Термин март 2023 ❤️💙 тема номер 5

• 41 530
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Добро утро момичета,

Нашият дългоочакван преглед вчера мина добре. Бебка е пораснала много - както и досега си върви с около седмица напред - 1055 грама в 26+2 Simple Smile Водите са в норма и кръвотокът е добре. Все още е напречно разположена, леко по диагонал, но докторката каза, че има малко време, в което ще ѝ е удобно в тази поза и след това ще се обърне .
Продължавам да пия алеракт и магнезий биолектра 365. Следващият преглед ще бъде чак на 26 януари, защото около 30 седмица мисля да направя късна фетална морфология и моето аг смята, че е излишно да ходя и при нея на преглед в този период, т.е. запазва се тенденцията прегледите да бъдат през около 4 седмици.
На връщане от прегледа с бъдещия татко се отбихме през хиполенд да видим една сгъваема кошарка - чиполино мерида - и в крайна сметка направо си я купихме Simple Smile Това, което ни хареса е, че е с падаща преграда и малко наподобява легълцата тип next to me, но в същото време може да се ползва доста по-дълго от тях.

Ирна, за ентерола незнам дали има противопоказания по време на бременност, но според мен той е за друг тип разтройство и едва ли ще има полза. Знам, че някои форми на магнезий (като магнезиев оксид) в по-високи дози действат така.... макар че при мен за съжаление този ефект не се проявява Simple Smile

# 571
Добро утро, момичета!

Знаете ли при разстройство може ли ентерол,че от този магнезий стана страшно.😀 Или какво може. Благодаря.

Аз имах този проблем веднъж в летните месеци, вероятно нещо вирусно, мина леко за щастие, но тогава пих Смекта, лекарката ми каза, че може. Също както и другите са ти писали наблегни и на подходяща храна като варен ориз, препечен хляб. Пожелавам ти бързо оправяне.

# 572
Малеее, аз се чудя защо няколко дни имам разстройство, явно е от магнезия. Ядох и картофи и препечени филии, ама не помага особено. Компот от дренки, ако имаш

# 573
Малеее, аз се чудя защо няколко дни имам разстройство, явно е от магнезия. Ядох и картофи и препечени филии, ама не помага особено. Компот от дренки, ако имаш
Благодаря, Момичета. Днес беше нормално горе-долу, но ми е адски депресирано. Извинете,че мрънкам. Омръзна ми,пия всичко на макс и пак стягания,когато съм права,никой не знае защо. Буквално съм като инвалид,дори косата ме е страх да си измия.
Вчера не издържах и бях на извънреден преглед,че бебето много нали се движи по цял ден. Шийката я мери само коремно 2.6, миналата седмица казаха 2.7,но и с песара е неточно, дано е и малко повече. Лекарката,при която бях каза,че не вижда проблем, плацентата първа степен,води в норма,нямам мерките,но бебчо си отговаря,имам само бпд и е 7.36,над две седмици напред, но не вярвам в тези мерки на главата,и малкия мереха с голяма глава,а беше напълно нормална,даже по-скоро малка. А във вторник съм при моето АГ,при излизане още съм с атаки. Sad

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 13:46 от Irnata_87

# 574
Изпитвате ли дискомфорт/ болка в областта на диафрагмата, сърце, бял дроб? Мен днес доста ме боли, усещам голям натиск отвътре в тази зона.
А пък утре съм на хематолог да видим защо са ми толкова ниски тромбоцитите и също за б12 какво да правим.
И аз се чувствам депресирана:(.

# 575
  • Варна
Привет от мен Heart Decoration
Една от най-близките ми приятелки ще ражда края месеца, обзела ме е такава еуфория все едно ще раждам аз Grin
В избиране на подарък съм и отделно аз ще се заема с украсата за изписването в дома и. Ако не се занимавам с това, уча за изпитите през януари, които чукат на вратата Grin Нямам време да се депресирам последните няколко седмици, а и както се очертава близките месеци Smile
Украсих вече коледно и вкъщи, днес ходих до Джъмбо и взех още джунджурийки за празниците. За Нова Година  запазихме ресторант, та днес ходих да плащам и кувертите, надявам се до тогава да ми е запазен празничния дух и да нямам неразположения... С подаръците за близките съм готова, остана само за сестра ми, имам идея, но да видим, кога ще ми остане време да отида до мола тези дни.
Бебка е страшно активна, спи само когато спя и аз Laughing Днес успях да запиша видео с ритничетата и, и пратих на ММ Heart Exl
Пожелавам ви и на вас повече позитивни мисли и по-малко терзания, защото това което ни се случва е наистина прекрасно, а още по-хубавото тепърва предстои Gift Heart

# 576
Здравейте, момичета!
Някоя дали приема Натаспин и в каква доза?
Гледам, че в листовката пише по 1 капсула дневно, а на мен са ми изписани по две.

# 577
Момичета, да се разпиша с едно "приключение", което ми се случи днес, но първо:
Mrvv, изпадала съм в подобна ситуация на пътя, ужасно е - изпращам ти виртуално спокойствие 🤗 дано вече да ти е минало,
Nicole.S, завиждам благородно 😁 звучи много зареждащо с позитивна енергия това с украсата за бебето,
Захарно петле, чудесна новина за оздравяването, надявам се гестационния диабет да е под контрол 🤞
Изобщо за всички с настинки, и/или чакащи резултати - само положителни да са, Ирна, а на теб огромно спокойствие.
За пушенето и алкохолът, как ми се пийва, а аз пуша само когато съм "на маса" , та се въздържам, че едното винаги води до другото при мен.
Моето приключение днес се състоя в това, че се озовах по спешност в болницата за преглед. Исках сутринта рано да взема нещо от аптеката на 50 метра от входа, подхлъзнах се на заледено парче от тротоара и паднах. Не ме заболя, много професионално паднах на седалищните части, но когато се прибрах нещо в мен ме накара да отида до болница (а снощи бяхме на първата лекция за родители в болницата и изрично ни обясниха, че при някакво притеснение трябва да се отиде да място). За мой късмет точно моят следящ лекар беше на фронт деск, и веднага ми обясни какво да направя. Записах се за прием, качих се в отделението и ме закачиха на монитор за тонове. Тъй като имах кървене в началото на бременността, ми обясниха че 60 минути, а не 30 ще бъде. Сестрата, която ме "разкачи" каза, че изглеждат добре , но все пак док трябва да си каже.
Слязох до приемния кабинет, имаше мноооого мами и бебета, идваше ми да нагушкаш всичките бебоци (хормоните здраво ме тресат😆). Док изрично подчерта, че заради падането задължително гледат шийката, а и аз споделих, че усещам стягания. За съжаление - шийката е 2.7, и сега съм на строг режим лежане, с утрогестан сутрин и вечер. Споделих и че през последната седмица извънредно често ходя до малка нужда, пусна ми веднага антибиотик, защото обясни, че може от това да се стимулират контракции. Огледа и кръвотока към бебето, там всичко беше тип топ.
И така момичета, пазете се! Тепърва започват зимните месеци. ... А как обичам студено време навън с чашка мавруд на дивана пред телевизора 😁😁🙊

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 23:10 от Lucie_

# 578
Момичета, да се разпиша с едно "приключение", което ми се случи днес, но първо:
Mrvv, изпадала съм в подобна ситуация на пътя, ужасно е - изпращам ти виртуално спокойствие 🤗 дано вече да ти е минало,
Nicole.S, завиждам благородно 😁 звучи много зареждащо с позитивна енергия това с украсата за бебето,
Захарно петле, чудесна новина за оздравяването, надявам се гестационния диабет да е под контрол 🤞
Изобщо за всички с настинки, и/или чакащи резултати - само положителни да са, Ирна, а на теб огромно спокойствие.
За пушенето и алкохолът, как ми се пийва, а аз пуша само когато съм "на маса" , та се въздържам, че едното винаги води до другото при мен.
Моето приключение днес се състоя в това, че се озовах по спешност в болницата за преглед. Исках сутринта рано да взема нещо от аптеката на 50 метра от входа, подхлъзнах се на заледено парче от тротоара и паднах. Не ме заболя, много професионално паднах на седалищните части, но когато се прибрах нещо в мен ме накара да отида до болница (а снощи бяхме на първата лекция за родители в болницата и изрично ни обясниха, че при някакво притеснение трябва да се отиде да място). За мой късмет точно моят следящ лекар беше на фронт деск, и веднага ми обясни какво да направя. Записах се за прием, качих се в отделението и ме закачиха на монитор за тонове. Тъй като имах кървене в началото на бременността, ми обясниха че 60 минути, а не 30 ще бъде. Сестрата, която ме "разкачи" каза, че изглеждат добре , но все пак док трябва да си каже.
Слязох до приемния кабинет, имаше мноооого мами и бебета, идваше ми да нагушкаш всичките бебоци (хормоните здраво ме тресат😆). Док изрично подчерта, че заради падането задължително гледат шийката, а и аз споделих, че усещам стягания. За съжаление - шийката е 2.7, и сега съм на строг режим лежане, с утрогестан сутрин и вечер. Споделих и че през последната седмица извънредно често ходя до малка нужда, пусна ми веднага антибиотик, защото обясни, че може от това да се стимулират контракции. Огледа и кръвотока към бебето, там всичко беше тип топ.
И така момичета, пазете се! Тепърва започват зимните месеци. ... А как обичам студено време навън с чашка мавруд на дивана пред телевизора 😁😁🙊
Lucie_, на мен днес ми се размина на косъм падането. И аз се подхлъзнах, но не знам как успях да се задържа в клекнала позиция (ако може да си го представите 😁).
Лека вечер от мен и чакам да се включат мами, които приемат Натаспин.

# 579
VSSh, пия по 1 натаспин сутрин. Но откакто професор Паскалева ми каза,че от него няма смисъл го забравям. 😀 Отделно и акард от 75 мг вечер. Но аз съм с хетерозиготна мутация фактор Лайден и тя ми изписа инжекции и трябва да ги почна другата седмица и спирам аспирин и натаспин. Анти-ха тестът ми е перфектен,няма причина освен самата мутация,макар и непроявена и фактът,че трети триместър е най-рисков. Моето АГ казва,че нямам нужда от инжекции, мъжът ми вече взе,а и са скъпи , дано всичко е наред,че много ме е страх от тези инжекции.

Люси, радвам се,че си добре след падането, за шийката и моята е толкова почти,2.6 см,мерена онзи ден,но коремно с песара и се надявам поне малко повече да е, защото преди слагането му беше.

Вчера много ме болеше, много стягания, дрогирах се с всичко възможно,не знам и аз и се изплаших,сега съм по-добре,но в постоянен страх и е ужасно, бебето си рита по цял ден,във вторник сутринта съм при моето АГ,дано всичко е наред.

# 580
Момичета как сте с подуването на ръцете и краката. Аз с краката мисля ,че нямам проблем , но пръстите на ръцете напоследък много се подуват чак ме болят ( като кебапчета са) ..

# 581
Здравейте, случва ли ви се понякога бебето да рита много много ниско долу. Понякога си рита около пъпа понякога предполагам се обръща и е доста ниско долу.

# 582
Аз мисля, че малко съм се подула за сега. Преди няколко седмици свалих пръстените, че после нямаше да може...
Мойто рита понякога долу ниското,😀 странно ми е понякога, ама какво да правиш😀. Само няколко пъти подскочих, защото не го очаквах 😀.Чак ми се припишква, ако е по-силничко 😀.

# 583
И моята бебка се случва да рита ниско долу и то бая силничко и веднага тичам до тоалетната , имам чувството ,че ще се изпусна. А тази сутрин имах ужасни крампи.. дано не започнат да се ппвтарят често

# 584
Здравейте, случва ли ви се понякога бебето да рита много много ниско долу. Понякога си рита около пъпа понякога предполагам се обръща и е доста ниско долу.
Оо , случва ми се . А в последно време много обича да легне хоризонтално и да бута от двете страни с ръцете и краката 😄😄😄

Общи условия

Активация на акаунт