сега переш, готвиш, чистиш и подпомагаш финансово, нито да се раздели с теб и да остане без целия пакет от услуги. А ти третираш тази ситуация като някакво статукво, което се бориш да запазиш.
Приеми ситуацията като повод да преосмислиш какво искаш от една връзка и от тази връзка конкретно.

# 200
Авторката също има право.Отношението на бъдещата свеки е нелепо и грубо. Не е важно чие е жилището, а каква е уговорката, кой да живее в него - майка му или сина и приятелката му. При всички случаи, съжителстване на две жени в едно жилище е..............Не мога да си представя да живея  под един покрив  дори с майка ми, а какво остава с чужда жена. Моят съвет е: говори с твоя приятел и изясни ситуацията с него -  как смята да живеете занапред - къде, с кого, как вижда нещата и т.н. Изясни си, дали има сериозни намерения към теб или за него си просто временно съквартирант.Това ще отговори на много въпроси и ще ти помогне за вземеш решение за себе си.

# 201
  • София
Добре де, Лъвице, след като авторката е успяла да установи такива отношения, каквито тя иска, тоест да прати свекървата при другия син, защо пита какво да прави? Сигурно щото свекървата е в пълното си право да идва в апартамента, колкото и когато иска, нищо, че кандидат снахата го има за свой, щото плащала тока.

Защо свекървата да е в пълното си право? Този апартамент не е неин и тя не живее там. Ако някой има право да се разпорежда, това е синът. Ако синът ще има половинка и ще живеят заедно, тази половинка също трябва да има право на глас. Иначе не му е половинка, даже и гост не му е, а по-скоро квартирант. Става нещо като секс и домакинстване срещу покрив. Явно авторката не се е записала баш за това.

Между другото съм убедена, че и да бяха в тяхно общо жилище или на квартира, поведението на майката нямаше да се промени.

# 202
  • София
Нищо не целя вече , благодаря за изказаните мнения ,аз исках просто да обсъдят нейното поведение защото за мен не е приемливо и може би да получа някакви отговори ... А не да седна да обсъждаме имущество,пари живяла ли не е ли живяла ..Наистина благодаря и мисля вече да затварям тази тема ...Лек ден и усмихнат следобед :*
За теб неприемливо, за синът е ок. Замисли се върху това. Тя по-изискана и въздържана няма да стане, а и очевидно има вкус към драмата, та не съм съгласна, че повод за това е собствеността на апартамента. Виждали сме прости драма куин да се вихрят и в територията на снахата, където синът е заврян зет. Обмисли дали искаш да си рода с тази жена, защото тя ще е баба на децата ти и вече е майка на любимия ти. Не вярвам той да не е попил грам от майчината простотия, може би за момента още не си го уловила, че е същия.

# 203
Аз ще изместя фокуса на темата. Ако си представим, че отношението на свекървата е прекрасно, не се е настанила при нас в апартамента и всичко е ОК, ще ме притесни ли факта, че и аз участвам в изплащането на чуждо жилище? Силно ще ме притесни. Никъде авторката не пише по този въпрос.

# 204
  • София
И аз не бих участвала в изплащането на жилището на някого, с когото нямаме поне брак/деца. Утре свекървата ще надделее и тя ще бъде изритана, и ще е все едно си е плащала наем. Отново, това не е съжителство на двойка, а някаква съвсем друга сделка. Плаща сметки, чисти, готви, кредит изплаща, и накрая дори няма право на глас. Леле.

# 205
Авторката обаче нищо не каза дали е ок нейната майка да ѝ идва на гости?!? ....щото нали свекито да не идва, ама мама е друго нещо.

# 206
  • Sofia
Заключвам по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт