Пубертетът при момчетата - тема 12

• 41 908
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Около 30лв е Д, но аз си търся оферти в oferomed , понеже постоянно се тествам за дефицити( които наваксвам).

# 526
Витамин Д върви ръка за ръка с витамин К. Аз тествам и двата.

# 527
  • София
Около 30лв е Д, но аз си търся оферти в oferomed , понеже постоянно се тествам за дефицити( които наваксвам).
Аз използвам https://www.omed.bg Simple Smile

# 528
Малко извън темите с ръста.
Моля за помощ за тематична торта за рожден ден  на 12 годишни близнаци.
Нито са деца, нито са големи.
Ако е удобно придружени със снимки -  може и на ЛС.
Умея да си правя тортите, но с украсата ми е малко сложно, а с идеите..още повече.
Всяка насока би ми била от полза.
ravi, наистина всичко зависи от интересите и мечтите на детето. Нашият момък е имал торти с: косатки; шлем за фехтовка; танк; футболна топка; карта на света, Биг Бен...В последните две години иска просто да му правя любимата му бисквитена торта с маскарпоне, която украсявам с ягоди, примерно...
И за ръста - при нас ситуацията е като при Lady Cassiopeia, горе-долу: ние с мъж ми сме 161см и 166см, а момъка към момента (на 15 г.) е 173см...Предполагам, че най-много още 1-2 см ще порасне, но и на толкова съм доволна с този ген (макар че носи и високи гени от баща ми, а брата на ММ е над 180, но...). Спортува активно от 10-годишен, различни спортове, но не от тези за "порастване" и все пак мисля, че и това оказва влияние.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 00:00 от marini

# 529
Лошото е ,че са близнаци, като всеки си е със своят проблем...и интереси. Та затова търсех нещо универсално. Правила съм торти  с Олаф от леденото кралство, с Шрек , Миньони, Космос и разни подобни. За които са ми правили фигурки или пък съм купувала дребни фигурки или топери. За тази година обаче изобщо нямам идеи.
Получих една идея на ЛС , която е добра, но незнам дали ще мога да се справя с нея. Пак ще помоля, ако някой иска да сподели на ЛС снимка на торта.

# 530
  • София
Зависи си от децата, разбира се, но не са ли големи вече за тематични торти?
Аз и по егоистични подбуди някъде след седми, осми РД вече купувах / правех обикновени торти. Големи ми се струват за картинки или фигурки.

И все пак като идея - Хари Потър, някоя любима игра (Майнкрафт, Фортнайт)

# 531
Тортата картонена ли трябва да е или за ядене. Останах с впечатление, че трябва да е картонена.

# 532
ravi,
Моят син е на 12 г. Би се зарадвал на торта, свързана с футбола, защото е футболист, но иначе миналата година за именния му ден му бях купила торта с фондан с емблемата на Тикток, а той би харесал и торти с емблемите на известни марки коли или Playstation, Fortnite и т.н. Не би отказал и обикновена украса за торта, стига да не е розички, цветя и @момичешки@ неща и цветове отгоре.

# 533
Аз последните години поръчвам къпкейкове. Пак са тематични, а Кото ме ли децата ги харесват повече.

# 534
Ако имат любима група, изпълнител, футболна звезда. Или пък, ако са различни, може тортата някак да се очертае с разделителна линия и във всяка половина да се постави нещо според интересите.
За 13 рожден ден на сина ми имаше много хубава торта с надпис AC/DC и отстрани звездички и ноти. За 14г снимка на самолет в полет. Все негови интереси. За 15 не помня, но за 16,сега,моля, да не се шокирате, беше закачка: Шоколадова торта, отстрани със зайчетата на Плейбой, много дискретно от бял шоколад. Такава имаше готова в сладкарницата. Добре, че майка ми(на 80+)не схвана "тематиката". JoyА за 17 г вече беше съвсем обикновена, само с надпис ЧРД.
Тази година, живот и здраве, предстои 18 ЧРД, там вече ще го мисля да е по-специално.

# 535
Говоря за истинска торта, не картонена.
До сега гледах всичко на тема футбол.
Ще го измисля до 26.01

# 536
Винаги съм правила торти спрямо интересите  на детето.Надали мога да измисля сама каква ще е тортата.Той веднъж ми показа торта-стадион на Ман.Юнайтед.Ама аз реших да е на Барселона, защото сметнах, че
повече
хоресва Барселoна.Ми освирка ме и беше много недоволен, че не е на правилния клуб.Иначе съм правила двойна торта и изглежда така:( за братче
и сестриче)
Скрит текст:
Миналата година май искаше да е Покемон или някакво момче от подобно аниме.

# 537
Реших го, на обща тема футбол. Сега ще си доизбистря точната идея.
Е, аз чак твоите висоти не съм стигнала. Ще е нещо по-простичко.
Благодаря.

# 538
  • София
Оставям го сам да си избере на тази възраст.

# 539
След едно фиаско с кокосова торта, когато стана ясно, че мрази кокос,  и аз не си правя експерименти. Водя го в сладкарница, избира си, плащам. И да не му хареса после, не се оплаква, ама за онази кокосовата още ме дъвче...
Моят пубер е изключително злопаметен и не пропуска да клъвне,  включително за това как сме го лъгали за дядо Коледа...

Общи условия

Активация на акаунт