Какво да направя

• 6 807
  • 206
  •   1
Отговори
# 15
  • Terra incognita
Tя го била чула лично...

# 16
По това, което си писала ти си започнала първа да действаш, казвайки му да прати майка му при другия брат.

# 17
  • София
Ами, не е длъжна да дондурка майка му, че и да й слуша подмятанията и да й търпи захапката.

# 18
Майка му има ли другаде къде да живее, когато си идва, или това е и нейно жилище?

Не  е ясно кой живее там и кой е на гости. От това произлизат всички разправии.

# 19
  • София
Не е длъжна да я търпи, но и не е в позиция да се разпорежда кой да живее там.

# 20
  • София
Е, тя живее там, маман не хваща вяра, като вас тук.
Мъжлето не се е научил, може и да чатне с времето, знаш ли…

# 21
Какво значение има чие е жилището? Поканил я е там, живее 1г.,зорлем насила не се е натресла. Ако е на маман и има против тя, да си събират чукалата. Ако не е, а си е негово - да се справи той с майка си.
Не е нейна работа да се бори за място някъде. Той трябва да и го отреди. Губене на нерви е това.

# 22
По принцип не съм безработна и не седя и не чакам на никого за нищо ... Мисля че няма нужда да бъдеш сгоден и в брак с някого за да опиташ да живееш с него . Както казах родителите му са дали символична сума пари а другото в от него ... Просто на мама явно не й харесвам и търси повод да го покаже .. относно неговите родители не съм казала нищо, с което да ги засегна лично за да не обиждат и да ми задава глупави въпроси .Ако се държи нормално няма никакви проблеми ,но на фона на това което чух ,просто някак си ми е трудно да го преглътна

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 17:06 от ladywoman1995

# 23
  • София
Тя не е длъжна да те харесва, нито ти си длъжна да я харесваш. Той те е поканил, може би е поканил и нея, или поне няма против и тя да живее там. След като това не те устройва, имаш 2 варианта:
1. Изнасяш се сама;
2. Каниш само него да живеете в жилище, осигурено от теб.

Не си в позиция да гониш майка му от неговото жилище.

# 24
Може би наистина нито съм в позиция ,нито съм на мястото си ..

# 25
На мен ми е много странно да кажете, че тя не е в позиция да гони майка му от жилището. Ами то е видно, че са един дол дренки, но все пак… той явно не умее да слага граници. Поканил е приятелката си да живеят заедно - най-нормалното нещо за една сериозна връзка. В следващия момент явно е поканил и майка си или просто тя е решила, че има право да живее у сина си. Доколкото разбирам свека живее в чужбина и се прибира от време на време?

И на мен не би ми било приятно свекърва ми да идва да живее у нас. Много от хората живеем в наследствени апартаменти, това не означава, че всички родители дебнат да идват, когато им скимне.

Не е въпросът чие е жилището, а как синчето реагира. Като цяло плужек ми изглежда.

Авторке, щом работиш кога имаш време да се занимаваш толкова с тая свека? Понеже и аз работя и уча, моята я виждам рядко, понеже съм заета.

# 26
  • София
Може би наистина нито съм в позиция ,нито съм на мястото си ..
Ако са такива мислите ти - върви си.

# 27
  • София
Скрит текст:
Здравейте,ще бъда точна и ясна за да не ви отегчавам ...С приятеля ми сме заедно от две години и от една година и половина той ме покани да заживеем заедно и аз приех в неговия апартамент. В началото всичко вървеше добре и нормално ,докато не се прибра майка му от Чужбина  и започнаха проблемите.вВ първите два дни от нейното гостуване нещата вървяха що годе добре ,гледах да не обръщам много внимание ,но в един момент започнах да се чувствам все едно аз съм госта с разликата че чистя ,готвя и пера по цял ден..
Няколко пъти се  опита да ми покаже ,че моето място не е тук с подмятания от сорта ,че две жени сме много в този апартамент и нямало как да се разминем..
Скрит текст:
През деня ,когато оставахме сами ,ставаше рано и вдигаше прекалено шум ,след това едва ли не ме задължаваше да ходя с нея до банката, защото е било страх да тегли пари и да ги носи в себе си,искаше аз да се обаждам на сина й и да говоря с него,защото ако се обади тя щял да и се кара  ,накрая не издържах по цял ден да слушам нейните простотии реших да говоря с моя приятел, че е крайно време  майка му да погостува на другия си син ,който не живее толкова далеч.На следващия ден станах и излязох с него ,телефоните и на двамата не спряха да звънят с простотии от сорта има ли шапка че било студено ,кога ще се приберем ,какво ще се яде, че ако отишла да пазарува на готово храна било скъпо ... На следващия ден с триста зора отиде при другия си син и започна да говори за мен, че аз съм била боклук и след като не съм била сгодена или омъжена нямам място в апартамента. Проблема е че моя приятел не изказа никакво мнение .. Това страшно ме обиди и му казах, че повече не искам да говоря с майка му заради казаното по мой адрес ,а той просто ми  отговори, че те ще идват само когато той си е вкъщи и няма как да му се  налагам .Имайки предвид че родителите му помагат само на другия си син ,дори когато нямахме пари баща му ни се обади ,че трябвало да върне парите ,които му бил изпратил и че за тях няма никакво значение дали той има или не в момента .. Казвам му доста пъти че го използват ,дори когато беше на гости при нас майка му купуваше храна за другия си син ,но вече започвам да се изморявам с това че нямам право да говоря каквото и да е било  и да се налагам и да изказвам мнение относно родителите му

Много ми е интересно  гаджето ти как реагира на това? В смисъл, жената е права -  2 жени са много в един  апартамент.  Обаче, ако мъжът е на място ще каже, че ще излезе на квартира с любимата си, пък свекървата да си стои в апартамента. И тогава нямаше да си задаваш тези въпроси. След като си в тази ситуация вече ти остава едно-единствено нещо, с което може да промениш нещата - изнасяш се. Обаче трябва да си готова, че този ход може да доведе нещата не до желания край и да останеш сама. Защото, той, ако те обича, ще те последва. От друга страна за какво ти е партньор, който не те обича и уважава?

# 28
  • София
Ами не е в позиция, разбира се. Тя е сегашното гадже, с което живеят заедно в неговото жилище, а майка му не ѝ е свекърва.

# 29
  • София
Семеен живот след сватбата. Това ли е?
И тогава ще може ли да го нарече дом?

Общи условия

Активация на акаунт