Естетични процедури за лице и тяло – 48 тема

• 87 636
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Момент, Авен имат крем точно за белези:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030016311
Аз ползвам точни него, даже толкова го харесах, че сега след всяка разчоплена пъпка го мажа и не остава нищо.

За капилярите бях миналата седмица, не на цяло лице, но определено на доста голяма площ - аз имам на едната буза, над устната, отстрани на носа, ами не беше много приятно, болеше си, уж съм си правила и преди, но явно бях забравила. Но не е нещо, което да не се търпи. Аз комбинирах с лазер за пигментни петна - зачервяване имаше по-скоро от него, корички има там и на едно две места само на капилярите, но е толкова миниатюрно всичко, че изобщо не се забелязваше, то вече и почнаха да падат.
Изобщо не го мисли, Alethea, прави смело, нито е кой знае колко неприятно, нито после после има някакви следи за прикриване.
Аз лично съм много доволна от резултата.

# 421
Miла, май става въпрос за същия лазер и при мен казаха че ще работят и пигментните петна.
Ipl.

Не знам, много ме е страх от болката, правила съм лазер за премахване на микроблейдинг и беше много гадно, та не знам как ще е на цяло лице.
А поставят лк някакво обезболяващо?

Колко процедури направи за ефект?

# 422
Не знам точно какъв беше лазерът, дали е IPL или друг, но понеже съм правила ipl процедури за третиране на сухо око, т.е. на клепачите, усещането е подобно, но смятам, че на клепачите беше една идея по-неприятно. Чувства се като парене, но далеч не е нещо, което да не може да се издържи, на мен лично лазерната епилация ми е далеч по-болезнена на някои части от тялото.
Не са ми слагали обезболяващо, над горната устна, където ми обработваха и пигментните петна ми сложиха гел, там всъщност беше най-безболезненото.
След това бях малко позачервена, само на едно място лек оток, който бързо се разнесе, но капилярите видимо веднага се свиха, а ефектът трябва да се разгръща в следващия месец. Обикновено аз правя по 1 процедура годишно, защото кожата ми е склонна към напукване на капиляри, но сега не бях правила от повече време, тъй че ако има нещо останало, се разбрахме с докторката да ида още веднъж към края на зимата.
А, и пигментните петна потъмняват, там имах повече корички, но не си представяй дебела кора, а нещо съвсем фино, ето че сега след седмица вече паднаха.
Понеже така или иначе трябва да се мажа със слънцезащита поне месец след процедурата, моят крем с фактор е с лек нюанс, тъй че не се виждаше нищо кой знае колко драматично.
Но е важно да имаш доверие на лекаря, аз лично ходя при тази от години за всякакви неща, не бих се оставила в ръцете на някой случаен за лицето особено.

# 423
Мила, къде ходиш?

# 424
ДХЗ, при д-р Кристина Рачева в Евродерма.
Тя ми е дерматоложката от години, аз за всякакви кожни проблеми (че си имам такива) ходя при нея, тъй че и се доверявам и за козметичните процедури, тъй като тя ми познава най-добре лицето и знае какви са особеностите ми и най-вече, че имам свръхчувствителна кожа, която реагира зле на много продукти.
И само да кажа - aftercare-a след такива процедури трябва да е много стриктен, слънцезащита е задължителна. То по принцип за кожа, склонна към спукани капиляри и пигментни петна е задължителна целогодишно и тази година отчетливо видях какво ми се случи лятото, напуках се ужасно и освен това станах с мустаци. На плаж и почивки съм много стриктна, но в градски условия не съм мазала постоянно, че слънцезащитите не са ми любими, много ми е неприятно като усещане на кожата, но съм решила, че оттук насетне ще се поправям, за да не допускам повече да стигам до вида ми от преди седмица 😃.

# 425
Точно се навивам да се реша на лазер за капиляри. Имате ли наблюдения дали лазерите в отделните клиники са различни и как да избера къде да отида?
Имам несполучлив опит с лазер за капиляри преди много много години. Имаше обратен ефект. Сдобих се с нови червени петна и капиляри плюс на едно място стана дупка, която покафеня и прилича на бенка. После обикалях дерманолози и лекувах възпалението, че лицето ми гореше.
Но лазерите се подобряват, пък и лекарите се усъвършенстват. Май съм склонна отново да опитам.

Можете ли да ме насочите към подходяща процедура за свиване на порите на носа?

# 426
  • София
Момент, Авен имат крем точно за белези:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030016311
Аз ползвам точни него, даже толкова го харесах, че сега след всяка разчоплена пъпка го мажа и не остава нищо.

За капилярите бях миналата седмица, не на цяло лице, но определено на доста голяма площ - аз имам на едната буза, над устната, отстрани на носа, ами не беше много приятно, болеше си, уж съм си правила и преди, но явно бях забравила. Но не е нещо, което да не се търпи. Аз комбинирах с лазер за пигментни петна - зачервяване имаше по-скоро от него, корички има там и на едно две места само на капилярите, но е толкова миниатюрно всичко, че изобщо не се забелязваше, то вече и почнаха да падат.
Изобщо не го мисли, Alethea, прави смело, нито е кой знае колко неприятно, нито после после има някакви следи за прикриване.
Аз лично съм много доволна от резултата.

Здравейте, нещо за стари белези за дете може ли да препоръчате?

# 427
Благодаря на отзовалите се на питането ми за ботокса, макар да изглежда явно глупав въпросът ми. Тези, които са слагали филър в темпоралната зона - имаше ли видим ефект, заслужава ли си, според вас? Някоя дама беше писала, че е отказала повторно слагане - защо? Аз разбирам целта и сигурно би се получило много добре при мен, но не мога да приема рисковете, макар докторът да ми обясни как ги управлява, с уточнението, че в медицината 2+2 не винаги е 4. Ако имаха ултразвук, както в Дерма Акт, сигурно щях да се престраша. Чак се чудя защо не използват навсякъде, за да се виждат съдовете ясно, а не да се инжектира на сляпо. Като се поразчетох, ами то съд може да се запуши и от рекламираните за напълно безопасни автоложни процедури. Май ще си ходя свлечена и сбръчкана  Sad
Малко закъснял отговор- но из съм слагала филър в темпорална зона. Мисля, че мина почти година оттогава и не е мръднал, а хлътването в тази област го няма. Бих сложила и още ако прецени лекарят, ако имате нужда от това и съответно при коректно поставяне, ефектът е много добър. Седмица след поставянето сякаш филърът се беше концентрирал на едно място или може да е реакция, но после всичко е ок.

# 428
Момичета , микониделинга много ли е болезнен ? Имам леки белези от акне и се надявам да помогне . Освен за белези какви други плюсове има?
Чак болезнен не е. Аз ползвам уред в къщи и на максимална степен, без обезболяване, нямам никаква нетърпимост към болката. Но пък толкова игли по лицето съм претярпяла по една или друга причина, че може да съм свикнала:) Но рък постигнах сериозен резултат с тъмни тип старчески петна по едната ръка, направила съм си две процедури, по 1 на месец. Не са изчезнали, но много избледняха, а ги боря вече 2 години без успех- правила съм мезо и мазане. Ще продължавам, дано изчезнат.

# 429
Пипи, не разбрах какво и къде си правила за премахване на петна от ръката?
Имам и аз и искам да ги премахна по някакъв начин.

# 430
С домашен уред Дермапен.И аз си правя и мисля, че виждам промени, но още не съм много последователна.Все не ми остава подходящ момент.След празниците ще си направя процедура.

# 431
Пипи, не разбрах какво и къде си правила за премахване на петна от ръката?
Имам и аз и искам да ги премахна по някакъв начин.
Точно така, с домашен дермапен. Уредът може да се регулира по отношение на дълбочина и честота на набождане като аз го ползвах на максимална степен. След това е желателно да се запази възможно най-дълго време стерилна средата, но предвид, че е ръка, е доста трудно. Аз сложих два вида серуми след процедурата, които имат вкъщи, след това чиста памучна ръкавица и отгоре- найлонова такава и постаях поне час-два, за да не замърся.

# 432
Значи може би преди сън е по-добре да се правят.
А какъв серум?И еднакъв ли е за лице и ръцете?

# 433
Здравейте, момичета! Бихте ли дали мнение коя процедура е по-ефикасна за начални назолабиални бръчки - микронидлинг или Sunekos мезотерапия? Лятото правих 3 процедури скинбустер Saypha rich, но честно казано не видях кой знае какъв ефект. Лицето ми е слабо и ме е страх от апаратни процедури, филъри за момента не искам, така че се интересувам има ли нещо друго, което би повлияло назолабиалните, преди да са се задълбочили. Благодаря ви🌺

# 434
Значи може би преди сън е по-добре да се правят.
А какъв серум?И еднакъв ли е за лице и ръцете?
Ползвах същия серум, който нанесох на лицето си- от стерилна шийт-маска на Skincode и друг, на Filorga.

Общи условия

Активация на акаунт