Пубертетът при момчетата - тема 12

• 41 555
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • В полите на Пирин планина
Някъде, където има организирани забавления - вече може и без родители, но с наблюдение на възрастни - разни ескейп стаи, детска дискотека, на племенницата едната година правиха в някакъв музикален център и децата се запознаха с музикални инструменти - каза, че е било забавно.

# 646
Сега е моментът за ескейп стаи, че после масово всички са ходили и знаят загадките.

# 647
Чудя се за РД за 12-годишен....
Миналата година го направихме вкъщи, но няма да си го причиня отново. Grin
Moeто все спортни праници иска Simple Smile
Миналата година скачаха на бабтути в Ринг Мола и после ядоха пица във Виктория.
Тази играха футбол - 90 минути безз почивка, мислех  че ще припаднат. И момчиета и момчета тичаха като луди.

# 648
Може ли повече подробности за тези батути?

# 649
# 650
  • София
Soul Free, ние правихме един РД в клуб за VR игри (виртуална реалност). Купих ваучер от Грабо и излезе много изгодно. Децата бяха супер доволни, единственият евентуален минус беше, че нямаха почерпка на място. Ние дадохме пари на рожденика да се почерпят другаде след игрите (бяха на по 14 години май).

# 651
  • Пловдив
Потърсете шампоани на марката "Cosmo naturel". Те са био шампоани, френски са, малко скъпички, обаче са страхотни. Имат и такъв за пърхот, но него специално не съм пробвала. Взимала съм за децата и за мен с коприва за мазна коса, и за честа употреба - страхотни са. Изчезна сърбежа на скалпа, изчезна на синковеца пърхота, а тези двата дори не се водят специално за пърхот..... Препоръчвам ви да ги пробвате. Има ги в биомагазините
он лайн е изчерпан единият вид...ти от кой био ги намираш?

# 652
  • София
Батутите подходящи ли са за 14 год.?

# 653
Как празнувате 17-18 рожден ден?
17 години- Това беше първият рожден ден, който синът ми организира изцяло сам и се получи много добре. Но зависи и от типа гости. Той покани 3 деца от класа(толкова са училищните му приятели) и 5 деца "от лостове те", с които почти всеки ден, са навън на уличен фитнес. Обядваха в "Хепи" (всички са непълнолетни и нямаше алкохол, а и не ги влече), после заедно в Морската градина (Варна) и оттам пак на лостовете. Моят син носил мощна тонколонка, а от близкия магазин купил насипни, опаковани шоколадови бонбони, да почерпи останалите трениращи, с които се среща инцидентно. Музика, танци тренировка и така до 21 часа.У дома-лека вечеря и торта.
Това беше най-веселият му рожден ден, изцяло по негов план(за който бях много скептична), всичко спонтанно. Даже меню в Хепи нямахме, но смея да кажа, че ми излезе по-евтино, отколкото в ранното му детство по детски заведения За радост, беше един от редките р. д, в които да не е студено и да няма вятър. Есенен р. д.

Тази година предстои 18 рожден ден, имаме идея за празнуване с по-малко деца извън града, да видим.

# 654
Големият ни син отпразнува пълнолетие с голям купон на плажа на близкото езеро. Има късмет, роден е лятото. Нашата задача беше да помогнем за пренасянето на храната, пиенето, одеалата до там и после ги оставихме да се организират с компанията сами. Играли са плажен волейбол, правили са си барбекю, плували са, танцували са... Голяма компания, било е весело. Обадиха ни се да приберем багажа в малките часове - сами бяха опаковали всичко и бяха направили оборка на района. Добри деца Smiley

РД на тийнове все гледаме да е с физическа активност някаква. Освен изброеното до тук, става също пейнтбол, боулинг, картинг, аквапарк (зимата закрит), стрийт хокей, зимни кънки, катерене...

# 655
Записвам се с един пубер на 14г. и 6м. Спортист тройкаджия. Компенсира неученето с мускули и плочки. Ядосвам се, но файла йок! Все се надявах, че ще му дойде акъла, но явно ще чакаме 10ти клас нали тогава се очовечавали Mask Заради спорта няма много свободно време, рядко излиза, вечер до 22ч е в леглото.  Единственото прегрешение е постоянното зяпане в тоя телефон, направо откачам.
Няма акне, но има гадни черни точки по носа. От няколко месеца ходи веднъж месечно в салон на почистване на лице и определено има ефект. Освен, че те учи ме притеснява и че върви по- дребен 161см/ 50кг. В нормите е, ние не сме от високите / съответно 157 и 168 сме/, ама ми се иска да стане над 170см. За последните 2 години е пораснал с 15см и се надявам да расте още 2 години. Иначе носи 43 номер Scream Ще му пусна едно изследване за витамин Д, за да мирясам.

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 11:38 от caprice

# 656
От сега тепърва ще дърпа на височина, не се притеснявай още. Моите момчета дръпнаха най-много между 15 и 17.

# 657
За 12 годишни, ескейп стаите са ТОП. Другият вариант е взимаш децата, които са поканени и ги водиш в някой МОЛ на боулинг. Свършват си играта, хапват по 1 КФС и кой от къде е.

Скрит текст:
Потърсете шампоани на марката "Cosmo naturel". Те са био шампоани, френски са, малко скъпички, обаче са страхотни. Имат и такъв за пърхот, но него специално не съм пробвала. Взимала съм за децата и за мен с коприва за мазна коса, и за честа употреба - страхотни са. Изчезна сърбежа на скалпа, изчезна на синковеца пърхота, а тези двата дори не се водят специално за пърхот..... Препоръчвам ви да ги пробвате. Има ги в биомагазините
он лайн е изчерпан единият вид...ти от кой био ги намираш?
[/quote]

От този, който ти показвах - аз от там пазарувам основно - Биодей.шоп. Сега видях, че този за пърхот наистина го няма. Ако искаш пробвай с някой от другите. Аз съм доволна много от този за честа употреба.

# 658
  • София
Caprice, не е малък ръст това. Има време, ще ви задмине.
Моят  е от седящите с телефон повече отколкото искам. Тази година става на  14г. и съвсем си налага вече желанията. Как да го контролирам?
Има пъпки по носа. Не ги третирам. На ръст дръпна, на кг. не.

# 659
Моят е на 13, навършени края на септември.В момента е около 158/9 см и 45/6кг., сравнително дребен спрямо околните връстници.Аз съм 163см, баща му 176/7см., в родата нямаме високи хора.Според мен ще стане висок над 170см.

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 14:05 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт