Припадъци при дете

• 741
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте дъщеря ми е на 15г. Последните 2 години получава странни припадъци. За последните 2 седмици припадна 2 пъти като последните дни и е лошо и и се вие свят за кратко. По време на припадъците изпада в безтегловност, устата и посинява и побелява и губи зрение за около минута. Побеляването и посиняването на устата придружено с това, че и е лошо се е случвало и като малка. Често се оплаква, че и е лошо. С Инсулинова резистентност е но в момента инсулина е в норма при стойност 9,03. Кръвното и е около 95-65 или 110-65. Кръвната и захар след припадъците е била 3,9 или 4,4. Преди 1 година, когато за пръв път припадна, прсвихме ЯМР и холтер и всичко е в норма. От последните лабораторни резултати правени преди седмица албумина, калция и фосфора са завишени. Понякога диша тежко и учедтено. На какво може да се дължат тези припадъци? По принцип много се изпотява, често и е лошо. Страхувам се, че устните и посиняват и побеляват в такива моменти. Може ли това състояние да се дължи на натравяне с нещо😢

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 15:16 от d€nzel

# 1
Ако не е от определена диета( например кето диета и д-р.)или обезводняване, може да е хипопаратироидизъм. Според мен посетете добър ендокринолог. Също задължително кардиолог. Добрия холестерол е малко нисък.

# 2
Благодаря за отговора.
Ако не е от определена диета( например кето диета и д-р.)или обезводняване, може да е хипопаратироидизъм. Според мен посетете добър ендокринолог. Също задължително кардиолог. Добрия холестерол е малко нисък.

# 3
Къде се случват припадъците, пред вас или докато е с приятели?
Не е изключено да е натровена с нещо - никотинови снуски, кофеин, канабинолов вейп...  всичко това може да причини припадък и се използва и продава легално. За наркотиците и сама се сещате, но за тях може да направите тест, а за другите няма такива

# 4
Всички припадъци до сега са били пред нас, когато сме били цял ден заедно.
Къде се случват припадъците, пред вас или докато е с приятели?
Не е изключено да е натровена с нещо - никотинови снуски, кофеин, канабинолов вейп...  всичко това може да причини припадък и се използва и продава легално. За наркотиците и сама се сещате, но за тях може да направите тест, а за другите няма такива

Общи условия

Активация на акаунт