Какво да направя

• 6 801
  • 206
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Семеен живот след сватбата. Това ли е?
И тогава ще може ли да го нарече дом?

О, определено не.

Казвам само, че не е в позиця да се разпорежда в чуждо жилище, защото в момента не е ясно коя е гостенка, кой е домакинка. Защото в момента, може би, и майка му нарича жилището "дом", а е добре такива ситуации да бъдат избягвани.

# 31
  • София
Домакинка е, тя живее там, не се е самонастанила се.
Маминка с малко усет можеше да схване нещата, но е пън, какъвто предполагам е сина.
Лейди не се разполага, защитава се.

# 32
  • София
И майка му не прочетох да се е самонастанила. А сеашното му гадже се опитва да я гони.

П.П. Не казвам, че основната вина е на авторката. Тук мъжът е минал покрай мъж и оттам идва проблемът. Реагирам срещу друго в случая:
Както съм като бик на червено при самопоканване някъде, така и се дразня на нахалството във всичките му форми. Ако поканя гости в нас и те се опитват да се разпореждат с другите ми гости, ще реагирам остро.

Ама как да не се разполага? Праща майка му при другия брат и държи сметки на кого каква помош е оказвана. Това е...

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 17:44 от milenaka

# 33
Аз не разбрах само майка му за постоянно ли се е прибрала или само временно? Щото ако е само временно, все ще я изтърпите докато замине. Приятелят ти споменавал ли е преди да те покани, че майка му остава при него когато се прибира. Въобще коментирали ли сте как той ги вижда нещата за напред, да не вземе да се окаже, че те е поканил само докато се върне майка му да има кой да му шета и сега вече да не си необходима.

# 34
Не съм я изгонила ,но се изморих да слушам подмятания . Ако все пак съм излишната не е тя човека ,който трябва да ми го каже

# 35
  • София
Защото произлизаш от мисълта, че тя е гостенка, а не е. Тя е домакинята в този дом.

# 36
  • София
По какво си личи, че тя е домакинята, а не майка му?

# 37
По това че ние плащаме сметките заедно на този апартамент и че Аз с грижа за уюта в него ..  Съжалявам за грубостта ми но хора който мислят като теб е по добре да се хванете здраво за мама и да н създавате семейства ,защото връзка с трима души не се гради

# 38
  • София
Оооо, отдавна съм се откъснала от мама и живеех сама, преди да заживея с мъжа ми. Като нямаш факти, не си служи с измислици.

Засега си гаджето, което е поканено да живее в жилището на мъжа. Вероятно и майка му не е цъфнала на вратата ненадейно, а е била поканена от него.

С помощта на гаджето ти си се вкарала в позиция да се съревноваваш за титлата "Малката стопанка на големия парцал". Кой каквото си направи...

# 39
Да, де, ама като не ти харесва, ти се изнасяш, не тропваш с краче да даваш заповеди. Другият вариант е да стиснеш зъби и да търпиш майката. Няколко пъти те попитаха завинаги ли се е прибрала тя или е само временно, но не видях отговор ....

Това, че плащаш сметки, нищо не значи. Нали живееш там, не са нечии чужди тези сметки, твои са си. Като си на квартира, пак плащаш сметки и се "грижиш за уюта", както и да го разбираш, но жилището пак не е твое, нали?
Мъжът в момента е между чука и наковалнята. Да ме извинява авторката, ама, ако моят син ме изхвърли заради неква кокона, няма да му проговоря...

# 40
Ама вие сте просто съквартиранти, това ви е период да си тествате отношенията и той се е издънил тотално след като не се грижи за твоето благоденствие, какво повече има да му се мисли. Колкото толкова, никой не е обещавал повече, че сега да се оплакваш, че не получаваш нещо в замяна на това, че плащаш половината ток и редиш възглавнички в координирани цветове.

# 41
Отбово ще повторя че не съм я изгонила защото като гледам все при нас гостува едва ли ще го прави ако е изгонена ... Просто явно ме можете да разберете какво искам да обесня ,че адски грубо да посрещнеш един човек както трябва и накрая той да те обиди ,защото все пак нещо.не мине харесало и да ти каже че мястото не ти е тук ... Аз не съм се самопоканила

# 42
То и отговор на кого е жилището няма, въпреки че се подразбира от мълчанието. Та, не знам къде летиш като не можеш. Да беше се представила по-добре пред маман.

# 43
  • София
На мъжа е жилището, той е поканил нея за съвместен живот, майката смята, че нямат право, щото тя е никоя.
Мъжа трябва да каже на маман да си обира речника, като не се сеща тя сама.

# 44
  • София
Тя беше писала чие е – купено основно с пари на мъжа и с малко участие от родителите му (или само майка му, забравих).

Да, авторке, майка му е груба, но и тя е поканена (или е със съгласието) от гаджето ти. Точно както си и ти. Или търпиш, или сменяш гаджето, или осигуряваш твое жилище, в което каниш гаджето ти. Вариантът д му казваш да праща майка си при брат си е нахален от твоя страна.

Общи условия

Активация на акаунт