Термин март 2023 ❤️💙 тема номер 5

• 41 498
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Захарно петле, да ти кажа пък положителна история покрай диабета. Моя приятелка, която роди преди 2-3 месеца, не я бях виждала отдавна и ми прати снимки след раждането. Казвам й:”Ама ти много добре изглеждаш само седмица след раждането!” Беше по-слаба така и в лице, по-свежа. И тя каза, че са й открили гестационен диабет и като е минал на тази диета, толкова добре й се отразило-изглеждаше си в по-добра форма от преди да забременее и се чувстваше много добре! Така че дай му време и ще видиш Simple Smile
А това за замразяване на коластра преди раждането… Тя как и кога тръгва? В смисъл как да познаем, че вече имаме и да я набавим за замразяване? 👀

# 616
Захарно петле, да ти кажа пък положителна история покрай диабета. Моя приятелка, която роди преди 2-3 месеца, не я бях виждала отдавна и ми прати снимки след раждането. Казвам й:”Ама ти много добре изглеждаш само седмица след раждането!” Беше по-слаба така и в лице, по-свежа. И тя каза, че са й открили гестационен диабет и като е минал на тази диета, толкова добре й се отразило-изглеждаше си в по-добра форма от преди да забременее и се чувстваше много добре! Така че дай му време и ще видиш Simple Smile
А това за замразяване на коластра преди раждането… Тя как и кога тръгва? В смисъл как да познаем, че вече имаме и да я набавим за замразяване? 👀
Това за замразяването на коластра ПРЕДИ раждането ми звучи като приказки от 1001 нощ. За да тръгне коластра и след това мляко, трябва първо да се роди бебето, за да знаят хормоните, че имат какво да хранят..  Преди да се роди бебето няма защо да се отделя коластра, след като няма бебе, което да я консумира.

# 617
" Добро утро"  мамчета 🥰 Пак е лудница в офиса, добре че съм на дивана в хола 🙈 За добро утро, кафето ми реши да излезе, пак, тази сутрин 🤢, но два сварени картофа с малко сол и масло успяха да послужат за обедно меню

milenahot, има едно риалити, май по TLC - "I didn't know I was pregnant", боже какви казуси показват. И на мен ми се струва невереятно 🤷‍♀️ но то е малко като " невероятни инциденти от спешното" , ако си попадала на такива 😁

Аз да разкажа за първата лекция за бъдещи родители в болницата. Няколко неща ми направиха най-силно впечатление:
- акушерката  ни поговори за важността от движение преди раждането - йога, вървене, плуване
- не знаех, но научих, че не е хубаво бременната да седи, например на дълбок мек диван, с колене, по високо от таза, коленете/бедрата, трябва да са поне перпендукулярно
- в предродилната стая има вана за релаксация, като ни посъветва да си вземем такава гумена бутилка за топла вода, таткото може да я държи на кръста ( изобщо, таткото се опитват много да го ангажират, това много ми хареса)
- обясни ни колко важни са хормоните на щастието, по време на раждането а те идвали от спокойствието ( то хубу ... ама дали ще успея да съм щастлива и спокойна по време на контракции 😁🤣)
 - Таткото се впечатли от това коооооолко дъъълго продължавал процесът 🤣🤣🙈🙈 ( слагам откъсче от лекцията е вскрит текст)
Скрит текст:
- клизма -> може да се откаже, но акушерката изрично обясни, че забелязват, че това води до "стискане"  по време на раждането, като изрично обясни, че ако е имало редовно посещение до WC преди това, и е минало време от последното хранене, тя не е и необходима ( Аз имам две лапароскопии и една хистероскопия, тази процедура не е нова за мен ... но на второто лапаро ... просто отношението на самата сестра беше ужасно, както и да е - да сме живи и здрави)

И така, този четвъртък е втората лекция, ще разкажа после,
На всички, които имат прегледи тази седмица пожелавам да чуят прекрасни новини, и да ни разкажат, аз все още се вълнувам на всяка новина от бебчетата ( а ако съм забравила да добавя някого, напомнете ми 😊 не се сърдя) :
*** тази седмица***
Лора Монова - Следваща ЖК на 12.12.22г
Ivelina.m - 12.12 преглед
Танюша @ - 12.12
Захарно петле - 12.12
Irnata_87 - 13.12 - преглед
lucie - 13.12 - pregled
*Make*a*wish* - 15. 12 преглед
Ev_ - ФМ е на 17.12
***следващи прегледи***
Цветито9104 - 19.12.22 г. съм на Женска консултация
Nikol15 - 20.12
So close - 20.12
Nicolee.smoletsova- 22.12 преглед
Цветито9104 - женска консултация ми е на 22.12.22
funn - 27.12
Ivelina.m - 28.12 - специалист за бъбреците
So close - 29.12 - по ЗК
Daniella. - 05.01.2023
Lucie_ - 9.01 - индивидуална среща с акушерка
Xrisi.i - преглед на 09.01
Цветито9104 - късна фетална морфология

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 16:18 от Lucie_

# 618
Люси,и аз съм утре на преглед и не издържам.  😀

Това за коластрата ми изглежда странно и на мен,аз имам някакви капчици, но съвсем не знам какво точно са. Но заради лекарството няма да мога да кърмя.

# 619
Здравейте и от мен. Аз съм нанкъсна фетална морфология на 22 декември. И при мен има страхотни ритници. Цяла нощ не съм спала и продължи до обяд. При мен обаче се появи болка в таза. Изобщо не мога да легна по гръб. Ако легна, после не мога да стана. Мога да лежа само нанляво и в някакъв момент ми се схващат краката. Знам, че най-вероятно е от разтягането на таза, но е много неприятно. Това е втора бременност за мен.

# 620
  • Видин
Привет момичета, време е да започне отчетът на днешните прегледи 😊  при нас всичко е както трябва, по думите на АГ. Бебчето тежи 1.200кг(въпреки че според мен е малко 😄😄)по мой сметки трябва са е около 38см. Сърдечната дейност е в норми(140-150 удара), като доктора не пропусна да каже, че е нормално да варира, също като при нас. Изследванията също са добрия хемоглобина и желязото, който бяха значително понижени успяхме да ги закрепим на добри стойности. Хемоглобина ми е 120, желязото е 16. Единствената препоръка бе да наблегна на храни богати на белтъци-сирене, кашкавал, мляко,луканка и филета, варени яйца и повече течности.
Очаквам включването и но останалите мами😊

# 621
Здравейте, мамчета!

Напоследък едва стигам до темата, за да прочета новостите и нямам време да пиша Sad
И аз съм на преглед тази седмица - на 15.12.22 Simple Smile
Много неща се случиха напоследък. Имахме няколко последни пътувания в чужбина и вероятно от твърде интензивната физическа активност (имах ден с 20 км ходене...), започнаха стяганията на корема. Много се притесних и разбира се, започнах да се обвинявам. Но бях на два прегледа и за сега всичко изглежда добре. Шийката е дълга, водите и плацентата са добре. Започвам да го карам по-полека. Все пак - в 7-ми месец съм вече ....
Изкарах и стомашен вирус. Мина бързо, но ме бутна ужасно много. Не можех да стана от дивана .... страшно отпаднала се почувствах.

До всички болни - бързо оздравяване, момичета. Изпращам ви виртуални прегръдки.

До момичетата с гестационен диабет - дръжте се, с диетата се свиква лесно. При мен видяха риск още на БХС и ме сложиха на диета. Тогава се вайках, но сега съм супер благодарна - чувствам се добре, килограмите са под контрол, даже няма нужда да правя обремебявабето с глюкоза. Диетата е за наше добро :*

# 622
Привет момичета, време е да започне отчетът на днешните прегледи 😊  при нас всичко е както трябва, по думите на АГ. Бебчето тежи 1.200кг(въпреки че според мен е малко 😄😄)по мой сметки трябва са е около 38см. Сърдечната дейност е в норми(140-150 удара), като доктора не пропусна да каже, че е нормално да варира, също като при нас. Изследванията също са добрия хемоглобина и желязото, който бяха значително понижени успяхме да ги закрепим на добри стойности. Хемоглобина ми е 120, желязото е 16. Единствената препоръка бе да наблегна на храни богати на белтъци-сирене, кашкавал, мляко,луканка и филета, варени яйца и повече течности.

Лора,ние вървим заедно,ще видя утре нашето момче колко ще е , но моите деца са си дребни,имам една таблица,1200 грама в 28 седмица е почти средно тегло за тази седмица и ден ,45-ти процент го изчислява,така че си е супер. На мен в четвъртък ми каза лекарката около 1000 ,че е ,не ми даде мерки конкретни,нито снимка,така че сега 1100 може би, ще видя. Но е напълно в норма,да знаеш. 😚

# 623
  • Видин

Лора,ние вървим заедно,ще видя утре нашето момче колко ще е , но моите деца са си дребни,имам една таблица,1200 грама в 28 седмица е почти средно тегло за тази седмица и ден ,45-ти процент го изчислява,така че си е супер. На мен в четвъртък ми каза лекарката около 1000 ,че е ,не ми даде мерки конкретни,нито снимка,така че сега 1100 може би, ще видя. Но е напълно в норма,да знаеш. 😚
Ще чакам утре включване от теб😘

# 624
" Добро утро"  мамчета 🥰 Пак е лудница в офиса, добре че съм на дивана в хола 🙈 За добро утро, кафето ми реши да излезе, пак, тази сутрин 🤢, но два сварени картофа с малко сол и масло успяха да послужат за обедно меню

milenahot, има едно риалити, май по TLC - "I didn't know I was pregnant", боже какви казуси показват. И на мен ми се струва невереятно 🤷‍♀️ но то е малко като " невероятни инциденти от спешното" , ако си попадала на такива 😁

Аз да разкажа за първата лекция за бъдещи родители в болницата. Няколко неща ми направиха най-силно впечатление:
- акушерката  ни поговори за важността от движение преди раждането - йога, вървене, плуване
- не знаех, но научих, че не е хубаво бременната да седи, например на дълбок мек диван, с колене, по високо от таза, коленете/бедрата, трябва да са поне перпендукулярно
- в предродилната стая има вана за релаксация, като ни посъветва да си вземем такава гумена бутилка за топла вода, таткото може да я държи на кръста ( изобщо, таткото се опитват много да го ангажират, това много ми хареса)
- обясни ни колко важни са хормоните на щастието, по време на раждането а те идвали от спокойствието ( то хубу ... ама дали ще успея да съм щастлива и спокойна по време на контракции 😁🤣)
 - Таткото се впечатли от това коооооолко дъъълго продължавал процесът 🤣🤣🙈🙈 ( слагам откъсче от лекцията е вскрит текст)
Скрит текст:
- клизма -> може да се откаже, но акушерката изрично обясни, че забелязват, че това води до "стискане"  по време на раждането, като изрично обясни, че ако е имало редовно посещение до WC преди това, и е минало време от последното хранене, тя не е и необходима ( Аз имам две лапароскопии и една хистероскопия, тази процедура не е нова за мен ... но на второто лапаро ... просто отношението на самата сестра беше ужасно, както и да е - да сме живи и здрави)

И така, този четвъртък е втората лекция, ще разкажа после,
На всички, които имат прегледи тази седмица пожелавам да чуят прекрасни новини, и да ни разкажат, аз все още се вълнувам на всяка новина от бебчетата ( а ако съм забравила да добавя някого, напомнете ми 😊 не се сърдя) :
*** тази седмица***
Лора Монова - Следваща ЖК на 12.12.22г
Ivelina.m - 12.12 преглед
Танюша @ - 12.12
Захарно петле - 12.12
Irnata_87 - 13.12 - преглед
lucie - 13.12 - pregled
*Make*a*wish* - 15. 12 преглед
Ev_ - ФМ е на 17.12
***следващи прегледи***
Цветито9104 - 19.12.22 г. съм на Женска консултация
Nikol15 - 20.12
So close - 20.12
Nicolee.smoletsova- 22.12 преглед
Цветито9104 - женска консултация ми е на 22.12.22
funn - 27.12
Ivelina.m - 28.12 - специалист за бъбреците
So close - 29.12 - по ЗК
Daniella. - 05.01.2023
Lucie_ - 9.01 - индивидуална среща с акушерка
Xrisi.i - преглед на 09.01
Цветито9104 - късна фетална морфология
здравейте 🥰🥰 днес бях на консултация 28 г.с + 2 дни съм ,а малкия вече тежи 1.200 кг , радвам се всичко мина добре . При вас как беше? 🤔❤️

# 625
Ето ме и мен след прегледа при стоматолога.Не е толкова зле положението, но няма да ми се размине правенето сега, както си и знаех и аз. Каза, че е не е никакъв проблем, записа си, за по - лека упойка, все пак то си личи че съм бременна де, не е като да не се вижда😂. Малко ми е тъпо, че трябва да ходя, силно се надявах да ми се размине, но по-добре сега отколкото след месец да стане пулпит и да се чудя какво да правя ☹️. И на мен няма угодия, дано няма проблем за бебо. Питах и сестрата, има ли са и друг път бременни пациентки, знам че и на някои от вас също се е налагало и са ходили, и гинеколожката ми каза че може да ходя и пак се притеснявам и се чувствам гузна да не навредя на бебчо ☹️

# 626
Секцио да! Но и защото имам две преди това! А аз не искам така или иначе нормално.

И моят преглед мина днес успешно. В 26 седмица съм и моето бебче е 900 грама, много буйно и активно.
Искат да определят групата и резусфактора му, за да видят дали в 30 седмица да ми сложат инжекцията за профилактика, защото съм резус негативен, а при бебе с положителен такъв инжекция е изключително важна.
Диабета го боря, все още напипвам почвата от кое вдигам и кое не, но ми забраниха изцяло суши и азиатска храна, защото е крайно неподходяща за кръвната захар. 😕 А на 29 съм на банкет в китайски ресторант и не знам просто … 😕

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 23:27 от Захарно петле

# 627
  • В твоето съзнание...
Не се притеснявай, с модерните упойки няма проблем. Аз имам вече няколко ходенки на стоматолог с упойка, казаха че няма проблеми. Сигурна съм, че всичко ще е точно, особено щом и АГ е потвърдил.

Захарно петле, как се определя резусфакторът? Аз също съм с отрицателен и ми пускаха изследване за антитела някакви, но има ли и друго изследване, което може да се направи?
Аз съм на преглед в петък и би следвало да ми на значат кръвните, та ще питам и за това, но ми стана любопитно.

Ето ме и мен след прегледа при стоматолога.Не е толкова зле положението, но няма да ми се размине правенето сега, както си и знаех и аз. Каза, че е не е никакъв проблем, записа си, за по - лека упойка, все пак то си личи че съм бременна де, не е като да не се вижда😂. Малко ми е тъпо, че трябва да ходя, силно се надявах да ми се размине, но по-добре сега отколкото след месец да стане пулпит и да се чудя какво да правя ☹️. И на мен няма угодия, дано няма проблем за бебо. Питах и сестрата, има ли са и друг път бременни пациентки, знам че и на някои от вас също се е налагало и са ходили, и гинеколожката ми каза че може да ходя и пак се притеснявам и се чувствам гузна да не навредя на бебчо ☹️

# 628
Snejina, в края на осми, началото на девети месец често от само сега си тръгва коластра по няколко капки. Някак си със стимулиране на гърдата предполагам. Не знам точно, като дойде времето ще докладвам, акушерката ще помага. А иначе си спомням, че аз наистина с двете бременностти към девети месец имах по няколко капки коластра в сутиена без да съм стимулирала нищо. Вие да не си помислите че ще се пълнят предварително шишета с литри? 😀 Дори няколко капки добити и замразени са достатъчни.
March23, като ми вземат кръв. Някак си може да се определи чрез моята кръв и кръвната група с резус фактор на детето. Инжекцията се слага между 28-30 седмица и веднага след раждане. Но разбира се само ако детето е с положителен резус фактор.
Ето повече информация по случая:
www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/profilaktika-na-rh-bremen … se-nalaga-n-39124

Да ви почерпя виртуално🎂🍭: днес на 13.12. за първи път преди 16г станах майка. Ето че моето момиче порастна неусетно. Надявам се да расте все така разумна, да е щастлива и пример за своите две братчета. 💜💙💙
Хубав ден! 😃

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 06:08 от Захарно петле

# 629
Snejina, в края на осми, началото на девети месец често от само сега си тръгва коластра по няколко капки. Някак си със стимулиране на гърдата предполагам. Не знам точно, като дойде времето ще докладвам, акушерката ще помага. А иначе си спомням, че аз наистина с двете бременностти към девети месец имах по няколко капки коластра в сутиена без да съм стимулирала нищо. Вие да не си помислите че ще се пълнят предварително шишета с литри? 😀 Дори няколко капки добити и замразени са достатъчни.
March23, като ми вземат кръв. Някак си може да се определи чрез моята кръв и кръвната група с резус фактор на детето. Инжекцията се слага между 28-30 седмица и веднага след раждане. Но разбира се само ако детето е с положителен резус фактор.
Ето повече информация по случая:
www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/profilaktika-na-rh-bremen … se-nalaga-n-39124

Да ви почерпя виртуално🎂🍭: днес на 13.12. за първи път преди 16г станах майка. Ето че моето момиче порастна неусетно. Надявам се да расте все така разумна, да е щастлива и пример за своите две братчета. 💜💙💙
Хубав ден! 😃

Добро утро, честит празник на теб и честит 16-ти рожден ден на твоята дъщеря.
Пожелавам й да е преди всичко много здрава, щастлива, успешна и да помага да бебчо.
Относно резус фактора, аз също съм с -,а съпругът ми е +.
При първата бременност ми взимах кръв и следва антитела (което правим и сега) и чак когато се роди малката я изследваха, оказа се че е с моя резус фактор и не ми поставиха Анти Д.
Сега с тази бременност продължаваме същата схема, само че заради амниоцентезата ми сложиха ваксината, като казаха че след като се боцне околоплодния мехур и не знаем реално каква кръвна група е, е опасно да не стане беля и да образувам антитела към бебка.
Никога не са ми предлагали да изследваме кръвна група преди раждането.
Захарно петле, това е България ли го правят и при кой, ако да?

Общи условия

Активация на акаунт