Пубертетът при момчетата - тема 12

• 41 928
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Бях в сф по работа миналата седмица. В метрото няколко пъти мъже на възраст 35+ скокнаха да ми отстъпват място аз съм 50 +. Не се зарадвах, мислех че младея... Вчера на една опашка за сувенири един млад мъж ми отстъпи ред. Пак не се зарадвах.
 Иначе сме го обучили да е кавалер, мъжът ми е такъв понякога в нездравословни нива.

# 451
🙄🤪😬 може би, Реге, си много хубава дама, погледни го така.♥

# 452
  • Пловдив
Ре_ге,
И на мен ми се случи веднъж тези дни. Беше младо момиче!!! Даже не носих обичайните торби с покупки!!! Попитах я "ще слизате ли скоро?", тя:"не, ама да седнете!"
С усмивка отговорих "искате да кажете, че съм на възраст?!-ха-ха-ха-или, че съм бременна?! Не, не, спокойно си седете-не съм нито едното, нито другото!"
Бях гадна, нали?!
Ама така ми дойде!
Момичето се усмихна. Жената до него се засмя! Не стана и аз не седнах....
Sunglasses
Светъл празник ви желая!
Наборът е с температура и подкашля. Мажа с оцет. Освен че дадох нурофен стоп колд.
Та! - желая ви здраве от сърце!!!
Heart

# 453
Аз благодаря и сядам, ако искам, ако не, отказвам. Няма нужда да се правя на ощипана госпожица и да се обяснявам с хората, дали съм стара, болна, бременна или просто дебела.

# 454
Да са ни живи и здрави момчетата, а ние да стареем красиво покрай тях. Мен последно в България на една сергия с дрехи ми казаха "момичето да си избере". Това беше август месец.  Продавачът - мъж, беше на средна възраст.
Направо не повярвах на ушите си.
Прочетох нещо за празника и понеже много ми хареса, го споделям с вас. Heartpulse
Дълго е, а и сериозно, затова го слагам в скрит текст.
Светли и благословени празници на всички!
Скрит текст:
ПРЕЗ ТАЗИ НОЩ И В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН

Толкова пожелания се изричат през тези дни… Но знаете ли кой преуспява в света? Онези, които най-добре се аклиматизират към него. Растат коварните, прогресират нагаждачите, изкачват се еластичните. Липсата на съвест е огромно преимущество, за да бъдеш “успешен”. Върху смирените издевателстват, честните не ги забелязват, трудещите се са използвани от хитрите.

И защо изобщо ви питам? Всеки може да каже от опит – така е откакто свят светува. При всички режими, системи и идеологии – едно и също! Каквото и да си кажем, нищо няма да се промени. След пиянството идва делникът, зареден със сивата си безчувственост! Тогава за какво е всичко?! Някой ще каже: „Добре е, че има празници, за да забравиш за минутка самоуверените погледи, които малко по малко, капка по капка изпразват живота ти.“ И това би било вярно, ако не беше тази нощ!

През тази нощ се ражда Покровителят на отхвърлените! Идва, за да бъде отхвърлен!

През тази нощ се ражда в пещера при животните Пазителят на неимотните! Идва, за да живее, без да има къде глава да подслони!

През тази нощ се ражда Хранителят на гладните. Идва, за да не яде и пие 40 дни.

През тази нощ се ражда Приятелят на изоставените. Идва, за да бъде изоставен от всички!

През тази нощ се ражда Награждаващият страдащите. Идва, за да страда като никой друг! И вместо всеки друг!

През тази нощ се ражда Отговорът на търсещите справедливост! Идва, за да покаже, че Сам Той е Правдата! И да удовлетвори вечната правда!

През тази нощ се ражда Утешителят на онези, които не са престанали да търсят истинската любов. Идва, за да се разкрие, че Сам Той е любов!

През тази нощ се ражда Учителят на незнаещите. Идва, за да даде познание за Себе Си! И Самия Себе Си!

И най-после – през тази нощ се ражда Надеждата на грешниците. Идва, за да благовести покаяние!

Царят се ражда като сиромах, за да обогати бедните!

Бедността може да се окаже Царство Небесно! Земното непреуспяване – съжителство с ангелите. Подиграните идеали – вечна награда! Сълзите – непрестанно веселие! Стига човек да повярва в Раждащия се!

Наистина свята нощ! Нощ на надежди! Нощ по-свела от ден! Но в нейната тишина има и скрито изобличение.

Ако сте открили как работят копчетата на асансьора, който води към висините на този свят…

Ако гребете с пълни шепи от постовете и благата на този свят… И изливате загребаното върху главите си…

Ако сте свикнали изкусно да угаждате на плътта си, а през стените на къщите ви не се вижда хапания от кучетата Лазар… Или изглежда като неудачник…

Ако сте обградени от ласкатели и блюдолизци, които ви обичат срещу награда… Или ако най-важно от всичко е хората от един клуб да ви приемат добре…

Ако сте намерили начин да „прецакате балъците“, за да живеете лесно и удобно…

Ако презирате правдата и праведността… Или ги разбирате само и единствено спрямо собствената си изгода…

Ако си представяте любовта като нагон. Или ако искате всички да се жертват за вас, но ви боли дори от малката отстъпка…

Ако мислите, че сте умни, защото сте по-умни и (всъщност) сте най-умни… А умът ви очаква да получи поклонение…

И най-после – ако сте твърдо решени да не се каете… Защото: „К’во па толкова е станало?“ Или: „Аз нищо не съм направил!“… Или: „Я ги зарежи какво приказват…“

Тогава… Треперете! През тази нощ се ражда вашият Изобличител!

Ражда се Този, Който възкръсна от мъртвите! Най-силната сила на света не Го удържа в ръцете си. И бе победена от Него. А заедно с нея и началникът на всички хитрости.

Ражда се Този, Който говори на учениците си, а чрез тях и на всички нас: „Това ви казах, за да имате в Мене мир. В света скърби ще имате; но дерзайте: Аз победих света.“ (Иоан 16:33). Този мир възпяват сега ангелите, като казват: „…на земята мир…“ С него да се утешаваме! Себе си и един друг! И него да желаем! С него да прогонваме всяко униние. И всеки плътски помисъл… А когато на Литургия се запее: „С мир на Господа да се помолим!… За мира, който идва свише и за спасението на нашите души, на Господа да се помолим!“, пълни с вяра и надежда да отговаряме: „Господи, помилуй!“ Това не са само думи… В тях е казано почти всичко важно!

Всички богатства, имоти, дрехи и салтанати на този свят не струват колкото „мира, който идва свише“. А това, към което той води, е неизказано…

Разбира се, думите ми на мнозина могат да се сторят детински. Дори на някои вярващи… „Защото вярата си е вяра, но и… няма нищо лошо… не може само… това е остаряло…“ И така нататък…

Но все пак… За да не остане някаква двусмисленост у нас, Раждащият се ни говори: „Неправедният нека върши още неправда; нечистият нека се още скверни; праведният нека върши още правда, а светият нека се още осветява. Ето, ида скоро, и отплатата Ми е с Мене, за да въздам всекиму според делата му. Аз съм Алфа и Омега, начало и край, Първият и Последният.“ (Откр. 22:11-13)

А ние и за тази нощ, и за последния ден, нека кажем с апостола: „Амин, да, дойди, Господи Иисусе!“ (Откр. 22:20)

„…И който чува, да каже: дойди! и който е жаден, да дойде, и който желае, нека взема от водата на живота даром.“ (Откр. 22:17)
Отец Владимир Дойчев

# 455
  • София
Здравейте, синът ми е на почти 12г, от и аз не знам колко време вече разбира се не съм го виждала гол, той и го гащи се крие, един път случайно мернах,че е окосмен вече долу не знам колко и тн, днес мернах,че....му е значително пораснало за секунда го видях по гащи...та питането ми е...момчетата бръснат ли се долу, какво правят или нищо и трябва ли да се опитам да говоря нещо с него...хич ве съм на ясно.
Честно, не си представям, ако когато съм била на 12-13 и баща ми ме е видял случайно, да вземе да повдигне въпрос за окосмяването и бразилската линия, как би ме се отразило психически Simple Smile

Весело празнуване!
Пожелавам на всички тийнове да са ни живи и здрави, да следват мечтите си и да отстояват себе си Simple Smile А на нас пожелавам да сме "в крачка" с тях... и все така младеещи и красиви Simple Smile Наздраве, дами

# 456
  • В царството на игрите:)
Здравейте, синът ми е на почти 12г, от и аз не знам колко време вече разбира се не съм го виждала гол, той и го гащи се крие, един път случайно мернах,че е окосмен вече долу не знам колко и тн, днес мернах,че....му е значително пораснало за секунда го видях по гащи...та питането ми е...момчетата бръснат ли се долу, какво правят или нищо и трябва ли да се опитам да говоря нещо с него...хич ве съм на ясно.
Честно, не си представям, ако когато съм била на 12-13 и баща ми ме е видял случайно, да вземе да повдигне въпрос за окосмяването и бразилската линия, как би ме се отразило психически Simple Smile

Весело празнуване!
Пожелавам на всички тийнове да са ни живи и здрави, да следват мечтите си и да отстояват себе си Simple Smile А на нас пожелавам да сме "в крачка" с тях... и все така младеещи и красиви Simple Smile Наздраве, дами
Много наблюдаващи и контролиращи станахме по отношение на децата си. Със сина ми никога не сме говорили по темата и мога да си представя колко неудобно ще се почувства ако я засегна. Нека запазим малко интимно пространство и за тях.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 16:36 от milmich

# 457
  • София, Лагера
Мили дами, я дайте акъл - докога ще им растат краката на тези тийнове? Още няма 16 и носи номер 43, ако така продължава с плавници ще трябва да ходи...

И същия въпрос относно ръста - кога спират да растат? По принцип до 20 се води, ама аз да си питам как е на практика, не на теория.

# 458
На практика моят първороден на около 17 и половина закова височина и номер обувки. Вече година не е мръднал, на 18 и половина е, 189 см и 47 номер обувки. Много ме съмнява да расте още.  Малкият е 2 см по-нисък и с 44 номер,  но е на 16 години, той ще расте още, определено.

# 459
Големият между 13 и 14 качи три номера и започна да носи 44 номер. Сега е на 15 и е 45, височина 182. Аз мисля че повече няма да му расте крака. Или поне се надявам 😂

# 460
Синковецът на 15 г носеше 44 номер маратонки. И от тогава си стои на този номер. Не вярвам да пораснат повече - той не е и много висок 175 см, така че дори и да успее да стигне до 180, не вярвам да мине на по-голям номер.

# 461
И при моят син между 13 и 14 години беше голям скок в растежа. В момента на 14 години и половина носи 44,5 номер обувки и е 180 см. Предполагам, че поне още няколко сантиметра ще порасне.

# 462
Малеее, ама много са ви високи дЯцата бе. Моят синковец е на почти 15г и е 167см с 42 номер обувки.

# 463
Моят е на 14г. и носи 44 номер, висок 176см.

# 464
И при моят син между 13 и 14 години беше голям скок в растежа.

Аз в момента едвам му смогвам с дрехи. Имам чувството, че облича по веднъж и после му е късо.......особено долнищата е ужас, ако са му добре в кръста, са му къси и обратното.

Ама нека растат, само да са живи и здрави!!!

Общи условия

Активация на акаунт