Пубертетът при момчетата - тема 12

• 42 406
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Малко със закъснение да се включа и аз за потниците. Всички носим потници през студения сезон. Така съм ги приучила и тях. Без потник за мен е все едно да съм тръгнала без гащи. Идеята на потника е да ти пази кръста, но си идва и с името му, да попива потта. Зимата това е много важно за правилната терморегулация. А и да си облека блуза без потник отдолу ми е леко нечистоплътно.

# 211
  • София
Потници у дома се носят лятото в най-големите жеги ВМЕСТО тениска. Потник под тениска, честно казано, никога не сме практикували, може би и заради това на децата и не им хрумва тази опитна постановка въобще. Знам, че има много такива хора, виждала съм, аз не го разбирам ерго не го практикувам. Потник да ти обира потта ми е малко смешно като концепция, щото ако нямаш И потник, т.е. една допълнителна дреха, очевидно ще се потиш по-малко и няма да има какво толкоз да се обира.
Самата идея в днешното градско училище, дето парното бичи на макс, да носи потник, за да топли, ми идва, меко казано, абсурдна. То е някаква сауна, дори зимата редовно е пълно с деца по тениски по двора, хукнали директно от класната стая нанякъде, защото не се диша. А пък, да си призная честно, вече нито ми е работа, нито има смисъл да решавам АЗ как да се облича един поотраснал младеж. Да, малоумна ми е тая мода с голите глезени и ако дойде у дома, ще поговорим, НО в крайна сметка насила не става. И с яке да излезе от дома, ако не знаете, да знаете, че няма никакъв проблем да се свали на първата пряка или дори още пред входа...

# 212
За потниците ви прочетох с интерес, наистина слагането на епитети не ми се вижда уместно. Хората, мотивите ни са различни. Примерно в моят град всички гимназисти ходят с униформи и съответно ризи, под които рядко някой е без нищо - имат тениска или потник. Което ми дава знак, че повечето гимназисти не се чувстват комфортно да са без нищо под риза, каквото и да мислят родителите им.
Аз ,примерно, не харесвам мъж с прозирна риза отдолу без потник, на работа в офис.Ако не е прозирна ризата ми е все тая с какво ходи. Но това е мое лично виждане. Същото е като видя примерно жена с бяла риза и черен сутиен или дреха при която очевадно се набиват на очи цветовоневсместими презрамки. За нея сигурно е ефект. За мен - дефект. Лично усещане което мозъкът ми просто регистрира.
За сведение, моите имат потници и слагат когато имат лична  нужда от потник. Визирам потник като бельо. Сега като прочетох обсъждане се зачудих че нещо на което хората обръщат внимание. Синът ми зимата на физическо е с потник и отгоре тениска. Няма телосложение на аполон белведерски, но не му пречи. Явно на съучениците му също.
За жените в семейството - ние сме като Qosata. Дъщеря ми докато беше в бг не носеше потник никога. Сега е студентка в държава с доста по-студен климат и потниците влязоха неусетно в гардероба й през зимата. Аз през студен сезон не мога да си представя да сложа риза поли наголо. Студенее ми, некомфортно ми е. Разбира се ако съм с тоалет по повод е различно. Ако жената е без потник - ами нейна си работа.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 08:04 от _re_ge

# 213
  • София
Това мъжете (тийновете) не са нормални хора Simple Smile

Всяка сутрин, всяка сутрин ми лази по нервите. Ама днес му избиха хормоните и през ушите. И се карахме, и си викахме, и даже с ММ (след като тийна излезе) си говорихме на висок глас.
Ако се гътна от него ще да е Joy

За потниците... Моят син категорично отказва да носи, даже и лятото.
Имат потници към спортният екип. Силно казано потници, тениски без ръкави. Трябваше му за някакво състезание и съпругата на треньора каза "режи ръкавите". Преправих една стара, преправих и друга... "ти сега защо всички тениски ми направи на потници???"
Тениска и суичър може, но потник и суичър - не. Даже ококорва големи сини очи ако му предложа този вариант.

Наскоро му купих нов суичър, по размер. Не му харесвал, малък му бил, щял само у дома да го носи. Размер или два по-голям му било ок.
Мода.

# 214
Потник за тиийна е мръсна дума поне от 3 клас. Носи тениски + худита .Все.му и топло и ходи бос у дома, без чорапи и чехли и спи без пижами.Парното в неговата стая не се пуска, но пък и почти не боледува пу- пу.Аз не се ядосвам, приемам го като каляване.

# 215
Живяла съм  на место където температурите са по - 30. Деца с потници не съм забелязала.
Всичко е до това, какви са порядките в дадена държава. Дали майките ни и бабите ни са ни загащвали и са ни карали да ходим дебело облечени. Дали настиваме от климатик или не.

# 216
  • София
Дали майките ни и бабите ни са ни загащвали и са ни карали да ходим дебело облечени.
Майка ми не, но баба ми - задължително. Немислимо беше да облечеш блуза без да имаш нещо отдолу. Помня сумтенето на майка ми Joy И редовните въпроси "имаш ли нещо отдолу?" Баба ми не вярваше и винаги проверяваше Joy

Предполагам баба ми би била безкрайно възмутена от начина на обличане на децата ми.

# 217
  • На острова
Синът ми няма яке. Има ветровка на Найк и един дъждобран на North Face, който ползва през зимата. По принцип на у-ще трябва да са с риза, пуловер и сако, но той пуловер не е облякъл нито веднъж. В началното у-ще ходеше по цяла зима с карго шорти! Определено тук времето го кали много. Има постоянно тренировки в дъжд, вятър, нормално за Англия, то и дори не си взима нищо за смяна след това. Да не говорим, че никога не би тръгнал и с чадър.

Но онзи ден за пръв път се прибра от у-ще с ледени ръце, валяло, духало и имал дупка в обувката, та му се намокрил кракът. Все пак колкото и да е кален, не е от желязо. Та и той се напари в банята, обух му чорапи!, и легна и се зави като пашкул и заспа.

Аз съм зиморничава и си обличам потник, слагам и на дъщеря ми, но тя е на 5.

# 218
Ако се гътна от него ще да е Joy

И аз така!!! Единствено той може да ме изкара не извън кожата ми, а извън галактиката направо. Дарба!!!

По темата с потниците отношение няма да взема, защото ми се вижда крайно безсмислена. Grinning

Моят юнак определено има нещо нарушено в терморегулацията. Сутринта тръгна да излиза само с една сравнително тънка блуза с цип. За да си вземе якето (пролетно- есенно водонепромокаемо), трябваше да му покажа на телефона, че въпреки заслепяващото слънце навън, температурата е 2 градуса. Някак склони, макар и с огромно нежелание и намусена физиономия. Grinning Иначе лятото, до средата на юли с голям кеф ходи с дълги чорапи- не му е горещо и не му пречи. Joy

# 219
  • София
Не знам какви хормони ги бият тези пубери, но сутрин, докато разхождам кучето на НДК, масово в студеното време гледам момчета само по суичъри или худита. Преди два дни видях едно момче дори по тениска - наметнал зад гърба худито и вързал отпред двата ръкава. Ходи си със слушалките в ушите и хич не го притеснява студа. А аз с яке и шапка, минавам покрай него и го гледам, все едно виждам извънземно Joy

# 220
  • София
Моят малкият ме убива направо - цяла зима излиза от училище по тениска, суичър и яке се носят в ръка, облича се навън като го овикам. За сметка на това целия май и септември ми се появява не само облечен, ами и закопчан до горе и с качулка на главата. А още дори не е тийн Bowtie

# 221
  • София
Моят малкият ме убива направо - цяла зима излиза от училище по тениска, суичър и яке се носят в ръка, облича се навън като го овикам. За сметка на това целия май и септември ми се появява не само облечен, ами и закопчан до горе и с качулка на главата. А още дори не е тийн Bowtie

А - аналогичен случай в наше село: Яке щял да сложи "когато дойде зимата", но май месец в жегите ходеше с худи и качулка в жегата, тоест на 25 и на 5 градуса е с еднакво облекло. Аз сутрин виждам младежи с вързани якета на раниците, така че как са излезли от вкъщи и какви ги вършат после само те си знаят.

# 222
  • София
Ние имаме един колега на около 30 год. и той така - лятото с дебел суичър, а зимата по къс ръкав навън. Така казва, че карал тялото си да изразховдва повече енергия и свалял килограми. Relaxed

# 223
  • София
mystic woman , пробвахте ли натурална вода с лавандула и един тоник (тук го намирам https://inaessentials.com/products/hydrobiotic-lavandula-i-menta-150ml )? И пак пиша за един уред, който на нас с младежа ни действа чудесно - дарсонвал (бях го взимала от козметичката си, та линк не мога да дам). Лазера не е ли доста силен за тази възраст, още повече, че доколкото ми е известно е задължителна ув защитата след него, което не му ли е тежко като мазило за неговата кожа?

# 224
И моят е с тениска и худи. Не искал да купуваме зимно яке. Викам му, ми ако вали, еее нямало да се стопи Flushed

Представям си майка ми, лека й пръст ако го видеше...тя как ли не се опита да ме научи да нося комбинезон върху камизолата (по-големите като мен знаят). Е, не успя, само камизола нося.

Общи условия

Активация на акаунт