Какво да направя

• 6 805
  • 206
  •   1
Отговори
# 165
Последен съвет от една злобна леля.
Купи една гарсионера на твое име, авторке, в която да отсядат свекърите и ипотеката на която да се плаща от общия ви бюджет с гаджето, както неговия кредит твърдиш, че плащате. Така хем те няма да досаждат, хем ако се разделите, ще имаш нещо на свое име.

# 166
  • София
Последен съвет от една злобна леля.
Купи една гарсионера на твое име, авторке, в която да отсядат свекърите и ипотеката на която да се плаща от общия ви бюджет с гаджето, както неговия кредит твърдиш, че плащате. Така хем те няма да досаждат, хем ако се разделите, ще имаш нещо на свое име.
Абсолютно! Това да изплащаш чужд апартамент сега може да ти се струва адски романтично, но ще те питам като имаш едно или две деца и вече разлюбила героя няма къде да отидеш. Иначе явно е много модерно, защото и друг път съм чувала за нахалници от 4 различни континента, който казват "Скъпа, ти и без това живееш под наем, дай д си делим моя кредит, за който ще даваш колкото наема". И доста се навиват... и после реват. То любовта била по-важна, ама който го твърди да не взима чужди пари, за да си купува нещо.

# 167
  • София
Това и за мен е пълна глупост, но имам съмнения, че авторката го прави, защото се появи по-късно като информация. Първоначалната информация беше, че се включва в плащането на режийните.

# 168
  • София
Като знам в колко теми набиваме канчета защо авторките са се набили при маминка, някои от отговорите тук ме дивят. Абсолютно права е авторката и много навреме се опитва да установи кой кой е в това семейство.

Не се чака бракът, за да установиш, че той винаги ще заема страната на маминка и че ти винаги ще бъдеш гостенката в чужд дом, а се прави преди него, за да се махнеш овреме. Един нормален мъж не чака одобрението на майка си за да засвидетелства мястото на жената до него, нито позволява майка му да се държи като господарка с нея, нито я кара да се чувства като гост в дома, в когото живеят.

Една жена не отива да живее заедно с мъжа за да си завоюва място там - в такова условие, тя никога няма да бъде приета, гарантирам. Хората се събират под един покрив за да разберат съвместими ли са. Ако някой не бива уважаван и бива третиран като гост, значи отговорът е - не, не са съвместими.

Независимо чий е апартаментът, другият не се явява цар и господар заедно с родителя си. Представете си ако синчето отиде в апартамента на приятелката, дойде бащата и започне да го гаври. Ще му препоръчате да стои и да се доказва, или да им тегли една и на двамата?

Майката в историята на авторката се изживява като тарторка, която не уважава избора на сина си и няма елементарна култура как да подходи към една развиваща се връзка. Мъжът не може или не иска да се разпореди в тези отношения. За мен изводът е ясен - такива хора у лево.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 09:29 от Лъвица

# 169
  • SF
Ако имаш бъдеще с този приятел, отношенията с майка му  ще се задълбочават. По-лесно проедолими няма да стават.
Те в чужбина ли живеят? Ако живеят в чужбина, поне рядко ще трябва да ги търпиш и е по-лесно от разстояние да се правиш на куку.
Каквото и да му обясняваш за родителите му, той други няма. С тези си е живял, от тези хора е възпитаван. Ако той ти обясни, че вашите са лоши хора и само те използват, ти ще си смениш ли родителите?
Гадже, съпруг дори се сменят. Родителите си ги търпиш цял живот такива, каквито са.

# 170
  • София
Нагледно текущи и бъдещи свекърви са извадили тефтерите и сметките, за любов ни дума.
По подразбиране авторката е бедно провинциалистче, безпътно, без дом, без доходи и не трябва да вири много нос.
А, момичето може да си има всичко, даже и любов.
И сега е объркана - да си отстоява мястото или да се самонатири в ъгъла, дето я пращат.
Хубавото е, че има съпротивителни сили и не се оставя да я сварят, това съжителство е чудесен урок.
Ще проследи развитието, ще си изговори приказките и ще реши, но не бих я съветвала да си затваря очите за сигналните лампи, а да си опича акъла.

# 171
Добре де, Лъвице, след като авторката е успяла да установи такива отношения, каквито тя иска, тоест да прати свекървата при другия син, защо пита какво да прави? Сигурно щото свекървата е в пълното си право да идва в апартамента, колкото и когато иска, нищо, че кандидат снахата го има за свой, щото плащала тока.
Горджъс, сигурно и майката си обича децата, щом е заминала на гурбет, за да им помага. И е нормално всеки да си прави сметка на имотите и парите на семейството, така е било от край време. Колкото до кандидат свекървата, аз лично ще съм кандидат тъща далеч по рано от това, но не мисля, че  дъщеря ми ще попадне в ситуацията на авторката, да се обиждат и гонят с майката на гаджето, просто щото има друго възпитание. Иначе аз мога ферман да изпиша колко е проста и нагла моята свекърва, как се натриса с месеци, години наред да живее в моето и на мъжът ми жилище, за което не е дала и един лев, щото го има за свое, иначе нейните  имоти са си само нейни, стоят празни и пр.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 09:41 от Прекрасная Василиса

# 172
  • Бургас
Не знаем какви са им уговорките с мамин.
Не е права бабата за някои от приказките. Има страшни свекърви. Обаче, ако действително има нещо, че като се приберат ще ползват жилището, не виждам как се излиза от това.

Реално гостите на бабата - внучетата, са племеници на милото. Те са и негови гости. Не са просто някакви непознати деца. Разбирам, че на авторката може и да са и чужди, но на гаджето не са. Цял живот ще им бъде чичо.
Моята племеница прекарва месеци при нас лятото. Е, мъжа ми ако се държи като авторката изобщо няма да ми е приятно. Аз я обичам и той ще я обича. За щастие и той и се радва колкото и аз. Не ме е поставял в положение - детето ми пречи никога.

Ако действително авторката иска семейство с този мъж:
Чистят въпроса за пустия апартамент.
Взимат нов.
Учи се да приема семейството му. Не казвам да търпи майка му в новото жилище за по седмица, а да осъзнава, че той не е донесен от щъркела. Има семейство, от което и тя ще е част и това семейство няма да се промени. Т.е. хубаво да реши дали ще може или не с тях.

# 173
  • София
А, ако не е в пълното си право и нейните доходи отиват директория кредит?

Изобщо въпросът е - колко трябва да се търпи и защо? До колко лева кеш пара нямат право да ти викат боклук?

# 174
  • София
Едно е да ти дойдат роднини на гости, едно е да се държат зле с теб. Проблемът не е в първото.

# 175
Явно тук всеки пише каквото му е изгодно ... Няма нужда повече да повтарям че родителите му не внасят пари по кредита ... Може би аз съм прекалено глупава и не разбирам ... За мен в една връзка няма той и тя по отделно има нас ... Всичко се плаща от нас кой какво плаща не искам да навлизам е подробности ,но явно се държи че свекито плаща ,че видите ли го тия не изкарват пари ама момата претендира .... Слава богу че не съм седнала да чакам на нея
Това подчертаното е като от лексикон (не знам дали твоето поколение знае какво е това).  Винаги има Той и Тя, защото Той и Тя не са се пръкнали от пролетния дъжд, а имат родители и разширени семейства (с особености), с които в 99,99% се налага някакво общуване.  Когато И той , И тя работят за връзката си, тогава става НИЕ. Новото семейство придобива форма и може да устои на външни атаки.  В твоя случай, гаджето ти не се впряга много, ти се опитваш да се докажеш по линията * най-уфатната мома*. Това е работило ( и то не винаги), когато  момата са я избирали родителите...  Ти обвиняваш майка му за неудовлетворението си, то тя (майка му) не е длъжна да те харесва.  ТОЙ трябва да направи така, че на теб грам да не ти дреме какво мисли тя.

Понеже сме в 21 век, е хубаво като се наливат  едни пари накъде да има документи кой какво е дал и кое на кого принадлежи.  Колкото и да не ни се иска, в голям % случаи жените са в по -слаба позиция при радяла, затова те съветвам  сама за себе си да си направиш сметка какво и как плащаш и какво ще имаш насреща, ако утре се случи неприятната случка. Не е необходимо да са обясняваш тук, просто happily ever after се случва само на 50%  от двойките.

# 176
  • France
Както и да е явно трябва да толерираме поведението на свекито към мен ,нали аз съм никоя ,но аз такова поведение не толерирам,то това са обиди ,реване ,тръшкане ,нямаш къде да покани децата на сина си ,Ами Катето от седмия етаж трябва да дойде да пие кафе ,че вуйчо не е напазарувал ,не е сготвил какво ще се яде ,децата как ще го посрещнем ,е ако това се приема за нормално поведение ,то тогава може би аз съм ненормална ... Всеки ден разни сцени не мисля че са необходими .... Колкото и да са възрастни има начин ,седнете говорете.,без обиди и излишни драми ... Да и от тогава плюс обидите ,просто с нея нямам желание да общувам ,да идва не съм забранила ,стига да се държи добре и да не изпада в разни там филми и да не обижда

Какво свеки като не сте женени? Както е тръгнало, отношенията между вас двете няма да ги бъде. Приятелят ти не е плътно зад теб в тази ситуация. Не ти е предложил брак и не става ясно доколко държи на теб. Ти плащаш кредит без да си съсобственик. Не разбрах какво точно те устройва в такава връзка.

# 177
  • София
Авторката така и не отговори, има ли свекървата къде да отседне, като си дойде в България. Щото ми се струва, че е от оная порода млади дами, които си мислят, че всички са длъжни да се съобразяват с тях, че свекърите са длъжни да им осигурят жилище, в което нямат право да идват, освен с изрична покана за да гледат децата, и са длъжни цял живот да помагат на младите... Колкото до това какво да направи, вече е направила достатъчно, да прати свекървата при другия син...
Щом авторката се съобразява с майката, не намираш ли за поне малко редно да получава същото? Или няма проблем майката да сипе мрънканици, обиди и подмятания.... Съобразяването не е ли двупосочна улица?
В много голяма фантазия си живееш и смяташ, и си представяш, а грам не виждаш проблем в представите си.

# 178
  • Бургас
Едно е да ти дойдат роднини на гости, едно е да се държат зле с теб. Проблемът не е в първото.
Абсолютно си права. Но децата бяха описани като гости на бабата. Как вуйчо не бил пазарил (един вид тя си посреща нейни гости, а той трябвало да пазари) и т.н.
ОК бабата се държи зле според авторката, ами тези деца, които очевидно и те не са добре дошли и те ли лошо се държат?

Авторката моля да уточни този кредит за какво е теглен? Никъде не е написана ипотека.

# 179
И като не е предложил брак, значи ли, че му е никаква?
Може на семейни начала да си живеят цял живот, без подпис!
Това какво променя?

Общи условия

Активация на акаунт