Какво да направя

• 6 808
  • 206
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Аз бих се зачудила, дали действително жилището е на момъка. Сериозна съм. Поведението на маман ми казва, че тя си е у къщи. С Катето от 7 етаж очевидно се познават, а тя се прибира рядко от чужбина. Не ходи при другия си син по същия начин.
Не бих се изненадала, ако момъка не е бил искрен съвсем.
Ако жилището си беше ваше, този филм нямаше да го гледаме според мен.
Голяма червена лампа ми е точно това.
Как познаваш всички в блока, че и пиеш кафе с тях, ако не живееш или не си живял там?
Само заради това ще настоявам да разбера къде по даволите живея. И ако милото ме е сментило, лошо.

# 151
  • Варна
От друга страна, като се замисли човек - ми честна жена тая свекърва. Казала си какво мисли отначало още, че да няма недоразбрали и сетне - ма що така...
Не се пали, момиче, няма да разрешиш да те нарича някак си - ми тя вече те е нарекла, това няма как да промениш. Решавай за себе си с този мъж ли ще си или не, имай предвид, че ако си с него, ще имаш и някакво отношения с родителката му.

# 152
Манталитетът- типичен гастарбайтерски. Работа в чужбина няколко години,  прибиране в БГ… Постигане на целите в живота-демек купване на кола и апартамент. И после парадиране и самочувствие без грам покритие+ арогантно поведение!

# 153
  • Бургас
Манталитетът- типичен гастарбсйтерски. Работа в чужбина няколко години,  прибиране в БГ… Постигане на целите в живота-демек купване на кола и апартамент. И после парадиране и самочувствие без грам покритие+ арогантно поведение!
Без спор е така. Но ако се окаже, че мъжа ми ме е излъгал, че сам си е взел жилище, а не е така хубаво ще си помисля какво ме чака.
От една страна гастарбайтери, от друга лъжец, който им е и длъжен (нищо, че им е син). Ми не е добре.

# 154
  • София
Аз тоя филм съм го гледала с моята приятелка, ама там беше още по- абсурдно, че втората свекърва се чувстваше у дома си, че то дома на детето (никога не го е гледала)
Що трая тая жена, що рев и сопол изля, ама добра, добра до глупост.
На една реплика, че тая ще му вземе апартамента се наложи да ѝ залепи нотариалния акт на лицето, докато ѝ събира багажа. Гостуванията от по месец секнаха форева.

# 155
Ако спя до обяд, вероятно няма да е приемливо моите гости да се съобразяват с мен. Но, ако ставам в 6.00ч за работа, абсолютно задължително е мисля, да не ми тропат на главата от 4-5 сутринта.
Като ходя при нашите, нищо че ми е родния дом все пак, знам в колко стават. Ако случайно(рядко) се събудя преди тях се мотая, щракам в телефона и слизам на техния етаж чак след като чуя, че се размърдат. Мисля, че е въпрос на възпитание и грижа за отсрещния да не си го притеснил.
Момъкът, ако не е негов апартаментът и знае, че има вариант за засечка, защо кани мадами, без да е питал мама, а?

# 156
Аз разбрах, че той си е купил апартамент на негово име , а родителите му просто са му помогнали с някаква част… Щом плаща кредит, трябва да е малоумен да не е на негово име апартамента…

# 157
Абе горкият момък, между чука и наковалня та.. . Майка му не иска жена му в СВОЕТО жилище, жена му не иска майка му в НЕЙНОТО жилище, пък то било уж на момъка... Намерили са се.
Според мен апартамента може и на родителите да е бил, те да са го прехвърлили на единият син, той да е теглил кредит за половината имот,  с който да плати делът на брат си, за това свекървата още да го чувства като свой. Което не е редно, ама все пак на гости е дошла, а поредното гадже на синът да я гони...щото я дразни присъствието й и гостите й... Не я е обидила в очите, а се е изнесла. Ми и тя се е почуствала обидена някаква да я гони от апартамента на синът й...
Авторката, ако остане с тоя мъж, ще има доста  натегнати взаимоотношения с тази жена цял живот.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 00:23 от Прекрасная Василиса

# 158
  • София
Докато не започне да има поведение на нормален човек със свой живот, бая поредни ще има да гони, щото глупачките свършиха.
Мисия в живота, разбираш ли.

# 159
  • Бургас
Кредита може да не е за апартамента.
Като го е купил той, тя от къде се знае с Катето, че и кафета пият? Защо не кисне така и при брат му? Аз съм си мнителна по принцип и бих проверила.
Ами ако има уговорка да го ползват като се приберат? Тогава какво?  Купуваме апартамент на твое име (или прехвърляме ти нашия). Да си живееш там, само като се прибираме ще го ползваме  с теб! Бам, на му апартамент. Все ще бутне с тях за две, три седмици. Няма да му се налагат ипотеки…И после - “Жена, мой е!”
Има нещо супер нелогично в поведението на бабата, което само горното би оправдало.

sorscha, пишеш за етажи и т.н. В един панел с две стаи и да няма място да се разминеш си е трудно да се скатаваш. Стига само душ да си вземеш и хората под вас и тези отгоре знаят, че си буден. Едно е да си намериш занимание в къща на два етажа, друго са 60кв.м. Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 00:28 от MeMyselfI

# 160
Докато не започне да има поведение на нормален човек със свой живот, бая поредни ще има да гони, щото глупачките свършиха.
Мисия в живота, разбираш ли.
Не разбрах кой от всички герои няма собствен живот. Свекървата ли, която за година и половина веднъж е дошла да види близките си в България, или кандидат снахата, която умре да посреща гостите на свекървата, за да покаже кой командва в кухнята

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 00:32 от Прекрасная Василиса

# 161
  • София
Мама. Що иначе ще гласи снахата да ѝ ходи по петите я до банкомат, я до магазин, я да говори по телефона от мое име, я да я хапна за закуска….
Не ми се струва като свободен личен живот, а като кръпка към чужд.

# 162
  • Paris, France
Кредита може да не е за апартамента.
Като го е купил той, тя от къде се знае с Катето, че и кафета пият? Защо не кисне така и при брат му? Аз съм си мнителна по принцип и бих проверила.
Ами ако има уговорка да го ползват като се приберат? Тогава какво?  Купуваме апартамент на твое име (или прехвърляме ти нашия). Да си живееш там, само като се прибираме ще го ползваме  с теб! Бам, на му апартамент. Все ще бутне с тях за две, три седмици. Няма да му се налагат ипотеки…И после - “Жена, мой е!”
Има нещо супер нелогично в поведението на бабата, което само горното би оправдало.

sorscha, пишеш за етажи и т.н. В един панел с две стаи и да няма място да се разминеш си е трудно да се скатаваш. Стига само душ да си вземеш и хората под вас и тези отгоре знаят, че си буден. Едно е да си намериш занимание в къща на два етажа, друго са 60кв.м. Simple Smile

И аз мисля, че майка му е живяла там преди да замине и чувства апартамента като свой. Докато е бил сам, вероятно даже му е било приятно родителите му да идат за 2 седмици или месец. Все пак не живеят там постоянно. А може и да си е на името на родителите, все още, а той да е теглил кредит за ремонт.

В панел с точно 2 спални седяхме по цяло лято с децата и майка ми, като и мъжът ми идваше за 2 седмици. Не се изпокарвахме, ама не ми е свекърва 🥳. Идваше и баба докато беше жива. Да и дойдат правнуците и да не ги гледа, упс, види е кощунство. Въпрос на ред е. Уговаряме се коя баба гледа децата и си излизаме да не пречим 🤩. По същия начин у свекърите. Не е до квадратура.

Аз конфликти не ща и ако нещо не се разбера с родители на гадже, по-скоро бих скъсала кротко и мирно. Ако не се разбират без дете, с дете в картинката става страшно. 

Не бих проверявала чий е апартамента ако няма да го купувам. Не бих плащала кредита, обаче.

# 163
Авторката така и не отговори, има ли свекървата къде да отседне, като си дойде в България. Щото ми се струва, че е от оная порода млади дами, които си мислят, че всички са длъжни да се съобразяват с тях, че свекърите са длъжни да им осигурят жилище, в което нямат право да идват, освен с изрична покана за да гледат децата, и са длъжни цял живот да помагат на младите... Колкото до това какво да направи, вече е направила достатъчно, да прати свекървата при другия син...

# 164
  • София
Според мен апартамента е бил на мама или все още е. Тя заминава на гурбет и се прибира за малко. Предполагам, не е знаела в началото за връзката на сина, може би е разбрала преди се прибере и едва след като се е прибрала и по дефолт не харесва кандидат снахата.
От друга страна, част от хората завърнали се за кратко от гурбет искат за малкото време в родината да се видят с роднини и приятели. Тук започва драмата, изведнъж в жилището става като хан, идват роднини и приятели. Преди сина е бил на работа и мама си е посрещала гостите, сега гаджето му си е у дома и вече има драма. Едната иска да си посрещне гостите, другата не иска да идват хора и да се занимава с тях ида чисти след тях.
Това, че един човек е живял някъде година и половина не го прави стопанин на дома, то хората живеят под наем десетилетия, но не притежават съответния дом и се съобразяват със собственика.
Аз бих се изяснила с гаджето след като приключи гостуването относно това чие е жилището и как вижда в бъдеще нашето съжителство. Ако след години мама ще се прибере окончателно в това жилище, ще предложа да си вземем наше. Има и вариант  той  окончателно да не е решил, дали да  бъде с момичето и затова да не предприема стъпки за тяхно жилище.
Трябват разговори, но спокойни без натяквания и истерии, а това може да стане след като дразнителя си замине и се успокоят. Когато картите са на масата и всеки си каже претенциите, ще си решат имат ли бъдеще или кой от къде и толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт