Пубертетът при момчетата - тема 12

• 42 399
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Като бях тийн и аз не носех потник/боди и подобни. Нито моите набори, мода. От "много устойчиви сме на студ" сме си докарали какви ли не неща - синузити, мигрени и подобни... Сега съм вече дърта и акълът ми е дошъл, затова от октомври до май съм с потник/боди, пък нека е смешно.

ДХЗ, не виждам някой да те кара насила да носиш потник. За разлика от теб и още няколко потребителки, които се опитват да изкарат носенето на потник едва ли не гнусно, че и загащен.....О, ужас!..... Ами, моят ще носи дотогава, докато мога да го накарам. Засега не е проявявал претенции, че не иска, но всяка зима си е с потник под дрехите, така че е свикнал.

# 181
Значи…потник си е смешно, особено и да прозира-ужас.
Тениска, худи и яке.Незагащен!Толкова.Даже и без яке.Маратонки цяла зима, не иска зимни обувки.Не ще шапки, ръкавици.Много устойчив на студ е.
Същата работа сме!

# 182
  • София
Значи…потник си е смешно, особено и да прозира-ужас.
Тениска, худи и яке.Незагащен!Толкова.Даже и без яке.Маратонки цяла зима, не иска зимни обувки.Не ще шапки, ръкавици.Много устойчив на студ е.За тренировка има термобельо.
Няма лошо, който иска да носи потници, но щом някой не иска, не смятам, че трябва да носи насила.
Мъжът ми носи зимата понякога под блуза с дълъг ръкав или пуловер.Децата не.

И кое му е смешното??? Маратонките за мен са си ок. Ама манията да не носят потници щото било смешно и да не се загащват пак по същата причина си е чиста проба идиотия.
1) на децата не им е студено като на нас, и ако не им се месим - те си казват кога им е студено
2) за мен по-смешен е фактът, че майка обсъжда как детето да се загащва. Мисля, че са достатъчно големи да си го решават сами - ако го искат - добре, но когато не искат - няма драми

# 183
И кое му е смешното, че майка иска детето ѝ да е загащено през зимата? Не говорим за нещо насила, а за напомняне да си загащи потника и да не му е гол кръста. Ясно е, че няма да изкара така цял ден, щото са разсеяни и им е все тая как са.
Всъщност на мен лично ми е все едно за вашите деца. Просто знам какво следва от голите кръстове.... Ама вие си знаете, щом ви е смешно.....

# 184
Значи нещо стана недоразумение.Аз дамски фини потници нося, за мъж ми е смешно, макар да споделих, че и моят носи чат-пат.Гнусно никъде не съм споменала, а смятам, ме имам право на мнение, което идеше да подкрепи и други такива с моето, тъй като стана на въпрос.И това всичко беше в защита на децата и техните виждания и желания.В тази възраст са особено уязвими на подигравки и няма как да натискам моето да носи нещо, което се смята за смешно от околните.
Иначе нямам нищо против потниците 🤷🏻♀

# 185
  • Русе
Не става много ясно от коментарите, че всеки може да си избира да ходи ли с потник или не. Стана ясно единствено, че е смешно, едни взеха да се обясняват, а аз се притесних, че сме смешни у нас и тъкмо се бях засила да му хвърлям потниците.

Може ли някакси да сме по-толерантни?

# 186
Той трябва, но докато се научи ще мине време.А да го натискаш да се отстоява за глупости, може и да му навреди сериозно.В случая отстояването даже е по желанието на майката, явно на детето не му жизненоважно.
Извинявам се, но не виждам защо ме нападате, при положение, че бе повдигнато като факт, а част от нас изказаха мнение.
Аз на никого не съм се смяла, не се подигравам и не обяснявам на хората около мен, че са смешни.
Казах, че за мен не е особено елегантно мъж с потник в някои случаи и разбирам защо децата го смятат за смешно.
Хайде, моля, да не ми вкарвате думи в устата.
За едни смешно, за други нормално, голяма драма!

# 187
  • София
Последно по темата от мен - подбирайте си битките, не си струва да се карате със сина си заради нещо такова. И да, в тази възраст мнението на приятелите е по-важно от това на майката Wink

Можете да предложете и други варианти. В училище наистина е много топло, моите там стоят по тениска по цял ден. Има якета с допълнително закопчаване на кръста, за да спира вятъра.

# 188
  • София
Потник да не чуе, мръсна дума от 1 клас насам. Подозирам, че се смята за "смешно" в техните среди и колкото и да предпочитам да е загащен и огащен целият, все още помня аз как ходех да си махам бодитата в тоалетната в училище, защото ме беше срам. Така че, това е положението, акъл не се налива и както Грейпфрут много добре отбеляза - избирайте си битките.
Малко ме успокоихте иначе, мислех, че само за моят още е топло дори за яке! Ще ме побърка - аз го карам сутрин, но на обяд се прибира сам и не ще и не ще да си вземе якето, само по тениска и суичър кара. За маратонките зимата всички сте се изказали - същата работа.

# 189
  • София
Точно преди ковида, на 1 родителска среща, класната ни помоли да не прекаляваме с обличането, специално на момчетата, защото в класната стая е топло, на момчетата по принцип заради хормоните в този период им е топло и, като се изпотят 20 момчета, ставало страшно 😆
И съм сигурна, че е така, като знам какъв аромат ме залива вкъщи, когато се прибере от тренировка. Затова носи само тениска и блуза/худи/суичър и толкова. Отгоре разбира се яке.

# 190
Моя е 7 клас. Потник не носи от 1 клас. И не защото някой ще му се смее или щото му пука за чуждото мнение а просто не го харесва. Цяла зима ходи с тениски. Суичер и яке.
Сутринта обаче срещам в квартала младеж по къси гащи и само със суичер. Навън беше 1 градус. Зачудих се майка му не го ли е видяла как излиза сутринта Simple Smile

# 191
  • София
Клетата жена, може и горно "до" да е вдигнала, не съдя никой вече аз:)

# 192
  • В полите на Пирин планина
Сигурно, ако младежът реши да излезе така, майка му може да го облече... Казвам го с доза самоирония, предвид, че големият ми син тъкмо ми обясняваше как не е студено - било 8 градуса... Simple Smile

# 193
Ако не беше тази тема, нямаше и да имам представа, че потник след ДГ било смешно, гнусно и каквото още там. Вероятно, заради униформата в 3 училища, в които е бил синът ми всички (или повече) носят и досега не съм разбрала някой да се подиграва. Униформена риза/блуза поне при нашите униформи стои нелепо на голо. А тениска под риза очертава ръкавите, а е и още по-топло, така че съвсем не ми се вижда по-приемлив заместител.Нито по-естетичен.

Всеки да се носи както иска, но да се съобразяваме, че някой ще се подиграва на облекло, не ми се вижда много в реда на нещата.

# 194
  • София
Нас навремето баба ни не ми пускаше да тръгнем за училище ако нямаме потник. И сега не мога да ходя с гол кръст.
Децата обаче също като повечето други не искат да носят потник. Тениската обаче върши същата работа за кръста. 😁

Общи условия

Активация на акаунт