Частни детски градини - София (тема 13)

• 87 332
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Като майка на дете, което втора година участва във всяко класиране за държавна ясла и все още не е класирани, мога само да ви завиждам , че сте класирани.

И аз съм на мнението да пуснете детето на държавна, ако не му хареса да го преместете в частната.

Но пък, ако финансово парите не са проблем, записвайте детето на частна, с по-малко деца в група, детето ще има повече внимание.

Здравейте, имаме избор между държавна и частна детска градина... Да знам, че сигурно ще се възмутят много хора, но на първо класиране не ни приеха и тръгнахме да обикаляме частните и тъкмо ни хареса Палавите малчугани в Младост 2,  ни приеха на 3то класиране в 28ДГ Ян Бибиян. Детето до сега не е ходило на градина. За държавната основно ме притеснява, че са много деца- 29в група, докато в частната 15. Много ми е важно доброто и положително отношение към децата - гушкане, утешаване, обяснения. Примерно когато детето плаче сутрин, да не се издърпва от ръцете на майката, а да му се обърне внимание. При нас предполагам ще има проблем и с адаптацията. Дали са ви съдействали?  Интересуваме и комуникацията с родителите - пращат ли снимки през деня, звънят ли, ако има проблем. Ще се радвам на отзиви и съвети, коя бихте избрали.

# 631
А мнение за ЧДГ "Пролет" - Манастирски ливади /до Лидл/?

Също се интересувам от ЧДГ "Пролет". Моля, да споделите мнения!

# 632
Предполагам чисто статистически, по-добър шанс на детето да се обръща индивидуално внимание, да е обгрижено и спокойно има в частната градина. Но всичко зависи от персонала в градината.

При нас учителките миналата есен за няколко седмици успяха да опознаят дъщеря ми като тяхно дете. Познават интересите и хобитата й, разговаряли са с нея достатъчно дълго, за да коментират с мен смешни случки, които са ни се случили при пътуване и дъщеря ми им е разказала. Имат много добра преценка за силните и слабите й страни, характера й, питала съм ги за съвет за извънкласни занимания, отношения в групата, имам им пълно доверие. Наблюдавала съм ги на работа в двора, като квачки с много пиленца са, погледът им шари навсякъде, непрекъснато децата се въртят около тях и искат внимание и някак успяват да огреят навсякъде. Разбират отлично деца със задръжки в говора, овладяват лошо поведение, водят ги на екскурзия, страхотни са. Аз не бих могла, признавам си го чистосърдечно, иска се висок професионализъм и сърце, за да вършиш тази работа по начина, по който те го правят. И децата научават нови неща, не са оставени на самотек, спокойни са.

Дълго беше, а и още мога да пиша, но миналата година по това време бях доста притеснена, защото в моето съзнание държавно детско заведение беше равно на казарма, овиквани деца и агресия. Нищо подобно.

Срещнете се с директора на градината. Директорката на градината на дъщеря ми е чудесна и оценявам усилията й да подбере подходящи хора. Имам впечатления и от другите учителки, нашите две не са изключение. Помощник-възпитателите и всички други в градината, от охраната през касиерката та до медицинското лице, познават децата и родителите по име, поздравяват ги с усмивка, все имат нещо хубаво да кажат за всяко детенце. От базата има какво да се желае, но това за мен е изключително маловажен фактор.

Държавната детска градина може би е неподходяща за родителите, целещи се в някое от много желаните, академично ориентирани частни училища. Подготовката по МОН е практически никаква, учат неща, които дъщеря ми можеше и знаеше на 2 години. Винаги е възможно да се навакса вкъщи, материали за тази възрастова група има и то качествени, но инициативата трябва да дойде от родителите.

# 633
Здравейте,

детето ни 2023 набор не е прието в държавна ясла.

Започнах да проучвам частните ясли (може би леко късно)

Постоянният и настоящият адрес са ни в Студентски град. Към настоящият момент няма свободни места в никоя от следните градини/ясли: Света София, Смърфовете, Албертино.

Ако кандидатстваме в ясли в кв Витоша, които не са към район Студентски ще получим ли компенсация в случай че частната градината е лицензирана?

Моля дайте идеи добри частни градини, които все още ще имат места. Бюджетът ни е до около 1400 лв.
Много ми е важно да има адаптация, за да не се стресира детето.

# 634
Отговарям, защото детето ми е набор 2023, а не защото много ги разбирам и аз 😀
Местата в частните ясли с точка бяха запазени още преди голямото класиране мин. месец. Онзиден обаче ми попадна пост във фб, та се сетих:

Това е някъде във Витоша, не е в студентски, но понякога поради липса на риба и ракът е риба… с друго не мога да помогна. Успех!

# 635
  • Замък сред облаците
Привет! Включих се да следя темата преди време, за да добивам впечатления за детски градини, в случай че не ни приемат в държавна, но ни приеха. Съответно не мога да споделя личен опит с частните, но живея в Младост 2 и на съседна на нашата улица видях преди 2-3 седмици, че явно правят нов филиал на Бизи ленд тук https://maps.app.goo.gl/gRhJTpt8gi5e7Euo8?g_st=com.google.maps.preview.copy
Предполагам още предстои да набират дечица за есента, а и може би ще ви е удобно от Студентски?

На същата улица е и ЧДГ Палавите малчугани.

# 636
Отговарям, защото детето ми е набор 2023, а не защото много ги разбирам и аз 😀
Местата в частните ясли с точка бяха запазени още преди голямото класиране мин. месец. Онзиден обаче ми попадна пост във фб, та се сетих:

Това е някъде във Витоша, не е в студентски, но понякога поради липса на риба и ракът е риба… с друго не мога да помогна. Успех!

Това значи че дават точка за първа група ли?

# 637
Да, и тези и Бизи ленд също дават.

# 638
Имате ли някакви отзиви за тези Бодливчета. За пръв път ги срещам че са и чак лицензирани към СРЗИ. Какво е отношението към дечицата базата?

# 639
Понеже беше спомената Смърфовете, нямам личен опит, но живея в този блок. Децата се отглеждат като бройлери,  без да излизат навън, на изкуствена светлина по цял ден. Не бих дала детето си там. Ако става въпрос за яслата в Цариградски комплекс.

# 640
Предполагам чисто статистически, по-добър шанс на детето да се обръща индивидуално внимание, да е обгрижено и спокойно има в частната градина. Но всичко зависи от персонала в градината.

При нас учителките миналата есен за няколко седмици успяха да опознаят дъщеря ми като тяхно дете. Познават интересите и хобитата й, разговаряли са с нея достатъчно дълго, за да коментират с мен смешни случки, които са ни се случили при пътуване и дъщеря ми им е разказала. Имат много добра преценка за силните и слабите й страни, характера й, питала съм ги за съвет за извънкласни занимания, отношения в групата, имам им пълно доверие. Наблюдавала съм ги на работа в двора, като квачки с много пиленца са, погледът им шари навсякъде, непрекъснато децата се въртят около тях и искат внимание и някак успяват да огреят навсякъде. Разбират отлично деца със задръжки в говора, овладяват лошо поведение, водят ги на екскурзия, страхотни са. Аз не бих могла, признавам си го чистосърдечно, иска се висок професионализъм и сърце, за да вършиш тази работа по начина, по който те го правят. И децата научават нови неща, не са оставени на самотек, спокойни са.

Дълго беше, а и още мога да пиша, но миналата година по това време бях доста притеснена, защото в моето съзнание държавно детско заведение беше равно на казарма, овиквани деца и агресия. Нищо подобно.

Срещнете се с директора на градината. Директорката на градината на дъщеря ми е чудесна и оценявам усилията й да подбере подходящи хора. Имам впечатления и от другите учителки, нашите две не са изключение. Помощник-възпитателите и всички други в градината, от охраната през касиерката та до медицинското лице, познават децата и родителите по име, поздравяват ги с усмивка, все имат нещо хубаво да кажат за всяко детенце. От базата има какво да се желае, но това за мен е изключително маловажен фактор.

Държавната детска градина може би е неподходяща за родителите, целещи се в някое от много желаните, академично ориентирани частни училища. Подготовката по МОН е практически никаква, учат неща, които дъщеря ми можеше и знаеше на 2 години. Винаги е възможно да се навакса вкъщи, материали за тази възрастова група има и то качествени, но инициативата трябва да дойде от родителите.
Бихте ли уточнили Вашето дете в коя детска градина е?

# 641
Здравейте, родители, включвам се в темата с молба за мнения за детски център "Гъбките" в София, до ВМА. Благодаря предварително!

# 642
Моля за мнения за частната ДГ към италианския лицей в Горна баня. Благодаря.

# 643
Здравейте! Има ли родители на деца в ЧДГ "Слънчева усмивка" в Овча купел? Търся дали има някаква група във Фейсбук или Вайбър.

# 644
Здравейте,
Детето ми е на две години и 5 месвца. Изкарахме няколко месеца в Toddlers Academy, но има няколко неща, които изобщо не ми допадат и ситуация, която имам за абсолютно неприемлива. Въпреки предложението на директорката просто да изместим детето, ние сме решили да го изместим. Ориентирали сме се към Киндероазе, като около нас имаме лични препоръки от две семейства и това, което видяхме там, ни хареса много.
Естествено, ровя за информация и отзиви и попаднах на тази тема и мненията на Татко Мецана по-назад, които леко ме стреснаха.
Дали може да ми дадете актуални мнения и информация за това заведение. Наистина ли децата излизат неподготвени?? Бе мога да приема, че частна градина, лицензирана по МОН, може да подготви децата по-лошо, отколкото държавно заведение например. Изобщо всякаква информация е добре дошла. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт