Пубертетът при момчетата - тема 12

• 41 542
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
И моят синковец беше от децата, които стоят на телефоните и компа постоянно. Както стана на 14, забрави за тях - само му дай да обикаля навън с приятели. Тогава започна другия проблем - не можех да го накарам да се прибере. Големи разправии бяха, докато свикне, че не е нужно да излиза сутрин и да се прибира вечер. Вярно, че приятелите му са на 20 км от нас и няма как да се прибере поне за обяд, ама пък по цял ден навън ми идваше малко в повече, дори и за лятото. Накрая му ударих едно ограничение на кварталите, които може да обикаля, сложих му по-ранен вечерен час  и нещата се оправиха. Е, не без разправии в продължение на няколко седмици, обаче аз съм много серт и изобщо не се трогвам на пуберски глупости. Сега нещата вече са ОК. Влезе в някакъв период на баланс - и за ползване на техника, и за излизания, та малко си поех въздух, както се казва. Само дето не мога да се отпусна още, че чакам всеки момент влизането му в следващия период, който ще ми опъне нервите

# 661
Момичета, не уточних ясно, че питам как празнуваТЕ - семейството, а не детето с други деца Simple Smile.

# 662
Момичета, не уточних ясно, че питам как празнуваТЕ - семейството, а не детето с други деца Simple Smile.
E то колко начина има за парзнуване семейно Simple Smile май не са много: у дома, в ресторант, някъде на почивка.
Понеже моят е роден по странно време в годината, когато всички са в БГ, братя, сестри, племенички, племеници, баба и дядовци. Каним всички на торта - времето се разтегливо от 15 до 21 часа Simple Smile Почваме с кафе, завършваме с вино.

# 663
  • София
С торта у дома Simple Smile
И двата РД на децата са през учебно време. Купуваме торта и свещи... и тихичко у дома Simple Smile

С приятели празнуват няколко дена по-късно. Последният РД на сина децата бяха в ескейп рум.

Ареа 52 (батутите) са подходящи за 14год. Но може би самото "скачане", а не организираната почерпка.

# 664
Записвам се с един пубер на 14г. и 6м. Спортист тройкаджия. Компенсира неученето с мускули и плочки. Ядосвам се, но файла йок! Все се надявах, че ще му дойде акъла, но явно ще чакаме 10ти клас нали тогава се очовечавали Mask Заради спорта няма много свободно време, рядко излиза, вечер до 22ч е в леглото.  Единственото прегрешение е постоянното зяпане в тоя телефон, направо откачам.
Няма акне, но има гадни черни точки по носа. От няколко месеца ходи веднъж месечно в салон на почистване на лице и определено има ефект. Освен, че те учи ме притеснява и че върви по- дребен 161см/ 50кг. В нормите е, ние не сме от високите / съответно 157 и 168 сме/, ама ми се иска да стане над 170см. За последните 2 години е пораснал с 15см и се надявам да расте още 2 години. Иначе носи 43 номер Scream Ще му пусна едно изследване за витамин Д, за да мирясам.

Ха, намерих сродна душа Simple Smile
Моя не е тройкаджия, ама висенето във фитнеса е по-важно от всяка друга дейност.
За там може да се органзира, отиде и не е уморен, ама като почне да учи главата му пада от умора Simple Smile

За ръста гена си е важен кой каквото и да казва. Но пусни едно изследване да ти е спокойна главата.

# 665
  • София
За семейно нямаме строго определен начин, след месец ни чака 17 РД, но брат му май ще е на състезание в друг град точно тогава, та или всички ще отидем там и ще се почерпим някъде, или рожденикът ще остане сам в София, а семейно ще отбележим повода следващия уикенд. Обиновено сме само ние, най-много лели и чичовци с половинките си да минат за малко.

# 666
Семейно празнуваме различно, според интересите на синковеца. Будене на рожденика с мъфин, свещичка и песен, после торта и задължителната снимка на децата заедно - имаме си семеен ритуал, който се повтаря за всеки РД. После правим каквото си е пожелал рожденика. С 18-годишния пътувахме за седмица в Берлин , беше много доволен. Преди няколко години пак за неговия РД направихме 5 дни в увеселителен парк в Холандия, беше топ попадение. Или кратки пътувания само за уикенд, той обича това а и неговия РД се пада обикновено във ваканционно време и е удобно. Със средния обикновено правим семейно посещение на мач на любимия му хандбален отбор, на концерт сме ходили, на премиера на дълго чакан филм или семейно ходим на любимо негово място. Софри и роднински гостита не правим.
Купона с приятелите е отделно, обикновено седмица-две след датата на РД.

# 667
Аз си имам 1 на ум за батутите. Точно на Ареа 52 имаме две неприятни случки с наши познати по време на скачания. Първият път едно дете си счупи крака, докато скачаше, а втория път един баща, който отиде да си прибере детето счупи крак пак там. Та от тогава не искам да чувам за батути.

# 668
Аз си имам 1 на ум за батутите. Точно на Ареа 52 имаме две неприятни случки с наши познати по време на скачания. Първият път едно дете си счупи крака, докато скачаше, а втория път един баща, който отиде да си прибере детето счупи крак пак там. Та от тогава не искам да чувам за батути.
Е, че той и колегата е скъсъл минискус в банята вчера Simple Smile
Когато отвориха Арена 52, първите седмици ходехме в събота с мъжа ми да скачаме. Супер яко е! Simple Smile

# 669
Семейно се събираме у дома с всички близки приятели и си е голямо шумно гости.Големият така посрещна 18г , после води приятели на диско.Сега пак така ще е, става на 20.Малкият предпочита сбирки у дома с възрастните, не си пада по мероприятия с деца.

# 670
Семейно- нищо особено, още повече, че се пада все около датите на входните. Малко по-празнична подредба-празнична покривка, салфетки от плат, "официален" сервиз. Свещички на масата, балони(които се подреждат, докато е на училище), вечеря, торта, подарък.
Сега, за 18-ти р. д, който предстои, сме решили, както писах, да пътуваме на любимо място с още 4-5 най-близки негови приятели (ако ги пуснат) . Ако е хубаво времето, има как да празнуваме "разделно", да не се пречкаме на децата, но ако е лошо, не знам, ние с мъжа ми ще трябва да пропуснем купона. Мястото е такова, че е благодатно за много изненади и забавления през деня, в които вероятно ще участваме, а вечерта ще се разделим "по възрастови групи".

Пиша в "майки на тинейджъри" във ФБ, оттам се замислих за 18 р. д. за 18 подаръка. Никога не съм харесвала прекалената меркантилност и "материализиране" на празниците (мразя всякакви "селца", адвент календари и тн за Коледа, както и купища китайски зайци и кокошки за Великден, просто не са моето  нещо, а и отдалечават от същността на празника). Но тъй като имам" дар слово"и талант за щуротии, съм решила  да направя 18 подаръка, някои съвсем символични, като всеки ще онагледява частица от свързано послание  в емоционален, шеговит стил, с много препратки към отминалите 18 години. "Стъкмявам" и един видеоклип с негови снимки, ама не зная дали е добра идея, защото той е много добър в моделирането, а мойто е съвсем аматьорска работа, но дано се оцени, ако не от техническа, поне от емоционална гледна точка.

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 20:24 от Светкавица

# 671
caprice, какво тренира младежът?

# 672
caprice, какво тренира младежът?
Футбол. В спортно училище е

# 673
  • На острова
Ние освен в къщи с торта, ходихме и до Леголанд  за 13-годишнината му през ноември. Последният влак хванахме, за да му е все още интересно, че после няма за кога 😁

Станал е 176-7см., с 10 см. над мен се извиси, даже и не разбрах кога и ми е странно да го гледам от ниското. Вие бързо ли свикнахте, че са станали по-високи от вас? Абе всякаш вчера беше на 5 г.

С телефона е и той постоянно в свободното си време, добре че в училище не им позволяват телефони, добре че играе футбол мин. 6 часа седмично + фитнес + тичане няколко пъти, та реално не му се събира много време като часове. Вече почна и сам да си ляга по-рано, че да е бодър и да става по-лесно. Ще се научи. Че и зъбите почна да мие преди сън. Алелуя!

# 674
Още не съм свикнала да го гледам от ниското. Joy Цял живот често аз съм по- високата;  в училище, сред колегите...харесва ми да съм в компания на по- високи от мен ; -)

Общи условия

Активация на акаунт