Пубертетът при момчетата - тема 12

• 42 308
  • 736
  •   1
Отговори
# 570

Разбира се, че може да има лично отношение. Все пак и учителите са хора. Но децата ни трябва да са наясно, че не всеки трябва да ги харесва и трябва да се научат да се адаптират в определени условия.
Това е мое мнение Simple Smile

Да, учителите са хора, но точно защото са учители би следвало да бъдат безпристрастни и обективни. Супер обидно е когато виждаш разликата в това как изпитват теб и как изпитват другите... И да знаеш, че твоята шестица е изкарана с два пъти повече знания и усилия (това не е лошо в дългосрочен план) в сравнение с любимците. Твърдо против съм личните пристрастия да бъдат пренасяни в оценките и отношението към децата.
Аз на моето дете съм казала, че учи за себе си и че оценките всъщност не показват реалните му знания. Но пристрастията и личното отношение в повечето случаи водят до това детето да намрази определения предмет во веки.

Taка е кофти е! И не е справедливо, но е факт.
Все едно вие сте попадали все на университетски преподаватели и началници, които примират за вас  Simple Smile
Такъв е живота и няма нищо страшно в това.
И все пак тук говорим за големи деца не за първокласници.

# 571
  • Пловдив
Лейди, таз пък... Simple Smile Моя в 8-ми и 9-ти клас го оформяха само с по 1, да с една оценка Smiley Беше един г-н дет все го няма и хич не му е...

# 572
Е, като са еднакви и, ако на детето са му ок, да го оформя и това е. Как пък няма да се затича болен да прави контролни.

# 573
Не зная всъщност и какво точно питам и дано не прозвучи зле. Тази вечер синът ми е преживял катастрофа с автобуса, с който се връща от училище. Кола се блъснсла и пътниците изпопадали по пода. Автобусът с повреди и детето 5-6 спирки се е връщсло пеш и не е искало да се качва на друг автобус.
Не е никак плашлив, но днес беше много уплашен.
Моля, за някакви "бабешки" методи и начини, да не му остане страхът, да не мисли за случилото се.

# 574
  • Русе
Не мога да помогна със съвет, но изпращам голямо гуш за двама ви. И дано скоро му мине Heart

# 575
Светкавица, една иконка на Богородица в чантата/раницата/джоба. Нека ходи с нея, с жива вяра в закрилата и покровителството на Дева Мария.

# 576
Светкавичке, силни прегръдки!
Има време, няма да стане бързо, трябва търпение. Просто това трябва да, се изговори, да се излее за да се премине нататък.

# 577
  • София
Милото дете, добре че не е пострадал.
Имам две приятелки, преживели катастрофа с междуградски автобуси, с години след това не искаха да се качват.
Но в града нямаха друг избор.
Аз бих се повозила няколко пъти с него, или да пробва с приятели, може би.

# 578
  • Пловдив
Светкавица,
Вярваш ли в леене на куршум?!
Аз-да!
След една лична случка... Да не разказвам.
Но-наистина! - нека разказва за това на всеки, нека да "излиза" от него!
Спокойно!
Успокоявай и него! "Малкият дявол!", както казват хората!
Кураж!
Hug

# 579
  • София
Светкавица, знам как звучи, но при мен леене на куршум помогна, опитай!

# 580
Нека направи кълбо напред.
После му измий очите с вода.

Бабешки методи, но помогат.

# 581
  • Berlin
Аз си спомням, че са ме премятали през глава, ама като малка, при силна уплаха от нещо (сигурно аналог на кълбото). Един вид това стряскане от премятането да неутрализира другото. И куршум са ми ляли… ама не си спомням какво е ставало.

# 582
  • София
Светкавица, ако детето е кръстено, отидете при свещеник да му прочете молитва в църква с кръщелното си кръстче на врата и му вземете светена вода, с която да го ръсите и пие.

# 583
  • София
Аз просто бих потърсила терапевт, с когото да си поговори - очевидно има нужда и детето, и майката...

# 584
  • София
Ох, ужас. Добре, че е минало само с уплах.
Съвети от мен - изберете един от тях, не е задължително да направите всички:
1. Отидете в черква, попа да му прочете малитва
2. Най-добре, ако успеете да намерите и някоя баба, която бае, да му пребае срещу уплах.
3. Ако не намерите баба, коато бае, пробвайте с леене на куршум.
4. Може да го заведете и на психотерапевт. 1 - 2 терапии мисля, че ще са достатъчни - просто да поговорят, за да изчистят страха.
5. Повозете се заедно с него няколко пъти, за да премине страха

Успех и дано му мине бързо страха на детето. Много неприятна случка наистина

Общи условия

Активация на акаунт