Частни детски градини - София (тема 13)

• 91 005
  • 758
  •   2
Отговори
# 240
  • София
ABC имат лиценз. Отговарят на изискванията Ви и отгоре. В локацията на Бунтовник от тази година има мис, която е българка, но английският й е на същото ниво или по-native от българския. За другите локации не мога да говоря, но ние си обожаваме учителите вече четвърта година.

# 241
Благодаря за мнението!

Как протече адаптацията при вас? Позволиха ли ви да влизате с детето първите дни, докато свикне?

Аз мисля първите 2-3 месеца да я оставям по половин ден само и после чак когато сама поиска, да я оставя да спи там.

# 242
Сейнт Джордж абсурд да позволят такава адаптация. Поне по наше време беше една торба претенции и въздух под налягане.

# 243
  • София
Не съм опитвала. Дъщеря ми беше 2-годишно (+/- няколко дни) кърмаче, което не се беше отделяло от мен. Първия ден седях час в съседната стая, след като не ме потърси поседях още два часа в околността, преди да я прибера. Вторият ден отново така, дали от третият или следващата седмица започна да ходи по цял ден - не си спомням. Имало е и сълзи сутрин, но никога голяма драма. През първите седмици на всяка снимка от деня беше гушната от някоя мис. Но според мен зависи главно от детето, виждала съм и силно плачещи сутрин при същите условия.
По-скоро бих им се доверила, защото ако детето свикне, че мама е с него, после втори път трябва да свиква, когато вече я няма. Но е по-лесно да се говори за минали преживявания разбира се. Аз вярвам, че дъщеря ми не е бройка в групата, че учителите искрено обичат децата, и че вярват че правят най-доброто за тях - и това е всичко, което бих желала, дори ако някога мнението ми се различава от тяхното.

# 244
Ако аз ида с нея и си тръгна, определено ще плаче. Мисля да поверя адаптацията на баща й и бабите й - да я водят, да поостават - точно в съседно помещение е може би наистина оптимално -  някак плавно и естествено да станат нещата. Тя е срамежлива и свита и силно привързана, затова тръгвам с такава нагласа, но догодина има време, децата се променят бързо.

# 245
  • София
Започвам да се оглеждам за подходяща детска градина за дъщеря ми за догодина. Търся следното:
- локация някъде в центъра, Лозенец, Хладилника, Кръстова вада, Младост, или изобщо някъде да е достъпна с метро, не само с кола, защото не съм шофьор, ИЛИ да имат транспорт. Склонна съм да направя компромис с по-дълго пътуване, защото работното ни време е много гъвкаво, ако мястото отговаря на другите ни условия.
- да има добра обратна връзка, без особено текучество на персонала, внимателни учителки
- да предлагат плавна адаптация с родител
- да имат добра база, поне някакъв собствен двор
- да са лицензирана детска градина (за да получаваме компенсации, не очаквам, че детето ще бъде прието в държавна градина)
- с обучение на английски, ако има и native speaker учители, още по-добре
- дъщеря ми е много музикална, така че е бонус, ако имат занимания по музика, пеене, танци
Съществува ли такова място?

Нямаме определен бюджет, наясно съм, че изискванията ни са може би високи и че това означава, че и градината не би била от онези под 1000 лв.

За момента съм си отбелязала като близо до нас Светлина в Лозенец, ABC Kinder Care (за тях не знам имат ли лиценз) и St. George Preschool, тези са най-близки до вкъщи и предлагат английски, имат прилични отзиви и добра база, но не знам позволяват ли родител да влезе с детето първите няколко дни.

Някой има ли други предложения? Детето е чувствително, силно привързано към нас и до 3 години и половина ще е изцяло гледано у дома, затова ми е важно адаптацията да протече гладко и с присъствие на родител.
Здравейте, Бобче Топче предлагат адаптация с родител, ние минахме такава. Но изучаването на английски е на ниско ниво

# 246
  • София
Цитат
Как протече адаптацията при вас? Позволиха ли ви да влизате с детето първите дни, докато свикне?
Това много малко градини ще го позволят- частни и държавни. Направо звъните и питате, за да не си губите времето. По-скоро някъде по Монтесори метод биха могли да Ви позволяват да влизате с нея.

# 247
Аз препоръчвам Светлина. Отговаря на условията Ви, с изключение на адаптацията. При тях детето остава от първият ден без родител, като те се обаждат по 3 пъти на ден първата седмица да кажат как се чувства и какво се случва. Дъщеря ни започна на 2, никога дори за ден не се беше отделяла от нас, не е спала при баби и дядовци. Ами супер доволна съм, на третия ден вече ходеше с усмивка и желание. Според мен това, което си представяте 2-3 месеца да водите детето само за няколко часа, супер много ще затрудни адаптацията.

# 248
  • София
Здравейте, не намерих отзиви тук за ЧДЯ Приятелска къща в Овча Купел. Някой може ли да сподели мнение и впечатления за мястото?

# 249
Здравейте,

Имам личен опит с АВС Лозенец, отношението и грижата към децата е прекрасно. И моето дете и други много по-чувствителни са минали плавна адаптация. Винаги подхождат с много гушкане, разбиране и търпение. Обучението по английски и най вече резултати са повече от отлични. Музиката не е само час, а присъства винаги, докато играят или са в двора. Останалото  го е споделила другата потребителка

quote author=Макарон link=topic=1498545.msg46995544#msg46995544 date=1695810159]
Започвам да се оглеждам за подходяща детска градина за дъщеря ми за догодина. Търся следното:
- локация някъде в центъра, Лозенец, Хладилника, Кръстова вада, Младост, или изобщо някъде да е достъпна с метро, не само с кола, защото не съм шофьор, ИЛИ да имат транспорт. Склонна съм да направя компромис с по-дълго пътуване, защото работното ни време е много гъвкаво, ако мястото отговаря на другите ни условия.
- да има добра обратна връзка, без особено текучество на персонала, внимателни учителки
- да предлагат плавна адаптация с родител
- да имат добра база, поне някакъв собствен двор
- да са лицензирана детска градина (за да получаваме компенсации, не очаквам, че детето ще бъде прието в държавна градина)
- с обучение на английски, ако има и native speaker учители, още по-добре
- дъщеря ми е много музикална, така че е бонус, ако имат занимания по музика, пеене, танци
Съществува ли такова място?

Нямаме определен бюджет, наясно съм, че изискванията ни са може би високи и че това означава, че и градината не би била от онези под 1000 лв.

За момента съм си отбелязала като близо до нас Светлина в Лозенец, ABC Kinder Care (за тях не знам имат ли лиценз) и St. George Preschool, тези са най-близки до вкъщи и предлагат английски, имат прилични отзиви и добра база, но не знам позволяват ли родител да влезе с детето първите няколко дни.

Някой има ли други предложения? Детето е чувствително, силно привързано към нас и до 3 години и половина ще е изцяло гледано у дома, затова ми е важно адаптацията да протече гладко и с присъствие на родител.
[/quote]

# 250
  • София
Имам личен полижителен опит със Светлина. Както е казала по-горе потребителката - само адаптацията протича по тяхната система, но тя е много добра. Детето ми е минавало в чужбина по тази с родител и лично водях негативите на това да съм там.
Ако искате английски бързо - абц или Тути, защоти въс всички двуезични градини английският “идва” малко по-късно

# 251
Благодаря!

А някой да има идеи за други отговарящи на нуждите ни градини?

# 252
  • София
Благодаря!

А някой да има идеи за други отговарящи на нуждите ни градини?
Според мен това ви условие ще е трудно изпълнимо.
Цитат
влизате с детето първите дни

# 253
Разбирам. Надявах се в частните градини да са склонни да проявят някаква гъвкавост, щом вече и в държавните започват бавно и славно да практикуват плавна адаптация в присъствие на родител.

Виждала съм как точно се случва оставянето на разтроено, разплакано дете в градината, стиснато за майка си и неискащо да я пусне, за мен не е в реда на нещата и не е нещо нормално, което искам да се случва и на дъщеря ми. Аз помня например как баба ми навремето влезе с мен в детската градина първите два дни. Разбирам защо на персонала им създава дискомфорт присъствието на външни лица, но на мен ми звучи направо варварско това колективно сутрешно реване на входа на градината. Може би защото аз бях чувствително дете и разпознавам себе си в дъщеря ми, но ми се иска нейната адаптация да протече като моята едно време, спокойно и много положително.

Но добре, до догодина има много време, възможно е детето да претърпи качествени промени и да не е така привързано и страхуващо се да бъде оставено само, тоест адаптацията с родител да не ни е такъв приоритет. Ако оставим настрана този ни критерий, какво бихте препоръчали?

# 254
  • София
Цитат
в държавните започват бавно и славно да практикуват плавна адаптация в присъствие на родител.
Това ще да е някакво супер голямо изключение, защото наборите започват горе-долу по едно и също време, и няма как да се наблъскат 25+ деца и още толкова родители в стаята на групата.
Отделно децата са много чувствителни в голямата си част и като видят, че родителите са там, се прикрепят към тях в непознатата обстановка и социализация няма как да стане. Мръдне ли мама, започва един рев. Аз по-скоро бих опитала с оставане за 30мин, после за 1 час и така, преди това обяснявам, че отивам да купя плод или някаква изненада и се връщам веднага. Като съответно спазвам уговорката, за да е спокоен, че наистина ще се върна.
Първият ден и на двамата в градина беше кошмарен за мен, те не го преживяха чак толкова тежко, честно казано. Даже се чудиха на моята емоционалност, а си бяха доста вързани за полата ми. И двамата не са ходили на ясла.

Общи условия

Активация на акаунт