Пубертетът при момчетата - тема 12

• 42 363
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Моливче, струват ти се по калъп тийновете, защото всъщност всички проблеми обявени за проблеми на възрастта се подсилват от влиянието което си оказват помежду си. Поради нашия специфичен случай на изолация от средата на връстниците нашия 15г. тинейджър почти не се е променил като вербално поведение спрямо пред пубертетските си години. А при него се вижда действието на хормоните по промените във външността. Просто без да искам успях да установя колко мощен фактор е средата за поведението и мисленето на младежите.

# 91
  • София
Рори, една голяма прегръдка за теб и младежа! И ако наистина средата е важна за пубертетски изблици, ти ги пожелавам Simple Smile

# 92
Благодаря, Моливче! Дано и за нас да има житейски сценарий с внезапен обрат и промяна на 180гр.

# 93
Един въпрос, малко лаишки зададен :
За Коледа сме на мислили нов компютър, младежът има нужда, особено за училище. Това, обаче е известно и не е изненада. Изненадата искам да е нещо дребно, допълнително. Решила съм в каква сфера, но много общо-той непрестанно е "на лостове те" (уличен фитнес в училищен двор) и си купува разни "неща" за лостовете. Като нспр разни ластици, едни кръгли работи за ръце и тн
Въпросът ми е какво подобно"нещо" да купя, като малка изненада и откъде? Или като не разбирам, няма да се справя и да не се хващам? Други идеи? (само не техника, там държи изцяло да си я избира)

# 94
  • София
Вземете му хубави ръкавици.

# 95
  • Пловдив
На моя все са му студени ръцете, ама ръкавици не ще...

Дайте препоръка за бюджетен смарт/фитнес часовник 🧐 има ли такъв?

# 96
  • София
Имах предвид ръкавици без пръсти - да си пази ръцете, когато ходи на лостовете. Че стават целите в мазоли
Другото, за което се сещам е блутут колонка - да си слушат музика, докато тренират. Синковеца я мъкне неговата постоянно с него

# 97
Ръкавици е добра идея, че има едни доста омърляни. Наблизо има спортен магазин, той оттам ги беше купил.
Колонки има няколко в различни размери.
Благодаря за идеите за ръкавиците, не се бях сетила, ще му хареса!

# 98
Светкавица, на моя син взехме това от Декатлон и сега всеки ден го мъкне в училище, защото предизвикало фурор в класа и всички искат да тренират с него. Има няколко степени и хич не е толкова лесно да го стиснеш, колкото изглежда Blush

# 99
Ако няма безжични слушалки също е добра идея.

# 100
Привет на всички!
Извинете ме,че така нахлувам,все още не съм майка на пубертет,а на 8 годишен близнак,който още от сега ми къса нервите 🤣.Любимият му час в училище е физическо,скоро беше на олимпиада по математика (той и другите от класа имат златни медали),но същия ден се прибра навъсен като градоносен облак.Обясни,че е пропуснал час по физическо заради олимпиадата и повече няма да ходи на такова нещо,иска си физическото човека.🙉🙉🙉Леле,какво ли ме чака и мен?
Има ли шанс в пубертета да се кротне и да му се наместят чакрите или...?

# 101
...Дайте препоръка за бюджетен смарт/фитнес часовник 🧐 има ли такъв?

mystic woman, на нашия пубер взехме ето такъв: https://www.yettel.bg/private/device/view/samsung-galaxy-fit-2, но телефонът му също е Самсунг и си ги синхронизира. Не се оплаква от нищо, но не знам и какви очаквания има вашия момък. Преди това беше с Huawei Band и пак беше доволен, но смени телефона и от там и смартджаджата...

# 102
Изненадата искам да е нещо дребно, допълнително. Решила съм в каква сфера, но много общо-той непрестанно е "на лостове те" (уличен фитнес в училищен двор) и си купува разни "неща" за лостовете. Като нспр разни ластици, едни кръгли работи за ръце и тн
Въпросът ми е какво подобно"нещо" да купя, като малка изненада и откъде? Или като не разбирам, няма да се справя и да не се хващам? Други идеи? (само не техника, там държи изцяло да си я избира)

И на нашия юнак се чудя какво "дребно" за изненада да му вземем. Също се набира на лостове, тича, вкъщи вдига гири, тренира със собствено тегло. Открадвам си идея ръкавици, но ще следя и за нещо друго, ако се сетите. Hug

# 103
Дребното допълнение към подаръка за нашия тийн ще е преносимо зарядно...Не знам колко ще му е удобно да влачи и него в чантето си, но го пожела и ни улесни живота... Wink

# 104
  • София
Привет на всички!
Извинете ме,че така нахлувам,все още не съм майка на пубертет,а на 8 годишен близнак,който още от сега ми къса нервите 🤣.Любимият му час в училище е физическо,скоро беше на олимпиада по математика (той и другите от класа имат златни медали),но същия ден се прибра навъсен като градоносен облак.Обясни,че е пропуснал час по физическо заради олимпиадата и повече няма да ходи на такова нещо,иска си физическото човека.🙉🙉🙉Леле,какво ли ме чака и мен?
Има ли шанс в пубертета да се кротне и да му се наместят чакрите или...?

Ееее, ти пък - много бързаш. То при вас, както се казва, нещата още не са започнали даже. Тепърва ще идва "веселбата". На 8 години са си още деца - много са далече от пубертета, особено пък момчетата, които влизат в този период по-късно от момичетата. Чакай да стане 6 - 7 ми клас и тогава се започва. В 8 и 9 клас е същинската част и след 10-ти започват проблясъците (евентуално - не при всеки) Grinning

Общи условия

Активация на акаунт