Пубертетът при момчетата - тема 12

• 41 901
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Svetla34, може би да го накраш да проследи дали има по-осезаем косопад...? Да е боледувал от Ковид и след това да е започнал косопад?
Иначе, аз бих му пуснала изследвания - освен ПКК, евентуално за щитовидната жлеза (особено, ако има генетична предразположеност), желязо, феритин, витамини D и В12, цинк, селен, евентуално тестостерон, защото също има отношение към косопада.
И да е нещо с ЩЖ не е фатално, просто се следи и регулира постоянно. Но е по-добре да се знае...И, все пак, без изследвания не може да е ясна причината. При всички положения след изследванията е добре да се консултирате с дерматолог, ендокринолог, андролог...всичко зависи от резултатите. Не се стресирайте предварително, а той да спре да си опъва косата.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 09:59 от marini

# 556
  • Berlin
Здравейте! Големият син е на 11 и ми избиват малки пъпчици тук-там по лицето, които явно го притесняват, понеже ми искаше крем да се маже днес, но казах, че точно крем не му трябва още.🙂 С какво може да се третират локално, за по-бързо минаване или трябва нещо като тоник, за обтриване на лицето? Аз изобщо нямам идея, пъпки имах точно 10 през пубертета и си спомням, че ги стисках само и това е.😅

# 557
На моя му взех този тоник:

Не го ползва много често, но, като му излезе някоя пъпка (рядко засега поне), мажем с него и бързо завяхва. За по-мазна кожа е.

# 558
На първо
четене нещо за измиване сутрин и вечер.На второ може да опитате този sos крем, който се маже на пъпките:

https://www.notino.bg/uriage/hyseac-idealna-nosshtna-grizha-prot … na-aknozna-kozha/

# 559
Една българска козметична компания -Biotrade , има специализирана серия за поддържане при кожа, склонна към запушване на пори и образуване на пъпки. Това е една от малкото компании, произвеждаща нека го наречем " специализирана" козметика за различни кожни проблеми.
Серията се казва - Acne out.

# 560
Докога трябва да се оформят оценките за първия срок
По философия , вече пета седмица му обещава да го изпита за повишение и го лъже , и му казва следващия път
Имат отново следващия четвъртък, няма ли да са оформени дотогава
Аз направо си мисля, че тази госпожа има лично отношение към него, но точно по този предмет не знам дали си струва да се занимавам

# 561
При моя син вече цъфна първата срочна, даже леко се изненадах. Струва ми се малко рано, очаквах другата седмица да почнат да ги оформят. Това ме навежда на мисълта, дали не предвиждат грипна ваканция и за София от другата седмица. От вчера Школо не е спряло да пипка от оценки.

# 562
  • Пловдив
При нас тестове само за сега...то реално нямат много време за оформяне.

# 563
Докога трябва да се оформят оценките за първия срок
По философия , вече пета седмица му обещава да го изпита за повишение и го лъже , и му казва следващия път
Имат отново следващия четвъртък, няма ли да са оформени дотогава
Аз направо си мисля, че тази госпожа има лично отношение към него, но точно по този предмет не знам дали си струва да се занимавам

Срочната оценка се оформя не по-рано от една учебна седмица преди приключване на съответния учебен срок.
Щом има философия най-вероятно детето е в гинмазия. Малко смешно ми се вижда мама да се занимава с оценки в гимназиален етап, освен ако не са живото застрашаващи.

Разбира се, че може да има лично отношение. Все пак и учителите са хора. Но децата ни трябва да са наясно, че не всеки трябва да ги харесва и трябва да се научат да се адаптират в определени условия.
Това е мое мнение Simple Smile

Какво става за зъбите, че ви мисля Simple Smile

# 564
  • В царството на игрите:)
Привет, моля ви споделете опит за празнуване на 18 ти РД в някой клуб в София. В голям конфликт сме с моя син, щото хич не ги разбира още нещата, а аз излизам лудата. другият проблем е, че част от компанията е още на 17 и не знам дали ще гипуснат. Той си има някаква визия за нещата, но искам да си сверя часовника и....портфейла Sad

# 565
Всички ходят в Ст. град сега.Но знам, че се влиза по втория начин.

# 566
Не знам, обаче нашата по химия ми звъня истерично тази седмица да ме пита какво става със синковеца, кога ще се връща на училище и дали наистина е чак толкова болен, че не може да присъства. Защото имал само 2 оценки през срока, пропуснал контролното тази седмица и не знаела как ще го оформи. Все едно той или аз сме виновни, че не го е изпитвала през срока, та се сетила сега в края. Ми грипна епидемия е - не може ли да се сети, че някой може да се разболее и да няма достатъчно оценки за оформяне? Не ги разбирам някои учители. По другите предмети има по 4 - 6 оценки, по химия само 2. Е кой й е виновен. Чак и нервна го раздаваше по телефона, все едно скатава. А той гОркия се мъчи тук с висока температура

# 567
Оценките различни ли са?

Как пък няма да се засили за изпитване по химия с температура....

# 568

Разбира се, че може да има лично отношение. Все пак и учителите са хора. Но децата ни трябва да са наясно, че не всеки трябва да ги харесва и трябва да се научат да се адаптират в определени условия.
Това е мое мнение Simple Smile

Да, учителите са хора, но точно защото са учители би следвало да бъдат безпристрастни и обективни. Супер обидно е когато виждаш разликата в това как изпитват теб и как изпитват другите... И да знаеш, че твоята шестица е изкарана с два пъти повече знания и усилия (това не е лошо в дългосрочен план) в сравнение с любимците. Твърдо против съм личните пристрастия да бъдат пренасяни в оценките и отношението към децата.
Аз на моето дете съм казала, че учи за себе си и че оценките всъщност не показват реалните му знания. Но пристрастията и личното отношение, когато са в негативна посока, в повечето случаи водят до това детето да намрази определения предмет во веки.

# 569
Оценките различни ли са?

Как пък няма да се засили за изпитване по химия с температура....

Не, еднакви са. Но държала да се направи контролното от целия клас тази седмица, а другата да ги изпита устно върху материала за контролното и чак тогава да ги оформи. Сметки без кръчмаря, при грипна епидемия ........ Сега, ако ги затворят за ваканция, ще я видя аз какво ще прави

Общи условия

Активация на акаунт