Какво да направя

• 6 804
  • 206
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Мъжа трябва да е арбитър тук, ама май няма да е.
Аз не бих останала.

# 46
Мъжът явно е обичайния бг льолю на когото не му пука нито за жена му, нито за майка му. И аз не бих останала на мястото на авторката.

# 47
Проблемът е в приятеля ти. Той е този, който още при първите искри е трябвало да изясни въпроса кой кой е. Щом вече е ескалирал, нещата няма да се променят.
Ако останете заедно и се стигне до брак, най-умно от твоя страна ще бъде да го убедиш да вземете общ имот, който да изплатите заедно, а този да дадете под наем. Иначе цял живот ще те гледат като чужд човек. Това не винаги е така, но във вашия случай можеш да си сигурна, че ще бъде.

Цитат
чистя ,готвя и пера по цял ден
Това пък защо? Добре си ги научила. Домашната работа се дели на броя хора. Докато се правиш на домашна помощница, няма да получиш уважение.

# 48
Отбово ще повторя че не съм я изгонила защото като гледам все при нас гостува едва ли ще го прави ако е изгонена ... Просто явно ме можете да разберете какво искам да обесня ,че адски грубо да посрещнеш един човек както трябва и накрая той да те обиди ,защото все пак нещо.не мине харесало и да ти каже че мястото не ти е тук ... Аз не съм се самопоканила

Много добре те разбираме. Опитваме се да ти дадем една груга гледна точка, която на теб не ти харесва.
Всяка една мома, която има проблем с майката на гаджето си (или на съпруга си), е редно да си свали розовките очила и да погледне мъжа си колкото може по-безпристрастно.  Пробемът ти е с него, майка му е катализатор - забързва разрива, който ще се случи така или иначе.  Ако приятеля ти беше дал да се разбере, че ти си Жената, майка му най-вероятно щеше да се държи по-иначе. Той най-вероятно грам не се е напънал да изговори с майка си коя си и каква си. Майка му вижда в теб един навлек, който живее (без да плаща наем) в апартамента на сина й, а гаджето ти не прави нищо за да коригира това й мнение.  Ти наливаш вода в нейната воденица с претенциите си кой къде да иде и какви пари да се разменят между членовете на семейство, с което то дефакто нямаш нищо общо.  Ако ще 1235 страници в охулване на майка му да напиша, това няма да ти помогне.   

Решението е в теб и гаджето ти. Той трябва да твърдо да постави граница и да те защити от собственото си семейство (посдказка. По добре той да говори на 4 очи с майка си, а не да правите групови аграрни скандали). Ти по никакъв начин не бива да се месиш в техните вътрешно-семейни отношения, особено когато става дума за пари, помощ и имоти.  Последно (но не по важност) вие двамата трябва да се държите като семейство, а не като съквартиранти. Едно добро начало е да преосмислиш чистенето и готвенето по цял ден и да почнете да го правите заедно.

# 49
Дадоха се добри съвети.Говорете с партньора си, той как вижда вашата роля.той да си говори с майка си.Не се бъркайте в отношенията  му  със семейството .Кой на кога дава пари или пазарува не е ваша работа.

# 50
В много отровна среда си. Дай си малко дистанция, махни се от този апартамент поне за малко и премисли нещата. Ти искаш ли семейство с този човек? Ако да, майка му ще присъства в живота ти и чат-пат ще се налага да преглъщаш обиди. Моята свекърва не ме прие от пръв поглед, сега не приема децата ни. Наскоро остана сама, побърква мъжа ми да я обгрижва, да й пазарува. Здрава и осигурена е, но все го ангажира и създава напрежение. Коронният й номер е да заумира когато сме на почивка и мъжът ми притеснено да търчи обратно до София, защото нещо ооох така я стягало... И никой лекар в страната не откри тая пуста болест, дето я мъчи. Ми, проклетия я мъчи, какво друго? Явно е заразно. Simple Smile

# 51
Авторке, ти си поредната, която води война на грешен фронт. Семейството му може да е всякакво, важното е той как се държи с теб, с тях, как те представя, и с какво отношение към теб се примирява.
Имаш проблем, но не е с майка му, а с него. Поредният льольо, който оставя нещата около него просто да се случват, и той мнение няма.

Питах те ти откъде разбра, че майка му те е наричала боклук? Ако приятелят ти е дошъл и ти е го изцепил това + не е взел отношение... Направо ти се чудя на мисловните процеси, и как още смяташ, че майка му е проблема?

# 52
Майката според мен отива там, където няма да бъде нежелана. От което следва логичният въпрос защо това е точно домът на точно този син. Другият женен ли е, деца има ли?
Разбирам и доводите 'срещу' авторката, но въпреки че и тя е в грешка, според мене е по-правата.

# 53
Да семеен е и има деца

# 54
Това не е мъж.Няма и да стане такъв.

# 55
Ясно. На твое място вече щях да съм си събрала багажа, затворила вратата от външната страна и блокирала телефони, вайбъри, вейсбуци и каквито още канали за контакт с теб има.

# 56
  • Great Britain
В гаджето ти , авторке, е разковничето.

# 57
Еми как съм разбрала че ме е нарекла боклук ..чух я да говори по телефона , че сина й попадал винаги на боклуци ..предполагам че визира мен

# 58
Ама по-внимателно ги избирайте тези мъже! После майките им били виновни!

# 59
  • София
Добре де, майката живее в чужбина, дала е пари за този имот и някак естествено се прибира у дома. Не е ясно с какви уговорки е дала пари за жилището, може да за да има къде да живее по време на престоя си в страната. Сега на хотел ли да отиде?
Какво се очаква от сина, да изгони майка си ли? Тя не се е настанила при тях завинаги, а и явно чувства жилището и свое и може би има причина за това. Това разбира се не оправдава поведението на майката, но и авторката да нарежда кой при кого да живее е доста нахално. Тя може да има претенции, ако са в нейно жилище и мамам се настани на гости, но в случая ...
Не зная защо някои жени си мислят, че майките им могат да се натресат " на гости",  или " да помагат за децата", но когато майката на мъжа се появи, той е трябва веднагически  да я изгони за да осигури комфорт на жена си. И ако не го направи той за нищо не става.

Общи условия

Активация на акаунт