Термин март 2023 ❤️💙 тема номер 5

• 41 555
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, днес ми излязоха резултатите от кръвните изследвания. В неделя съм при АГ, но до тогава ще съм притеснена. Тромбоцитите са ми 72 при референтна стойност 130-440; тромбокрит 0.80 мл/л при референтна 1-4.80. Отделно пише, че се наблюдават тромбоцитни агрегати. Аз съм на терапия с Акард 150 вечер от няколко месеца, заради опасност от прееклампсия. Ще търся хематолог, можете ли да ми препоръчате, ако сте доволни от някого?
Също искам да ви попитам към момента на вас колко ви е нивото на Б12 (при мен е 183 при референтна 140-490) и хемоглобинът (при мен е 125 при референтна 120-160).  Не успях да открия какви са референтните стойности за бременни в нашия месец.
Вземате ли допълнително Б12, в каква форма и по колко? Аз към момента пия само комбинирани витамини за бременни на Солгар.

# 556
Момичета, какво помпа за кърма сте взели или ще вземете? Аз мисля на първо време ръчна. Гледам тези, които са изцяло от силикон, но се чудя дали ще са ефективни.
Подариха ми тази https://www.baby.bg/product/tommee-tippee-elektricheska-pompa-za … AYASAAEgKPlPD_BwE
Изобщо не знам, дали би ми влязла в употреба, но.... Не се бях интересувала изобщо и смятах да не купувам, преди да видя какво е положението след раждането. Ако не ми влезе в употреба, ще я пусна за продаване Grin
Ръчните ми изглеждат доста хамалогични, аз бих изчакала и не бих купувала преди да видя, ще имам ли реална нужда
Момичета един важен празничен въпрос ,какво ще подарявате на мъжете 🤔☀️ аз започнах да се затормозявам от мисли вече .

# 557
Преди два месеца си пусках витамини,б12 беше почти 300, което пак е малко,пия го,но не се сещам всеки ден,д беше 29 и него пия като се сетя. Хемоглобин последно от болницата имам държа го 130-132,за останалите не знам,и аз съм с тромбофилия и пия акард от 75,но професор Паскалева е на мнение,че трябва да почна инжекции сега от 28 седмица,моят АГ смята,че нямам нужда,много ми е трудно да реша, но със свито сърце ще ги почна заради мутацията,която не се е проявила,но...
Освен това анти-ха тестът ми е перфектна стойност,но нейният аргумент е,че трети триместър е най-рисков. Нищо друго,а аз се плаша от тези инжекции и почнати сега. Наистина не знам.
Имам огромно притеснение ще ги намеря ли обаче.  ...

За мъжа ми поръчах блуза,кът са му дрехите,няма време да си купува и затова нещо практично, дано му е добре на размер.

# 558
Cat_woman, хемоглобина ти е добре. Мисля, че има за него само едни стойности. При голяма част от бременните в един момент, започва да ни пада и е нормално. Но за сега си добре. За б комплекса аз пия едни с фолиева комбинирани, но са и метилирани, защото не ги усвоявам. Даже мисля тези дни да ходя  да ги изследвам.

# 559
  • Варна
Момичета, какво помпа за кърма сте взели или ще вземете? Аз мисля на първо време ръчна. Гледам тези, които са изцяло от силикон, но се чудя дали ще са ефективни.
Подариха ми тази https://www.baby.bg/product/tommee-tippee-elektricheska-pompa-za … AYASAAEgKPlPD_BwE
Изобщо не знам, дали би ми влязла в употреба, но.... Не се бях интересувала изобщо и смятах да не купувам, преди да видя какво е положението след раждането. Ако не ми влезе в употреба, ще я пусна за продаване Grin
Ръчните ми изглеждат доста хамалогични, аз бих изчакала и не бих купувала преди да видя, ще имам ли реална нужда
Момичета един важен празничен въпрос ,какво ще подарявате на мъжете 🤔☀️ аз започнах да се затормозявам от мисли вече .
Аз съм му подготвила едно бебе през март Grin Grin
Скрит текст:
Извън шегата, нищо, защото не е тук Sweat

# 560
аз нямам изписани витамини, но си купувам Abopholic Meta Метилирана фолиева киселина при бременност на Abopharma в комбинация с витамини B

ето виж онлайн какво съдържат и дали биха ти свършали работа - https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010010878

пия по една таблетка, така и така ми бяха казали да пия фолиева киселина, вземам от тази именно, защото има някой друг витамин
но нямам реална представа как се усвоява, тия дни и аз ще си пусна кръвни изследвания и ще си пусна и вит B12 да видя и аз как е ситуацията

Вземате ли допълнително Б12, в каква форма и по колко? Аз към момента пия само комбинирани витамини за бременни на Солгар.

# 561
Аз съм му подготвила едно бебе през март Grin Grin
Скрит текст:
Извън шегата, нищо, защото не е тук Sweat
😄😄😄😄 освен бебето се чудя какво , искам нещо дето ще го изкефи и ще му остане спомен .Избора е 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫 Да ви кажа и на мен ми е мъчно понеже аз ще съм сама ,а пък той на границата милия ама ми се иска да го зарадвам с нещичко .Общо взето моята Коледа ще бъде аз и две кучета вкъщи 😔

# 562
Аз също съм на аспирин протект от 100,заради ниско рискова мутация, като цяло май всяка втора жена е с такава. Другото за хемоглобина, на мен ми откриха таласемия, тоест вид анемия при която хемоглобина пада, но желязото е в норма. Цял живот съм била с нея, но не съм знаела, така че желязо няма как да пия и съм на неофолик мета по 2 на ден и за сега хемоглобина ми е около и малко над 100. Вит б12 пия анкерман, последно го изследвах преди 2 месеца и беше 600,като горната граница на лабораторията е 900,а аз го пия някъде от март, когато беше 100... Сега ще ходя и на преглед за очите, понеже съм с диоптър и трябва да се прегледат и очните дъна

# 563
И аз трябва да ходя на очен, и аз съм с диоптър, има ли изискване в коя седмица се ходи?

чудя се дали може да остане след празниците? май ме е налегнал празничен мързел

моя проследяващ лекар дори не ме е питал имам ли диоптър и как съм с очите

# 564
Ами на мен още в 5ти месец ми каза да отида, но да си кажа честно исках да взема направление, че много разходки в последно време, а предни взимах за хематолог и за това се забавих. Каза ми също в 9ти месец пак че трябва да отида, ако искам да раждам нормално.

# 565
Добро утро, момичета!

Знаете ли при разстройство може ли ентерол,че от този магнезий стана страшно.😀 Или какво може. Благодаря.

# 566
Е, ти ме уби, малко ти заеиждам (шегичка).
Аз съм със запек от 5 месец..
Иначе хапни малко нар, ще останеш изненадана от резултата, доста затяга 😁
Добро утро, момичета!

Знаете ли при разстройство може ли ентерол,че от този магнезий стана страшно.😀 Или какво може. Благодаря.

# 567
Добро утро, момичета!

Е запек и аз имах, но с толкова магнезий е трудно да имам запек. 😀 Нар нямаме и не обичам. Сега беше по-добре. Ако пак се случи ще му мисля. 😀

# 568
Здравейте!
Irnata_87, за съжаление не мога да помогна много със съвет. Може да хапваш ориз и картофи, но пък ако не се лъжа беше с ИР и не знам дали ги консумираш. Иначе нарът в момента е намален в Билла.

Относно витамините, пия метилираните форми на витамините от група В, витамин Д. От време на време разреждам приема, но ги изследвам.

Аз за моя мъж избрах нещо съвсем малко, но съм сигурна, че ще му се зарадва:
Скрит текст:
Иска ми се и още нещо, но не успявам да подбера. От гледна точка на необходимост, му трябват зимни обувки, но и по тази линия нищо не ми харесва. Simple Smile

# 569
Добро утро, момичета!

Да ви кажа аз имах също период на запек ,но в последно време редовно ходя на посещения сутрин😄😄😄иначе за тия неща не съм пила нищо никога

Общи условия

Активация на акаунт