Частни детски градини - София (тема 13)

• 87 065
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, някой да има отзиви за ЧДЯ Mushrooms? Близо до ВМА са. Благодаря! 🤗🌼

# 676
Здравейте! Някой има ли впечатления от частна детска ясла Бръмбазък на ул. Оборище ?
Моето впечатление е косвено - живея в блок, чиито заден двор гледа към задния двор на яслата. Сърцето ми се къса за тези дечица всеки ден - не спират да плачат с часове. Може би не всички наведнъж плачат през цялото време, но плач се чува неперкъснато. От време на време се чува коментар на учителка "Не разбирам сега защо плачеш". Дори когато ги приберат вътре, пак се чуват как плачат. Sad

# 677
Дали някой има впечатления от занималня Brain Academy за 2-7 годишни деца?

# 678
При записването на дете в частна ясла, изискват ли се документи като копия на трудови книжки, бележки, че родителите са на трудов договор/в отпуск за отглеждане на дете?

Записала съм си само за медицинските изследвания на детето, в понеделник ще звъня в частната ясла, но бих искала да съм подготвена, да не пропусна нещо.

Колко месеца трябва да ходи детето на частна ясла, която дава точка при кандидатстване, за да получим точката?

Edit:_намерих инфо, детето трябва да посещава частна ясла, призната от МОН, 6 месеца, за да получи допълнителната точка, на нас тази допълнителна 16-та точка ще ни струва близо 8000 лв.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 19:24 от Moderator (Bubanka)

# 679
Здравейте, темата за частни детски градини в София е много вълнуваща не само за родителите, но и за децата които за първи път попадат в организирана среда.
Имам един въпрос, който е въз основа на негативно преживяване в немска детска градина в София. Идеята за частни детски градини се опорочава в България, като се дава право на неквалифицирани чужденци години наред да изпълняват директорски задължения без да имат педагогическо образование, без владеене на български език и да се обграждат със същия такъв неквалифициран персонал. Такъв е случая с “Киндер оазе” или “Детски оазис” в София Младост1.
 Докога ще търпим чужденци без владеене на български и без педагогическо образование, като Й.К. директорка на  “Детски оазис” да заблуждава, че е педагог? Има ли изобщо Й. К. от “Киндер оазис” в Младост 1 завършено средно образование за да се прави на учител и директор в детска градина “Детски оазис” ? Държала ли е т. н. директорка матура за да си придава важност?
 Кога МОН ще изхвърли самозванка, която се е докопала до разрешение за частна детска градина, като са  инвестирали смешна сума, но печелят над 600 000 на година от нас родителите? Чакам компетентен отговор !
 До кога ще търпим безобразия на неграмотни чужденци?

Познавам г-жа Кюстер от 2018 г. Големият ни син завърши Kinderoase и показва отлични умения по немски език и като цяло по всички предмети в училище. Беше приет навсякъде, където кандидатства, включително в Дойче Шуле и Света София. Малкият ни син също завършва Kinderoase и продължаваме да бъдем изключително доволни от отдадеността и начинът по който г-жа Кюстер преподава и ръководи детската градина. По-добра детска градина с немски език в София и България просто няма.

Явно имате някакви разногласия с г-жа Кюстер, които не обяснявате тук.
Никой не Ви задължава на сила да посещавате Kinderoase. Отидете в някоя общинска трагедия и проблемът Ви е решен. Е, после ще имате други проблеми, но те са за друга тема.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 14:52 от Moderator1

# 680
Да, ще Ви препоръчам ДГ “Ерих Кестнер”. Таксата е около 1000 лева с обучение на английски.
Здравейте,

Бихте ли препоръчали частна детска градина или занималня за дете на 5г, но да е ПУК или смесена с по-големи деца, защото досега ходеше в частна градина със смесенa група с деца от 2 до 6г, но са само 2 или 3годишни и доста му свалят нивото. А вече има интерес към четене, писане и т.н прекалено му е бебешка тази градина.
Търсим градина, в която позволяват ние да му носим храната и съответно не е включена в цената. Да е по възможност под 1000лв на месец и да е в южните квартали на София или център.
И много важно условие - без екрани...

Благодаря предварително.

# 681
Благодаря, че писахте… всичко ми се сви, аз трябва да пусна детенце там скоро. 😔

Здравейте! Някой има ли впечатления от частна детска ясла Бръмбазък на ул. Оборище ?
Моето впечатление е косвено - живея в блок, чиито заден двор гледа към задния двор на яслата. Сърцето ми се къса за тези дечица всеки ден - не спират да плачат с часове. Може би не всички наведнъж плачат през цялото време, но плач се чува неперкъснато. От време на време се чува коментар на учителка "Не разбирам сега защо плачеш". Дори когато ги приберат вътре, пак се чуват как плачат. Sad

# 682
  • София
Благодаря, че писахте… всичко ми се сви, аз трябва да пусна детенце там скоро. 😔

Това е нормално да се чуе около всяка една детска градина.
Малките деца плачат ,за съжаление докато се адаптират е така и едно като тръгне,обикновено "повлича" със себе си и други.
 Труден е периода на адаптация за някои дечица, но минава и той рано или късно се случва.Дали на 1,3,5 и.т.н ...
 Моето момче беше с много,много трудна адаптация (на две години и половина тръгна), после пък не можехме да си го вземем 😁 Много обичаше да ходи на градина.
В друга частна градина беше той.

# 683
Благодаря за куража, надявам се да минем спокойно през периода на адаптация и малкия да се чувства добре там. 🙂

Това е нормално да се чуе около всяка една детска градина.
Малките деца плачат ,за съжаление докато се адаптират е така и едно като тръгне,обикновено "повлича" със себе си и други.
 Труден е периода на адаптация за някои дечица, но минава и той рано или късно се случва.Дали на 1,3,5 и.т.н ...
 Моето момче беше с много,много трудна адаптация (на две години и половина тръгна), после пък не можехме да си го вземем 😁 Много обичаше да ходи на градина.
В друга частна градина беше той.

# 684
  • Countryside
При записването на дете в частна ясла, изискват ли се документи като копия на трудови книжки, бележки, че родителите са на трудов договор/в отпуск за отглеждане на дете?
Не.

Относо казуса до ревящите деца в ДГ, да дам моя принос: изобщо не е нормално децата в една ДГ да реват ПОСТОЯННО, при това ВСЕКИ ДЕН!  Камо ли да им викат или заплашват, после ще пишете, че детето е нервно, плаче, агресивно и ще търсите помощ, да не говорим, че увредената психика може да развие страхове и фобии у детето и нещата лесно могат да излязат извън контрол.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 20:13 от Г-жа Букет

# 685

Относо казуса до ревящите деца в ДГ, да дам моя принос: изобщо не е нормално децата в една ДГ да реват ПОСТОЯННО, при това ВСЕКИ ДЕН! 

И аз да дам моя принос...
Не става дума постоянно, всеки ден, всички деца да реват. Очевадно тогава ще има проблем.
Става дума за процеса на адаптация.

# 686

Относо казуса до ревящите деца в ДГ, да дам моя принос: изобщо не е нормално децата в една ДГ да реват ПОСТОЯННО, при това ВСЕКИ ДЕН! 

И аз да дам моя принос...
Не става дума постоянно, всеки ден, всички деца да реват. Очевадно тогава ще има проблем.
Става дума за процеса на адаптация.

Потребителят anguawolf обаче е написал/а точно това, че се чуват да плачат непрекъснато, без да спират. Аз бих била много, много внимателна с подобно място. Бих ходила да ги проверявам изненадващо.

# 687
Подкрепям г-жа Букет. Моето дете още от първия ден, 2 годишно беше, НИКОГА не е ревало в детската градина (хем баш пък в Киндероазе беше). Оставихме го още първия ден без нас там, без 1 минута да сме били с него за адаптация (то и не разрешаваха). Единствено домашният Мечо от вкъщи, с когото спеше тогава, беше с него, единствената му връзка с дома беше една плюшена играчка. Веднага се съгласиха да му го оставят и да не му го вземат. След 1 седмица престана и него да носи в градината. Никога нито на оставяне, нито на прибиране, не съм чувал ревящи деца.

# 688
А моето се късаше от рев всеки ден, когато трябваше да отиде в Киндер оазе и е верно, че не пускат да адаптация, което също не е нормално.

quote author=Татко Мецан link=topic=1498545.msg50176094#msg50176094 date=1757250076]
Подкрепям г-жа Букет. Моето дете още от първия ден, 2 годишно беше, НИКОГА не е ревало в детската градина (хем баш пък в Киндероазе беше). Оставихме го още първия ден без нас там, без 1 минута да сме били с него за адаптация (то и не разрешаваха). Единствено домашният Мечо от вкъщи, с когото спеше тогава, беше с него, единствената му връзка с дома беше една плюшена играчка. Веднага се съгласиха да му го оставят и да не му го вземат. След 1 седмица престана и него да носи в градината. Никога нито на оставяне, нито на прибиране, не съм чувал ревящи деца.
[/quote]

# 689
  • София
Това ревът в периода на адаптация не е критерий, просто децата са различни, има си други сигнали, всеки родител вярвам че си познава и усеща детето. Детето може да не плаче и пак да страда (всъщност, това е най-лошия възможен сценарий).
Моето се скъсваше да реве и при баба си.
Правихме супер плавна адаптация за градина, подготвян е много вкъщи, говорила съм и с психолог по темата, но просто такова ми беше детето -чувствително и свикнало прекалено много с мен.
В момента в който свикна, беше най-щастливото дете.
 Това е и една от причините, поради която си остана до 4-та група в частната градина.Свикна там и изобщо не исках да си нарушаваМЕ комфорта и спокойствието с местене.

Общи условия

Активация на акаунт