Частни детски градини - София (тема 13)

• 87 456
  • 748
  •   2
Отговори
# 540
Описан е подробно няколко страници по-назад.

Благодаря! Помислих, че има нещо друго, което съм пропуснала, защото Киндероазето се сравни с Мейпъл Беър, а мисля, че тук няма място за сравнение. Голямото ми дете учи в МБ, а за малкото сме в процес на избиране на градина и много ме е яд, че детската градина на Мейпъл ни е толкова далече, иначе не бихме се замислили.

В тази връзка някой да има впечатления от ЧДГ Рай? Мисля че се води във в.з. Малинова долина.

# 541
Здравейте, дали имате забавяне при получаване на обезщетенията?

# 542
Искам да изразя още едно негативно мнение за частна детска градина "Слънчеви приказки".
Детето на сестра ми беше за кратко там и в този период беше много неспокойно и стресирано от прилаганата"възпитателна практика" или казано с други думи отявлена агресия към децата.Лично ние сме чували на два пъти истеричните викове на собственичката/управителката.Имаме съмнения, че е бил удрян от възпитателите.
В държавната градина поведението му се промени тотално и се чувства добре.

# 543
Искам да изразя още едно негативно мнение за частна детска градина "Слънчеви приказки".
Детето на сестра ми беше за кратко там и в този период беше много неспокойно и стресирано от прилаганата"възпитателна практика" или казано с други думи отявлена агресия към децата.Лично ние сме чували на два пъти истеричните викове на собственичката/управителката.Имаме съмнения, че е бил удрян от възпитателите.
В държавната градина поведението му се промени тотално и се чувства добре.
Това, което казвате, звучи много обезпокоително. Дано не е истина.

# 544
Здравейте, търся отзиви за няколко детски градини
1. Градината на UWE kind
2. Веселото Гардже
3. Слънчев Ангел Монтесори

Има ли детска градина на немски, с изключение на Германи?

# 545
  • София
Здравейте, търся отзиви за няколко детски градини
1. Градината на UWE kind
2. Веселото Гардже
3. Слънчев Ангел Монтесори

Има ли детска градина на немски, с изключение на Германи?
С немски език е градината на Веда. Децата са половината ден с учителката си на български език и дригата половина - с учителката си по немски. Двете програми са координирани и учат за едни и същи неща на двата езика. Също така отбелязват празници от немския календар и на тържествата им програмата е и на двата езика.
Изклюлително сме доволни от тях.

# 546
Както писах, сме били в детска градина преди 10-тина години, но тогава и Увекинд беше с немски, гледал съм я, впечатленията ми бяха добри. Базата им беше на Панорамен път във Витоша, не където е училището, планина, чист въздух. Беше чисто и поддържано, в къща поне на три етажа май беше, единствено се притеснявах от стъмните стълбища, но избрахме Киндероазе заради уж повечето немски. Но в Уве ни пуснаха за малко на занятие по немски, сега като гледам, са знаели децата не по-малко от Киндероазе. Както и базата на Веда беше в Сименс, много хубава, нова, а не където е училището. Но не знам как е сега, това беше 2014 година 😂
Във Веда обръщат и много внимание на българския, което е много важно, за разлика от Киндероазе и Дойче шуле, в които българският е тотално неглижиран. Детето така и не беше чувало нито една българска приказка, което и досега се отразява.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 09:58 от Татко Мецан

# 547
  • София
На Веда базата сега е близо до Сименс, в сграда, която е строена за градина или начално училище. Хубавото е, че има голям двор, имат малък салон, както и всяка група има две помещения - едно за почивка и едно за игра и занимания. Реално разполагат с много пространство. Имат само по една група от яслена до 4 (ПУК).
Подготовката им по българската програма е на много високо ниво. Немската ми е трудно да преценя, но като цяло детето си припява на немски, знае думи и изрази, ползва ги подходящо. Моите собствени познания не могат да преценят повече, не съм учила езика никога.
Изкарват много време навън.
И децата имат хубави отношения помежду си - в групата и между групите.

# 548
Здравейте, има ли някой впечатления от монтесори детска градина Слънчев Ангел?

# 549
Здравейте, може ли да препоръчате добра „ЧДГ” в близост до ринг мол?

# 550
Здравейте, може ли да споделите мнение за ЧДГ “Джани РоДари” в Слатина, четох много двуполюсни и стари мнения, ще се радвам някой да сподели нещо по-актуално Simple Smile

# 551
  • София
Много добра база....и до там с плюсовете
Персонала се сменя доста често, заради истеричната управителка. Храната е под средното ниво, готви се на място с нискокачествени продукти. Отоплението на стаите е на минимум , ясно защо, за да се разболяват децата, а да са праща таксата.
Затова и преместихме набързо детето на племенницата ми от това място.
Ако все пак решите да посещавате - четете внимателно договора и условията...

# 552
Някой има ли актуални отзиви за Вълшебното Борче в Полигона? Насочила съм се натам, тъй като имат възможност за полудневна грижа и ми е на удобна локация. Интересуват ме по-конкретно яслените групи.

# 553
Много добра база....и до там с плюсовете
Персонала се сменя доста често, заради истеричната управителка. Храната е под средното ниво, готви се на място с нискокачествени продукти. Отоплението на стаите е на минимум , ясно защо, за да се разболяват децата, а да са праща таксата.
Затова и преместихме набързо детето на племенницата ми от това място.
Ако все пак решите да посещавате - четете внимателно договора и условията...

Благодаря ви за отговора, отказах се от там още преди да го прочета, но невероятни неща за въпросната директорка и собственичка прочетох, не ми звучеше такава по телефона, но явно за да се водят толкова дела от цели групи родители има защо..

# 554
Влизам в темата, макар да сме на етап частна ясла (не намерих май тема?). С нашите обикновени и стандартни точки няма да се класираме никъде. Прегледах тези частни ясли, които дават ТОЧКАТА и в рамките на 15-20мин С КОЛА (за пеша въобще не си помислям) имам следните опции:
- Киндервила до Зоопарка
- Дрита в Манастирски ливади
- Бизи Ленд в Драгалевци
- Терекс в Стрелбище.
Моля за помощ, някой, нещо, информация, чул, видял, преживял… всякаква информация приемам, че и предложения нещо друго да видя? Нямам бюджет, имам нужда да не вися по час в задръствания на отиване и навръщане всеки ден. Живея в Кръстова вода и приемам всякакви варианти на до 20мин с кола. Помощ!!!

Общи условия

Активация на акаунт