Пубертетът при момчетата - тема 12

• 42 377
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Веднъж-два пъти да почерпи, разбираемо е, но не и постоянно. Особено, че разчита на джобни пари. Още ми е рано да мисля за това, но няма как да се черпи всеки път. То дори и едно кафе на заведение вече е 3-4 лв.

# 121
То не само цените, а и изначало
представата на децата какво са ролите.Едно е да си платежоспособен възрастен, друго да харчиш
парите на родителите. Хубаво да си кавалер, но и в живота на възрастните всичко е с мярка и според ситуацията.

# 122
Не е имал гадже досега(17г)
Веднъж излезе с момиче на кафе, след като момичето беше много настоятелно и той отказа два, три пъти. Тогава му дадох повече пари, да я почерпи, като за начало,ама бяха пили по един сок(8 клас бяха). После дойде първото дистанционно и работата се разтури. Когато излизат само двамата с момиче(рядко се случва и по негови твърдения са само приятели), обикновено давам пари да има повече, да почерпи един сладолед, напр. Но това са толкова семпли излизания, че не е никакъв разход, да кажем, лятото, в Морската градина, на плаж, нещо такова.
Ако един ден(т. Е) когато един ден има истинско гадже, да си решава дали ще я черпи. В крайна сметка, има карта със стипендия(то великата стипендия, де), в която сам пожела да сложи и някакви събрани джобни). Според мен, трябва от време-навреме да прави някакви жестове, все пак мъж е, как ще се нсучи. Но не и на пълна издръжка гадже в ученическа възраст.

# 123
Моят има гадже от година и половина( големият син).Каза, че си разменят жестове- ако той купува билети за кино, тя купува пуканки и обратно.Макар с парите от бала да я води в Барселона на негова издръжка, тя му върна жеста като му купи билет за мач на ФК Барселона, защото му беше мечта.Така че знае как да е кавалер.Малкият още няма гадже, няма и голям ентусиазъм към момичетата.

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 19:05 от ДХ3

# 124
Е, ако има тази възможност, няма нищо лошо да почерпи, да заведе някъде,  но малко тийнове разполагат с пари за разноските на двама. Едно кино на месец няма лошо, но излизане през ден по заведения е непосилно за издръжка.

# 125
  • На острова
Запис в темата с официален тийнейджър от този месец 🥰 Искам да проверя кога започнах да пиша тук - май беше 9-10 годишен, късаше ми нервите яко, но сега вече си е голям човек, съвсем различно е. Много е голям за възрастта си (физически и психически). Снощи излязохме само двамата - на любимото му напоследък място с японска храна. Говорихме си за футбол, играхме едни футболни карти. После и ММ дойде, а малката я бяхме оставили на бабата. От много отдавна не сме били някъде тримата, и знам че е много важно да имаш моменти 1:1 с децата си по отделно.

Тренира футбол от 6-годишен, в момента: сряда, петък и събота са тренировки, в неделя: мач. Във вторник ходи на фитнес с баща си. Знам, че му е пълна програмата и реално няма време да почива много, но специално с неговия характер мисля, че така е по-добре.

Учи на минимума, и съм благодарна, че тук няма оценки, защото усещам, че щеше да е драма 😂 имаме app, в който гледам поведението и бонус точки, които получава за добра свършена работа.

Това му беше част от изненадата в къщи, иначе си празнува с осем приятелчета в escape room. Не ескейпнаха 😂

# 126
Честит да ти е младежа! Здрав и щастлив да е!!! За послушанието - както дойде....!!!!

# 127
Жив и здрав и от мен!❤❤❤
Днес младежът се сдоби с нови диоптрични очила, старите рамки му станаха малки.Половин час се чуди и все искаше разни модерни, метални.Следи модите този.
Сега му казвам- Отивай да учиш!
А той: всичко ди знам, няма да уча!!!🤷🏻♀
И излезе навън на дъжда и мократа трева да рита…

# 128
Момчета ни разполагат със собствени пари, защото работят почасово, тоест сами решават за какво ще ги харчат и кого и с какво ще почерпят. Когато излизат с момиче, обикновено напомням да вземат достатъчно пари със себе си. Да платиш билетите, когато си поканил някой специален за теб на кино, намирам за съвсем в реда на нещата. Обикновено девойките настояват да платят напитката и пуканките, пак нормален жест при добро възпитание. Това е далеч от " издържам още едно дете". По заведения не ходят. Ходят на разходки, по спортни събития,  по купони, на кънки...
Големият има сериозна приятелка от една година. Приели сме момичето топло и с обич, позволяваме си дребни жестове на внимание по повод, взимаме я с нас при някои пътувания, празнува с нас някои семейни празници. Същото отношение има и семейството на момичето към нашето момче.

# 129
  • София
Миа, да ви е честит тийна и да има късмет, пък ще слуша колкото може:) Откъде е тортата, страхотна е.
ДХЗ, евала, че сте случили на гадже, че като гледам новото модерно - ако не ме издържа не го искам,, мани мани.

# 130
Да, много добро момиченце е!!Харесваме се взаимно засега.Този уикенд остана у дома и прекарахме чудесно, помага ми, говорим си.Дано се задържат заедно, нямам против.

# 131
  • Пловдив
Ние сме далеч от тия неща 🙃  ама и нямам зор.

Да е здрав рожденника!

# 132
  • Русе
Мия, да ви е живо и здраво момчето и леко да мине пубертета.
ДХ3, много мило. И аз искам да ми доведат момиченце, ама нямам късмет още. Той е студент, първа година и няма много мацки в специалността. Дано скоро си намери някоя девойка.

Малкото мина през любовните драми и сега е волна пеперуда Simple Smile

# 133
На мен ми е рано да давам джобни за черпене на гаджета, ама и това ще дойде... Всъщност дойдох да споделя, че моят син с удоволствие чете... чиклити със забавно съдържание, не напълно лигаво-любовни Joy
Той не знае какво е чиклит, обаче от скука, понеже прибирам вечер компютъра му и телефоните в моята спалня, взе да чете книги с интерес и днес даже се ядоса защо последната книга нямала продължение (търси инфо в нета). Аз вземам криминалета и чиклити от библиотеката и пробутвам към него Sunglasses
Все ми е едно какво чете - важното е да е далеч от дисплеи.

# 134
Eva+, браво, не знам дали си дава сметка колко ще му помогнат те в бъдеще с жените Wink. Ще узнае какво очакват и на какво се надяват.

Общи условия

Активация на акаунт