Частни детски градини - София (тема 13)

• 87 310
  • 748
  •   3
Отговори
# 645
Здравейте,
Детето ми е на две години и 5 месвца. Изкарахме няколко месеца в Toddlers Academy, но има няколко неща, които изобщо не ми допадат и ситуация, която имам за абсолютно неприемлива. Въпреки предложението на директорката просто да изместим детето, ние сме решили да го изместим. Ориентирали сме се към Киндероазе, като около нас имаме лични препоръки от две семейства и това, което видяхме там, ни хареса много.
Естествено, ровя за информация и отзиви и попаднах на тази тема и мненията на Татко Мецана по-назад, които леко ме стреснаха.
Дали може да ми дадете актуални мнения и информация за това заведение. Наистина ли децата излизат неподготвени?? Бе мога да приема, че частна градина, лицензирана по МОН, може да подготви децата по-лошо, отколкото държавно заведение например. Изобщо всякаква информация е добре дошла. Благодаря.

Не мога да помогна с мнение за тези детски градини, но ако разбирам правилно, вие сте с очаквания, че частното е по-добро от държавното?? Синът ми беше в държавна, дъщеря я ми в частна. Бяхме супер доволни от държавната, но просто за нея няма място.. иначе никога не бих набивала пари, колкото за университет, за детски градини.

# 646
Не съм Мецана бе, Мецан съм, мъж съм. Ами щом сте ми видяли мненията...твърдя, че са напълно обективни, но са за преди 10-11 години. Макар че не вярвам нещо да се е променило. Писал съм и хубавите неща, а такива имаше - страхотният двор и играчки, новите катерушки, страхотният пясъчник, който през нощта го завиваха с брезент, децата много се движеха, играеха...не са ги тормозили да учат нищо, а точно това за мен беше отрицателно. Хубави неща имаше. Лошото е всякаква липса на подготовка за ПУК. Ако целите после добро ЧУ, няма да стане с подготовката от Киндероазе, сами трябва да се готвите. И детето няма да знае нито една българска приказка и въобще после с българския може да имате проблем.

Е, държавните градини също не подготвят. Разбира се, че добрите частни дават много по-добра подготовка от държавните, и език научават, като за възрастта си, разбира се. Колкото може да говори 4 годишно дете - те и на български не могат много да говорят.

# 647
Цитат на: AwayFromOmelas
[/quote

Не мога да помогна с мнение за тези детски градини, но ако разбирам правилно, вие сте с очаквания, че частното е по-добро от държавното?? Синът ми беше в държавна, дъщеря я ми в частна. Бяхме супер доволни от държавната, но просто за нея няма място.. иначе никога не бих набивала пари, колкото за университет, за детски градини.

Интересно как точно в държавната градина детето ще научи немски/английски  (в случая това искат родителите).  Не става въпрос само за образование,  а и за отношение. Мога дълго да пиша по въпроса, но темата не е 'държавна или частна градина'. И разбира се частна не означава задължително добра,  то затова и съществува темата всъщност.

# 648
Влизам да попитам за добри отзиви и препоръка за градина с бърз достъп от/до центъра, където има възможност за плавна адаптация с родител.

# 649
Здравейте!

Ако някой има впечатления от детска ясла и градина Щастливата къща / Happy house (ул.Йордан Стубел) в кв.Витоша, моля да сподели.

# 650
Някой посещава ли частната градина в сградата на лицея, преименувана на "Стремеж"..? Интересува ме дали се получават компенсации за неприети в общинска градина дечица.

# 651
Фигурират в този списък (макар под предходното си наименование, тъй като не виждам списък за новата учебна година): https://ruo-sofia-grad.com/%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82% … 0%B8%D1%82%D1%83/, така че най-вероятно да.

# 652
Някой има ли мнение за ЧДЯ "Весели калинки", в Манастирски ливади?
Ще се радвам ако споделите някакъви отзиви.

# 653
Фигурират в този списък (макар под предходното си наименование, тъй като не виждам списък за новата учебна година): https://ruo-sofia-grad.com/%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82% … 0%B8%D1%82%D1%83/, така че най-вероятно да.

В списъка има друга Монтесори градина в Г. Баня, тази, за която питам е на територията на лицея.
Вчера взех предварителен договор и името на заведението е "Детски образователен център Стремеж", което предполага, че не е градина и няма опция за компенсация. Rolling Eyes

# 654
Точно тази е, адресът е същия - ул. Вечерница, директорът Мая Василева - също. Въпросът е, че от тази година са с променено име и докато не качат новите списъци няма как да се потвърди. Най-добре ги попитайте дали имат промяна в статута, освен в името, но аз не съм чувала за такова нещо. Според мен е "център", защото освен ДГ имат и училище, както и правят курсове за училищна готовност.

# 655
Точно тази е, адресът е същия - ул. Вечерница, директорът Мая Василева - също. Въпросът е, че от тази година са с променено име и докато не качат новите списъци няма как да се потвърди. Най-добре ги попитайте дали имат промяна в статута, освен в името, но аз не съм чувала за такова нещо. Според мен е "център", защото освен ДГ имат и училище, както и правят курсове за училищна готовност.

Да, коригирам се, пропуснала съм я, Мая Василева- Четрокова е директорката на училището, а на градината е Елеонора Велева. Но в списъка е Частна детска градина Монтесори, а директорката на градината вчера ми каза, че си сменят статута и името, и това пише в предварителния договор - "Детски образователен център Стремеж".
Знаете ли кога се очакват да излезат новите списъци..?

# 656
Предполагам от септември. Но предвид това, че имат училище, предполагам все пак ще имат лиценз от МОН и би следвало да няма проблем с компенсациите.

# 657
Някой с отзиви за Кидсвил в Драгалевци..?

# 658
  • Бургас
Мнения за ЧДГ "Защо,Защо" в Кръстова вада?

# 659
Някой с мнения за "Лиди" в Бояна?
Бях на среща днес и директорката си беше наредила срещите с родителите през 30мин, съответо не успях да попитам и 1/3 от нещата, които исках -.-

Общи условия

Активация на акаунт