Какво да направя

• 6 825
  • 206
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз лично бих ѝ казала, не бих оставила на него. Кат съм боклук, да си заслужа титлата.

# 106
Авторката, имаш много претенции, ама без никакво покритие. Купи си апартамент и никой няма да те гони от него, ти ще ги гониш, ако решиш. В положението, в което си навеждаш главица или си стягаш багажа и чао. Много е просто.

# 107
Абе няма значение на кого е апартамента ,кой колко давал и т.н. Оня “муньо” като каже: това е избраницата ми и дотам! Ако не е сигурен в себе си,да стои до полата на маминка!
Как пък ще чакам аз жена( дори и майката на мъжа ми да е), която е в чужбина повече от година са се върне и да нарежда кой какъв е бил!
Та тя какъв поглед има над нещата!
Пък ако си мисли, че тя може да коли и беси , защото видиш ли е помогнала с пари  на собствения си син и да го кара да се чувства длъжен цял живот и да налага контрол над личния му живот, ами заблудена поста! Уважението не се купува, а се печели! Ако една  нормална майка види, че детето му е добре и щастливо, нищо няма да коментира  особено нещо от рода на това ,че партньорката му била “боклук”.
Тя първо не уважава сина си! Как да уважи кой да е друг човек!

Да я оставим нея на страна… Съжалявам, но мъж, който не застава зад жена си, значи плюе върху себе си и избора си!
Но кой да се сети…

# 108
Това имах впредвид....поредния льольо  държащ полата на майка си.

# 109
Да, така е.
Мъжът ако е мъж стои зад избора си.
Този или не е мъж, или не е избрал.

# 110
  • Бургас
Апартаментя ми се струва, че не е на гаджока. Не, че има някакво значение де.
Майката е мрънкала за шапка. Храна и т.н. Голяма работа. Жена на възраст със собствените си особености. Сигурно ние на 60 ще сме супер яки и разбиращи. Много хора на тази възраст стават супер рано. Ако живеят и с други ставащи рано, хич няма да им дойде на ум да пазят тихо. Не щото за зли гадове, а защото просто не са се сетили.

Колко “боклука” е имал синковеца вероятно не знаеш, защото не ти е казал. Което също е нормално. Ако е прибрал една, две преди теб, нищо чудно хората да смятат, че си поредната. Което може би не е така, но те няма как да го знаят.

Те са от поколение, за което брака и годежа са били сигнал за съжителство. Нормално е да очакват да се случи това като заявка за сериозни намерения. Сега вече не е така, но иди обясни на 60 годишен, ако е консервативен, че нещата са други.

С една дума, влагате изключително много енергия и драма в пълни глупости.

Колкото до парите, които баща му си поискал - много ясно, че ще ги върне! На дърти години парите от родители са заем, а не джобни.

# 111
  • София
Ако мама е на 60, то синковеца е към 40, а по дифолт с такъв не е редно, просто не е Laughing

Смятам са млади хората, но прости.

# 112
Аз имам дете(син)! Ако чуя , че нечия майка го нарича боклук ей така от нищото, ще й сипя истински такъв!
Нека не забравим, че и тя има майка!

# 113
  • Варна
Що скачате на момчето, бре?  Четох, четох, ма не видях ни веднъж шоуто да се е разигравало в негово присъствие. Авторката му е препредавала/ разказвала/ ядосвала.. и той направил каквото може - рекъл, че ще идват само в негово присъствие, но ще идват щот са му родители. Тааа, не е лесно да преглътнеш, че майка ти се държи идиотски и да повярваш на 100% на гаджето от раз.
Да не съм проспала нещо докато чета?

# 114
  • Paris, France
Никой от никого не е взимал пари назаем ,казах родителите му са помогнали ,но не са изисквали парите да се връщат ,относно че помагат на другия си син ми е направило впечатление ,а не че съм държала сметка къде кой дава и на кого ,това не е моя работа и не съм го правила и нямам намерение на въпрос ,парите не са мои че да им държа сметка . Не създавайте нереални картини колкото да оплюете нещата ,кредит има но той се плаща от нас а не от горките му родители ... Не съм тук за да ме нападате и едва ли не горката жена с тази претенциозна лигла .... Потърсила съм съвет за нейното поведение и благодаря на тези които го изказаха а не за нейните пари  ,какво работи и къде ходи

Аз не бих плащала кредит за жилище на гадже, дори и да живея в жилището, след като не е мое. След 3, 5, 7 или 10 години игри на семейство може да се разделите и ще си изплатила част от неговото жилище. Дори и да се съдите и да ти върне парите, те няма да са това, което са били като си ги дала заради инфлацията. По-добре си купи твое и си го изплащай!

Селска работа е в това семейство. Аз бих си тръгнала докато няма общо дете, дори и да съм влюбена. Все ще намеря къде да пера, чистя и готвя по цял ден.

# 115
Ми в момчето е разковничето! Маминка не иска да го дели!
То ако не е момчето, защо авторката въобще да изпада в такива ситуации!

Аз я разбирам и за парите, които те несправедливо разпределяли между синовете. Тя не се меси, но се опитва да го накара да се замисли над някои неща!
Защото й пука за него и не иска да бъде манипулиран!
Но той не го вижда… Пристрастен е-разбираемо!

# 116
  • Бургас
Ако мама е на 60, то синковеца е към 40, а по дифолт с такъв не е редно, просто не е Laughing

Смятам са млади хората, но прости.
Може и на 30 да е. Ай молим ся. Ако е второ дете, а явно е, може мама за гони 60те.

Майка ми става в 6 сутринта от близо 55годишна. Веднъж ми беше казала, че ще навива аларма. Как се оцъклих. Питах за 3 посред нощ ли Simple Smile

Аз си спя до късно и се будя от най - малкия шум. Мъжа ми ме буди. Брат ми ме е будил. Вдигат яко шум гадовете. Ама не е защото ме мразят.

Тоз апартамент ся купен ли е? Ипотекиран ли е? Авторката каза, че плащат сметки, не ипотеки. Кредит и да има не е Казано, че е ипотека. Може да са 101 други неща.

Какви несправедливо разпределени пари? Свекърте помагат за две внучета! Ако и авторката имаше деца и не бяха дали и на тях, тогава щеше да има неправда.

# 117
Абе аз не прочетох точно какво конкретно майката е обидила авторката, преди кандидат снахата да я изгони, освен че явно не я одобрява като снаха., а пък нейното присъствие дразни авторката - явно взаимна неприязън имат...
Сетих се един случай с мои познати преди години - бъдещото семейство живее в апартамента на родителите на младоженеца, които пък прекарват само зимата там, през останалото време са в друг град, където имат къща. Една седмица преди сватбата точно, събота, свекървата чука на вратата на детската стая, където снахата си правила гимнастиката да я вика на закуска. Снахата вдига грандиозен скандал какво си позволява свекървата и заявява на другия ден след сватбата дъртите да си ходят на село където освен това не беше пригодено за зимни условия. Следва Гранде скандале, цял ден викове, обиди, врясъци, трясъци между двете, при което на другия ден младоженеца решава, че с такава жена не може да живее цял живот и отмени сватбата, въпреки, че кандидат снахата беше бременна... Дет се вика, да беше изчакала една седмица да мине сватбата,, че после да гони свекърите от техния апартамент. А иначе всички уж образовани, възпитани, интелигентни, с претенции...

# 118
Момент, момент, я пак?
Значи, понеже преди мен е имало 5 (примерно), то за майката аз съм боклук?
Понеже филма със златното синче съм го играла, аз пък да кажа - една жена на място никога няма да търпи такива фасони. И ако около синчето не се задържа подходяща жена, тези 60(предполагаемо)годишни да вземат да се замислят как са си го възпитали, а не да са като в оная реклама на А1 - туй лий новото? То кат предишното.
И по принцип е елементарно възпитание да пазиш тихо. Другото е простащина , а може да е и нежелано разместване на мебелировката на втория етаж.

# 119
Всички го оплюхте този син, дайте сега аз да го защитя. Simple Smile
Значи маман идва от нейде си, ясно, че няма да е на хотел, а при някое от децата.
Обаче у този син нещата се нажежават. И какво? Авторката предлага маман да поеме в посока другия син и тя, не щеш ли, поема точно в тази посока.
Ама самата майка го е поискала? Неее, синът се е разбрал с брат си и са пренесли майка си, макар че там има и съпруга, и дечица. И така изгонена от дома, за който е дала все пак "някаква сума", бабата явно бясна и нарича виновницата за изгонването "боклук". Не е изящна словестност, но разбираемо. Явно е видяла кой е "сивият кардинал" зад кулисите в действието по изгонването.

И след това приятелят е казал на авторката, че ТЕ ще идват само, когато той си е в къщи и тя не може да му се налага. Те - родителите? Или майката и семейството на брата? Както и да е, от това следва, че авторката е искала ТЕ да не идват изобщо и е искала да се наложи.

И щом е така, значи виждаме един мъж, който защитава приятелката си и иска тя да се чувства комфортно, затова изселва майка си. Но същевременно отстоява правото на майката (и бащата, или и семейството на брата) да го посещават.
Е това ако не е мъж на място...

Авторке, не му се бъркай, не му се налагай за отношенията му с неговото семейство. Така само ще изгубиш. Когато ТЕ идват, ти излизай, ходи на кино, на гости - за да не се дразниш. Този човек те обича, иначе нямаше да махне майка си от дома си заради теб.

Общи условия

Активация на акаунт