Частни детски градини - София (тема 13)

• 87 191
  • 747
  •   4
Отговори
# 660
Не знам дали въпросът ми е за тук, но все пак ще го задам и ще се радвам ако може някой да сподели опит.

Синът ми започва частна детска ясла другата седмица (ще е в частна, не го приеха в държавна), преди няколко дни навърши една година. Пълзи от 7-ми месец, върви с уолкър и ако го държим за ръката, но все още не върви самостоятелно. Възможно ли е да го върнат от яслата?

Когато се чух с управителката преди няколко дни й споделих за вървенето и тя ми каза да постъпя "както преценя", казах й, че според мен ако синът ми се събере с вървящи деца ще тръгне да върви сам (явно сега пълзенето му се явява "save zone" и се страхува да тръгне изправен, сам) и тя ми каза "ок, ще ви чакаме в такъв случай". Но въпреки този разговор се притеснявам и се чудя дали ще го върнат... Някой, който е бил в подобна ситуация дали може да сподели какво се е случило? Simple Smile

Благодаря предварително за споделелните коментари Simple Smile

# 661
Не знам дали въпросът ми е за тук, но все пак ще го задам и ще се радвам ако може някой да сподели опит.

Синът ми започва частна детска ясла другата седмица (ще е в частна, не го приеха в държавна), преди няколко дни навърши една година. Пълзи от 7-ми месец, върви с уолкър и ако го държим за ръката, но все още не върви самостоятелно. Възможно ли е да го върнат от яслата?

Когато се чух с управителката преди няколко дни й споделих за вървенето и тя ми каза да постъпя "както преценя", казах й, че според мен ако синът ми се събере с вървящи деца ще тръгне да върви сам (явно сега пълзенето му се явява "save zone" и се страхува да тръгне изправен, сам) и тя ми каза "ок, ще ви чакаме в такъв случай". Но въпреки този разговор се притеснявам и се чудя дали ще го върнат... Някой, който е бил в подобна ситуация дали може да сподели какво се е случило? Simple Smile

А консултация с ортопед правили ли сте..? По принцип не е притенително детето да не върви самостоятелно на една година, но все пак една консултация не би навредила.

Някой с мнения за "Лиди" в Бояна?
Бях на среща днес и директорката си беше наредила срещите с родителите през 30мин, съответо не успях да попитам и 1/3 от нещата, които исках -.-

Леле! Толкова ли желаещи има за Лиди..? Ние живеем до Лиди и децата на съседите са в градината, всички са доволни.

# 662
Моето тръгна на ясла на година и три месеца, не вървеше стабилно. Ходеше вече, но и то беше по-обрано и притеснено да се пусне (до ден днешен си е така, предпазлива е за всичко) и съответно не беше стабилна на тази възраст. Зависи от яслата, ние в първата не случихме и отписах на следващия месец, във втората беше ок, но и тя вече беше далеч по-стабилна. В първата си стоеше все самичка, все отделена, изобщо не искам да се сещам.

# 663
Emilova_85, не знам, но стига да има 3-4 семейства и да си ги сложи в един ден Wink

# 664
Скрит текст:

А консултация с ортопед правили ли сте..? По принцип не е притенително детето да не върви самостоятелно на една година, но все пак една консултация не би навредила.

Да, ходили сме на ортопед, всичко е идеално. На този етап се ходи на подобен специалист, когато има установен проблем, в нашия случай такъв няма. Да, знам че не е притеснително да не върви самостоятелно все още, въпросът ми е насочен към получаване на информация за нагласата на служителите в частните детски ясли. Simple Smile

# 665
PB88, личен опит нямам, но ще ти кажа какво ми сподели една баба на детската площадка. Нейната внучка я записали на частна ясла някъде Манастирски ливади (не знам коя) още на 1г, преди да проходи. Всеки ден като я взимали от там, ухаела на различен парфюм защото почти непрекъснато е била на ръце, в някоя от лелките 🙂 Много добре са се грижили за детето въпреки че не е ходело. Естествено ако половината група е така, едва ли би било възможно, но можете да попитате и да видите с очите си. Успех!

# 666
  • Sofia
Кои лелки, госпожо лелче?
Естествено,  че няма да върнат детето. Въпросът е какво ще прави и има ли условия да се чувства добре след 10 ходещи деца например. Опитайте и ще прецените.

# 667
Скрит текст:

Да, ходили сме на ортопед, всичко е идеално. На този етап се ходи на подобен специалист, когато има установен проблем, в нашия случай такъв няма. Да, знам че не е притеснително да не върви самостоятелно все още, въпросът ми е насочен към получаване на информация за нагласата на служителите в частните детски ясли. Simple Smile

В градината на дъщеря ми дойде бебе, което го разнасяха на ръце и го оставяха да пълзи. Вече ходи, но ми правеше впечатление, че много му се радват и го обгрижват.

Причини за късно прохождане са много, не е само до консултация с ортопед. Но вие си познавате дето и можете да преценита дали има място за тревога

# 668
Прохождане до 18 м се счита за норма, повече от нормално е описаното поведение за едногодишно.

Иначе при непрохождане консултацията следва да е с невролог, а не ортопед, но такава, ако няма други притеснения, на годинка далеч не е необходима.

# 669
Прохождане до 18 м се счита за норма, повече от нормално е описаното поведение за едногодишно.

Иначе при непрохождане консултацията следва да е с невролог, а не ортопед, но такава, ако няма други притеснения, на годинка далеч не е необходима.

Преглед при невролог се налага при по-специфични отклонения в неврологичното развитие. А профилактичните прегледи при ортопед са през първите седмици, на 6месеца, на 18месеца и на 4ри годишна възраст. Но разбира се, всеки си преценява дали ще ги провежда (нека да не разводняваме повече темата).

# 670
  • Sofia
Никъде не става дума за профилактичен преглед при невролог.
Макарон точно това е написала.

# 671
Здравейте в Хладилника на Илка Попова 2 има Частна детска градина дали някой я е посещавал?

# 672
Здравейте, темата за частни детски градини в София е много вълнуваща не само за родителите, но и за децата които за първи път попадат в организирана среда.
Имам един въпрос, който е въз основа на негативно преживяване в немска детска градина в София. Идеята за частни детски градини се опорочава в България, като се дава право на неквалифицирани чужденци години наред да изпълняват директорски задължения без да имат педагогическо образование, без владеене на български език и да се обграждат със същия такъв неквалифициран персонал. Такъв е случая с “Киндер оазе” или “Детски оазис” в София Младост1.
 Докога ще търпим чужденци без владеене на български и без педагогическо образование, като Й.К. директорка на  “Детски оазис” да заблуждава, че е педагог? Има ли изобщо Й. К. от “Киндер оазис” в Младост 1 завършено средно образование за да се прави на учител и директор в детска градина “Детски оазис” ? Държала ли е т. н. директорка матура за да си придава важност?
 Кога МОН ще изхвърли самозванка, която се е докопала до разрешение за частна детска градина, като са  инвестирали смешна сума, но печелят над 600 000 на година от нас родителите? Чакам компетентен отговор !
 До кога ще търпим безобразия на неграмотни чужденци?

# 673
Интересно, от януари насам явно само това ви вълнува. Щом 7 месеца не сте подали жалба, където трябва, не съм сигурна какво трябва да стане, за да го направите.

# 674
Здравейте,

Бихте ли препоръчали частна детска градина или занималня за дете на 5г, но да е ПУК или смесена с по-големи деца, защото досега ходеше в частна градина със смесенa група с деца от 2 до 6г, но са само 2 или 3годишни и доста му свалят нивото. А вече има интерес към четене, писане и т.н прекалено му е бебешка тази градина.
Търсим градина, в която позволяват ние да му носим храната и съответно не е включена в цената. Да е по възможност под 1000лв на месец и да е в южните квартали на София или център.
И много важно условие - без екрани...

Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт