Какво да направя

• 6 837
  • 206
  •   1
Отговори
# 75
Не знам.
Питайте я как вижда бъдещето с този, но никой не се пита той как вижда бъдещето с нея.
Днес и за съжаление съвместното съжителство, запознаване с роднини и приятели, ходене по чужди сватби и т.н., не означава много.

# 76
  • Варна
Ами нейното поведение е меко казано просташко, ако наистина е употребила подобни епитети по твой адрес. При такава майка не е зле да си помислиш хубаво какъв е шансът крушата да е паднала далеч от дървото.

# 77
Нейното поведение е негласно подкрепено от сина й. Той мълчи и не взема страна и съответно тя настъпва и кълве. Съветвам те да се фокусираш върху неговата пасивност в ситуацията, защото там е проблема. Тя се държи така, защото той го допуска.

# 78
Идва си свека от чужбина, в едното жилище, където по принцип отсяда, щото може би в другото жилище, при снаха и две деца няма място за нея, се е настанила някаква девойка с претенции, че тя е домакинята, че жилището е едва ли не нейно, тя се разпорежда, почва с претенциите че и я гони...
Синът, ако е нормално развиващ се мъж, все някоя от тези 'някакви девойки' му ще му стане повече от 'някаква'. Пак да питам, тогава мама къде ще отсяда? Някак неуместно е при единия син да няма как, понеже жената и децата, а при другия син да са длъжни да имат как въпреки жената и децата.

А майката ще си плати ли консумацията, като си е 'вкъщи'? С тези цени...

# 79
  • София
Абсолютно. Не наливай нерви и парса в тая къща, докат свека не реши чия е.

# 80
Никой от никого не е взимал пари назаем ,казах родителите му са помогнали ,но не са изисквали парите да се връщат ,относно че помагат на другия си син ми е направило впечатление ,а не че съм държала сметка къде кой дава и на кого ,това не е моя работа и не съм го правила и нямам намерение на въпрос ,парите не са мои че да им държа сметка . Не създавайте нереални картини колкото да оплюете нещата ,кредит има но той се плаща от нас а не от горките му родители ... Не съм тук за да ме нападате и едва ли не горката жена с тази претенциозна лигла .... Потърсила съм съвет за нейното поведение и благодаря на тези които го изказаха а не за нейните пари  ,какво работи и къде ходи
Ако действително и ти даваш, твои пари за ипотеката, защо не искаш да ти прехвърлят дял от имота? Ама нещо дълбоко се съмнявам да е така... Сигурно едвам свързвате двата края, щом пари от свекъра назаем взимате и правиш сметка на другия син колко дават.
Пак казвам, много селско ми намирисва историята, от всички страни. И най вероятно синът не е информирал майката, че ти избора му за жена, тя и за това така се държи с теб. Искаш съвет - работи за собствено жилище, не прави сметка на чуждите. Нямате брак, нямате деца, ти си й никаква на тая жена. Вече, ако гаджето ти имаше сериозни намерения, до сега щеше да е предупредил мама. А и не разбрах с какво толкова ти пречи, освен че не те оставя да спиш до обед. И не разбрах какво точно работиш на тия години, че имаш и толкова свободно време, и пари да плащаш кредит за чужд имот. Купи свой, като ти дойде на гости, ти се изнесли.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 22:10 от Прекрасная Василиса

# 81
    За какви пари назаем говорим ,тук няма никакви пари назаем ,,не държа сметка ,какви пари се дават на другия син ,дори не ме интересува,просто ми е направило впечатление че на него помагат ,и на въпроса дали свързваме двата края ,свързваме ги добре и двамата работим ...

# 82
    • София /Абсурдистан
    Защо ли си мисля, че жилището документално е оформено на свекито, а синът само го ползва. Нещо не мога да повярвам, че вие изплащате ипотеката. Всяка жена с всичкия си ще поиска да бъде вписана, след като и тя плаща наравно с мъжа си. Вероятно свеки плаща ипотеката и съвсем логично, смята, че жилището си е нейно.

# 83
    Не вярвам авторката да изплаща ипотеката. Може да плаща сметки и да купува нещо за ядене. Друго едва ли...

# 84
    • София
    Не вярвам авторката да изплаща ипотеката. Може да плаща сметки и да купува нещо за ядене. Друго едва ли...
    Докато той си плаща ипотеката, аферим.

# 85
    Тази история ми напомни за една моя позната, която има двама големи сина- единия на 40, другия на 35. Най-болната й тема е, че всички техни връстници и приятели вече отдавна са женени, та и с деца, само нейните златни синчета още не са, ама така е никоя не била подходяща, пък как да ги прежали за някоя никаквица. Не била ги гледала до 40 на златен поднос, та да може някоя фуста да ги забърше. Синчетата са съгласни.

# 86
    Защо ли си мисля, че жилището документално е оформено на свекито, а синът само го ползва. Нещо не мога да повярвам, че вие изплащате ипотеката. Всяка жена с всичкия си ще поиска да бъде вписана, след като и тя плаща наравно с мъжа си. Вероятно свеки плаща ипотеката и съвсем логично, смята, че жилището си е нейно.
    Може кредита и имота да са на името на сина, и родителите да помагат за вноските, като застраховка срещу претенции като тези на авторката.
    Пък тя ако участва в домакинството наравно, да си постави условията, ако знае какви де, а не просто маман да не стъпва в жилището, дори и на гости

# 87
    • София
    Какви претенции има точно?
    Да не злословят и да не я замерат с павета ли?

Някой дали ѝ е казал условията на това съжителство? Мама, той, тате, бате?

Аре, аре.

# 88
    Явно тук всеки пише каквото му е изгодно ... Няма нужда повече да повтарям че родителите му не внасят пари по кредита ... Може би аз съм прекалено глупава и не разбирам ... За мен в една връзка няма той и тя по отделно има нас ... Всичко се плаща от нас кой какво плаща не искам да навлизам е подробности ,но явно се държи че свекито плаща ,че видите ли го тия не изкарват пари ама момата претендира .... Слава богу че не съм седнала да чакам на нея

# 89
    • София
    Ти какво очакваш от темата? Гаджето ти ти е казало, че родителите му ще ходят в тях, докато той е там. Това устройва ли те или не?

Общи условия

Активация на акаунт