Частни детски градини - София (тема 13)

• 87 569
  • 748
  •   3
Отговори
# 495
Здравейте, някой да има преки наблюдения от ЧДГ “Детската” в Симеоново, близо до ИКЕА? Не мога да намеря мнения, предполагам и заради името, което са си избрали много трудно се намират резултати. 😒

# 496
  • София
Ако не е в списъка, значи или няма статут на ясла или е ДГ.
Децата в частните ДГ също може да получават компенсации,стига ДГ да е в списъка на одобрените от министерството/имам позната с такова дете/

# 497
  • София
Компенсацията за годината се губи.
И нас така ни прецакаха. Средата на септември, след като сключих договор за часта градина, получих известие, че е приет в градина от последните места от списъка ми. Нямаме право на компенсация. За другата година ще махна всички градини, които не са ми удобни. За да имам право на компенсация, знаете ли дали е задължително да посоча определен брой градини? Знам, че трябва да имам от общината, в която сме /макар на мен и те да са ми далече/, но дали трябва да има мин.бройка?

# 498
Ако не е в списъка, значи или няма статут на ясла или е ДГ.
Децата в частните ДГ също може да получават компенсации,стига ДГ да е в списъка на одобрените от министерството/имам позната с такова дете/
Може и да нв в одобрена от мон и пак да се получават компенсации. Води се юридическо лице, не детска градина. Детето се записва в самостоятелна форма на обучение в държавна градина и пак се получава компенсация.

# 499
Здравейте, моля препоръчайте ми частни детски градини в близост до квартал Борово. ( Красно село, Овча Купел, Стрелбище, Манастирски ливади, Белите Брези, Мотопоста, Павлово, Бъкстон и околните) Предпочитаме да има двор и филтър за болести. Също така да има и компенсации.

Благодаря ви!

# 500
Здравейте, и аз се интересувам от детска градина “Бодливчета” в кв. Витоша. Има ли някой, който я е посещавал? Имат свободни места в момента.

Здравейте,

Не открих никъде мнения за Детска градина от семеен тип “Бодливчета” в квартал "Витоша".
Ще се радвам да получа коментари и обективна преценка, защото ревютата в интернет са доста малко, а тук отсъстват.

Благодаря предварително !

# 501
Здравейте, моля препоръчайте ми частни детски градини в близост до квартал Борово. ( Красно село, Овча Купел, Стрелбище, Манастирски ливади, Белите Брези, Мотопоста, Павлово, Бъкстон и околните) Предпочитаме да има двор и филтър за болести. Също така да има и компенсации.

Благодаря ви!

Ние сме в ЧЦДГ Мила, в Павлово. И двете ни деца са били там - в момента каката е вече ученик, малкия е ПГ. Плюс е не дотам високата такса, издават фактури за компенсация, учат по Монтесори. Трудно е с паркирането наоколо....От ПГ група вече не спят следобед, малка е базата. Дворът не е голям, но когато времето позволява, децата се извеждат навън. Включително и ако вали и са оборудвани с ботуши и дъждобран. Имат хубави инициативи и проекти за децата и родителите всеки месец, млад персонал. Всяка сряда правят огледи, можете да им се обадите, да разгледате. Допълнително, извън таксата се заплащат дейности като танци, футбол, др.

# 502
Някой нещо за Мейпъл Беар?

# 503
  • София
Здравейте,

Предстои ни да запишем сина ни на частна ясла, защото няма да ни стигнат точки за държавна. Избрахме две ясли  - Пчеличка (ул. Хайдушка Гора, Белите Брези) и Детство Мое (филиал Стрелбище)

Има ли родители, чиито деца посещават или са посещавали тези ясли? За Детство Мое прочетох няколко хубави мнения, но за Пчеличка не можах да намеря отзиви никъде.

# 504
  • София
Здравейте,

Предстои ни записване в частна ясла догодина и се надявах да събера малко мнения за частните ясли в района! Някой има ли опит с Детство Мое (Терекс - Стрелбище) или ясла Пчеличка (ул. Хайдушка гора)?

# 505
Здравейте, бих искала да изразя различно мнение за Детски Оазис/Kinderoase от това, което се върти тук от едни и същи профили. Записах детето си при тях след година в друга ЧДГ, където беше пълен хаос и безхаберие.

Доволна съм от начина, по който се отнасят към мен като родител и към детето ми. Има ясна програма, педагогически подход и комуникация. Получавам всеки ден информация как е прекарало деня детето ми. Пускат ни редовно снимки от различните занимания. Поне по 2-3 имейла на седмица получавам с информация за събития, програма, отсъстващи учители и заместващи и т.н. Имахме и индивидуална родителска среща, където също ми обясниха как се развива детето ми при тях. В предишната ЧДГ имаше точно една родителска среща и никаква комункиция за развитието на детето.

На детето ми отне малко по-дълго време да свикне да го оставям сутрин. Директорката и персоналът показаха разбиране и ме оставяха малко по-дълго с него докато се успокои, което за мен беше много важно, защото в предишната ЧДГ ми го изстръгваха от ръцете ревящо всяка сутрин. Чувала съм от други майки с различни казуси, че също са получавали разбиране.

В детската градина има логопед, който влиза при децата и води занимания с тях на български език. За нивото на немския, не мога да коментирам, защото аз самата не го говоря, но не мисля, че на ниво детска градина може да се очаква едно дете да говори чужд език като матерен. Аз, както и други родители, с които съм говорила, сме записали децата там не заради немския, а заради отношението и педагогически подход.

В програмата, която ни беше представена в началото на годината и ни я изпратиха по имейл, се включват различни занимания, които развиват креативността на детето - музика, рисуване, театър, готвене и т.н.

Коментарите по повод националностите и местожителството на персонала намирам за абсурдни. В групата на детето ми, а и в други групи има деца от различни националности и смесени бракове, което за мен е плюс.

Таксата тази година е 1400лв (с храна). За 1200лв миналата година в другата ЧДГ не получавах нито нормално отношение, нито нормална грижа за детето ми.

На среща съм, ако някой има въпроси.

Поздрави,

# 506
Не е към конкретната градина, но нормално ли ви се струва таксата за едно дете да е в размер на 150% от минималната работна заплата за страната(към момента 933лв, ако не се лъжа) и то брутна (ако смятаме нетна - още по-висок процент се получава)?
Вярно, че всичко е поскъпнало, ама чак  пък такива такси?

# 507
Като приспаднеш помощта, каквато по наше време нямаше, сега излиза по-малко пари брутно, отколкото при нас. Ние 2014-2016 година плащахме по 900лв. на месец, без да имаше каквито и да било помощи. А тогава 900 лв бяха сигурно с поне двойно по-голяма покупателна способност от сега.
За частните училища таксите са още по-брутални и всяка година ги вдигат.

# 508
  • Countryside
Относно таксите - колко да е нормално, като търсенето определя предлагането. Всяка година никнат нови ЧДГ и ЧУ, явно търсене има. Факт е и че има инфлация, след ковида всичко е нагоре - поскъпване с 30%, ако не и 50%, особено за услугите. Пари се изкарват, важното е какво получавате насреща.

# 509
2014-2016 ще да е много скъпа градина за 900 лв. Аз през 2017 плащах 400 в прилична, която сега е 1200 - т.е. стандартна такса. За нормално - не е нормално, нашият собственик (5 лицензирани има) за мен си е чист търговец, в момента, в който се разбере, че компенсациите се вдигат - вдига и той, повече от сумата, естествено. Очевидно се печели добре, за да отваря по една нова градина всяка година, но както всичко друго - бизнес.

Общи условия

Активация на акаунт