Частни детски градини - София (тема 13)

• 91 128
  • 758
  •   2
Отговори
# 210
  • София
Growers не е градина както се рекламират, реално са занималня (в договора е описано). Синът ми ходи точно 2 седмици и такъв рев и истерии не беше правил както тогава. Стоят при всякакви температури навън от сутринта до вечерта. Вътре не ги вкарват, за да не цапат и разместват играчките (информация от учителка, която издържа малко на тормоза и условията там). Хранят се на двора, там им сменят и памперси, там им стоят шишетата (в студено време може да се сетите с каква температура става водата в шишетата). Малкият започна да обяснява колко го е страх от тъмното, не искаше да се отлепя от нас. Собственичката/управителката е такъв чешит, много неприятен човек.
Мога да препоръчам страхотна градина с лиценз от МОН, но е в Павлово. Там преместихме веднага синът ни след като видяхме колко зле му се отрази психически Growers и от ден 1 е нямало проблеми. Изкара почти 1г преди да го приемат в държавна градина.

П.с. Growers са и нагли откъм пари. Сумата, която взеха от нас за 2 седмици се равняваше на такси за 4м. Въпреки че в договора таксата се намалява според присъствие си таксуваха пълен размер и собственичката ти прави физиономии и чупки и стойки само да кажеш, че по договор стоят различно нещата. Прежалихме парите, детето и психическото му състояние ни бяха по-важни, но ако някой се е ориентирал натам да го има предвид.

# 211
Здравейте, интересувам се от мнения за ЧДГ и ЧУ  ВЕДА с немски език. Особено ме интересува мнението ви за атмосферата в ДГ.  Има вече стара тема с много негативни мнения, но отдавна не е писано в нея. Моля, споделете личен опит. Има ли действително тормоз над децата в това учебно заведение и толерира ли се насилието?

Благодаря на всеки, споделил информация.

# 212
Здравейте, има ли някоя майка с детенце, което посещава ДГ Арти (Оборище)? Бих искала да попитам за впечатления и някои конкретни въпроси ☺

# 213
Здрвейте! Аз имам въпрос за частните ясли. Говорихме с една лицензирана частна ясла. Казаха ми, че можело да бъде при тях детето до навършване на 3 год точно. Тоест ако е родено февруари месец -> може да е на ясла само до февруари и трябва да прекъсне ... нищо че има още няколко месеца до септември. Това възможно ли е?
За държавните знам, че ако е във втора яслена група и си е започнало септември си завършва цялата учебна година дори и вече да е минало 3 годишна възраст.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 13:13 от Ivona01

# 214
Здравейте,
Да попитам малко по отдалечено от темата.
Но в частните детски градини как стои въпроса с пиенето на вода. Всеки си носи шише или им се налива от чешмата, кана с филтър, изворна или?
От септември ни искат шише с вода, а си носим, какво мислите за шише с филтър Aquaphor?

# 215
  • София
Здравейте,
Да попитам малко по отдалечено от темата.
Но в частните детски градини как стои въпроса с пиенето на вода. Всеки си носи шише или им се налива от чешмата, кана с филтър, изворна или?
От септември ни искат шише с вода, а си носим, какво мислите за шише с филтър Aquaphor?
Върти ми се,че са забранени от РЗИ шишетата,може и да греша.
Не разрешават да се носи в нашата,осигуряват им от там.

# 216
Ами при нас  казаха да си носят.
По принцип какво Ви е мнението за тези филтър?

# 217
  • София
При нас имаха даже 2 - едно за вътре, едно за навън. Наливаха им от филтър кана.

# 218
Да, и при нас уж има филтър кана, обаче децата си ги допълвали и от мивката, които имат с филтър аквафор, а другите не искали от кана, защото били големи Simple Smile и сипвали и те директно от чешмата. Разбирам, че трябва да се следи от учителите, но другата седмица ще е родителската. Sad. Аз лично бих сипвала изворна от в къщи в бутилка или термос. Обаче не искам да рискувам да си сипе и моето дете от чешмата директно, ако няма  филтър.
Общо взето е едно отваряне затваряне, едни филтри ще е ….

# 219
Здравейте, може ли да ми препоръчате частна полудневна ясла за кв.Витоша, кв. Малинова долина и кв. Студентски град.

# 220
ЧДГ София- Студентски град. Много съм доволна от грижите за дъщеря ми.

# 221
  • София
Само като чета какви градини са се навъдили и направо се радвам, че излизаме от възрастта за ДГ.

# 222
Моля за актуално мнение за ЧДГ Славейче на ул. Росица, по-специално за яслените им групи, защото чета противоречиви мнения, а някои са от преди години.

# 223
Здравейте, някой от жк Илинден/ Света Тройца / Люлин може ли да сподели за ЧДГ или почасова занималня с добър персонал и с грижа за безопасността на децата?

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 16:20 от Polina Nikolova 747055

# 224
  • София
Здравейте, някой от жк Илинден/ Света Тройца / Люлин може ли да сподели за ЧДГ или почасова занималня с добър персонал и с грижа за безопасността на децата?
Веда, страхотни са, но вероятно ще имат места за догодина чак.

Общи условия

Активация на акаунт