ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 2

• 42 446
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Добри,.нещо съм изпуснала и не разбрах защо е това, но ми стана тъжно. Като знам нашата катедра как дава указания за дипломно проектиране...

Момичета, Малечка пак е болна... Напълно безсимптомно, оплака се от болка в гърдите и се оказа пневмония с допълнително възпаление в дясно от сърцето... Утре сме на пулмолог, а другата седмица ще търся кардиолог... Ужас просто...

# 121
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тъжно е.
а по-тъжното е, че дипломантите, бъдещи инженери, икономисти... са свикнали така да им се води и обучение и консултации и всичко.

не беше така по мое време и ме боли за това, че децата ни са подложени на това.

Sad

# 122
Добри,.нещо съм изпуснала и не разбрах защо е това, но ми стана тъжно. Като знам нашата катедра как дава указания за дипломно проектиране...

Момичета, Малечка пак е болна... Напълно безсимптомно, оплака се от болка в гърдите и се оказа пневмония с допълнително възпаление в дясно от сърцето... Утре сме на пулмолог, а другата седмица ще търся кардиолог... Ужас просто...
Ако става въпрос за детски кардиолог - такава има добра в Света Екатерина - София. Ако искаш, мога да се разтърся за името в документите на набора.
За полмулог - доктор Стоева и доктор Янкова от кабинет "Южен парк". Доктор Янкова даже е консултавт тук във форума.

Не ви съветвам да посещавате : Детската пулмология на Александровска, Йосифов и Попов от Пета градска.

# 123
  • София
Благодаря много, storm, аз съм скарана с лекарите. Утре ЛЛ каза, че директно ни праща при техния педиатър на 11 ДКЦ и после след нея на пулмолог, останах с впечатление, че ще е в ДКЦто - доверявам и се, досега не ме е подвеждала с баткото. Благодаря за пета градска (там живея и ще пропусна, ако трябва да ходя другаде). Кардиолога ще го мислим след пулмолога, аз слушам критично, но слушам. Ще попитам, ако не ме насочат.

# 124
Аз съм много доволна от доц Периновска в Александровска. А за кардиолог д-р Велковски от Трета градска. За него часовете се записват в супердок.
В Св. Екатерина добрите са доц Кратунков, но аз не останах доволна.
Там хвалят и д-р Чилингирова. Предполагам Сторм има предвид нея.
Маги, много съжалявам! Бързо и напълно да се възстанови Малечка.

# 125
+1 за Чилингирова-кардиолог, много е внимателна. Преглежда и в МЦ Малчовци

# 126
Аз съм много доволна от доц Периновска в Александровска. А за кардиолог д-р Велковски от Трета градска. За него часовете се записват в супердок.
В Св. Екатерина добрите са доц Кратунков, но аз не останах доволна.
Там хвалят и д-р Чилингирова. Предполагам Сторм има предвид нея.
Маги, много съжалявам! Бързо и напълно да се възстанови Малечка.
Точно доктор Чилингирова.

За Переновска - моят набор е лежал в нейната клиника. Ми тя се завърташе точно по няколко часа там. Два часа преди да бъде изписан реши, че трябва да му чете предходни епикризи и да назначи изследване. Нямам думи.
На прием в спешния кабинет в Детската пулмология на Александровска обикновено лекарите се държат дръпнато, все обясняват че ако детето не е за болница, трябва да се плати приема и "За един сопол не ми висете пред вратата".  И така "за един сопол" при моя син поставиха грешна диагноза, заради която три дни обиколихме още една клиника на Александровска, две болници и най-накарая бе приет в Инфекциозна.

# 127
Ние сме били само в частния кабинет и явно оттам идва разликата. За съжаление е много трудно да се попадне на добър лекар, че и да е в настроение да си върши работата. Аз имам същия трагичен опит с Педиатрията.
Всъщност сега като прочетох пак поста, пневмония се лекува в болница. Не знам педиатърът защо ще губи време да препраща по някакви дкц-та. Несериозно ми се струва.

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 10:23 от Дъждец

# 128
  • България, София
Маги, не мога да помогна с инфо за лекар, но стискам палци да намерите бързо добър специалист и детенце в най - скоро време да е здраво и да се възстанови! Прегръдки!

Всъщност в болница "Здравето" знам, че има доста педиатри с различни направления - пулмология, гастро, ендокринология, кардиология, неврология. Не мога да препоръчам конкретно име, но ако искаш и можеш, виж им сайта и имената на лекарите.
За някои в супердок може да има мнения.
С наборката конкретно сме посещавали д - р Елена Вучкова - детски ендокринолог. Доволни сме от нея.
Болницата има дежурни педиатри 24 / 7.

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 12:41 от velina_v

# 129
  • Варна
Маги, в мислите ми сте и ти, и Малчека. Дано по-бързо и възможно най-леко се размине всичко.
Като ви чета, момичета, за познанията ви за лекари, съм страшно благодарна на *, че не ме е сблъсквала с такива покрай дъщеря ми. Благодаря ви за споделянето на информация, която в такъв кошмарен за всеки родител момент е много, много ценна! Бъдете здрави! Flowers Hibiscus

# 130
Споменахте, че вече имате планувани екскурзии в чужбина. По колко дни са вашите - днес са дали оферта за 4нощувки със закуски в Белгия и Франция и се чудя дали си струва за толкова малко време. Много наситена програма описват, май чак толкова обикаляне не е ок...
Днес съм и на родителска - дано не е прекалено протяжна, че точно в петък вечер търпението ми не е най-силната черта.
Маги, стискам палци с малката всичко да е наред скоро, дано намерите правилната терапия.

# 131
  • Варна
Anitsa, и аз вчера бях на РС, но специално за екскурзията. Шест нощувки, натам със самолет, наобратно с автобус. Ще обиколят няколко града в Германия, ще имат ден в Европа парк, до Нойшванщай ще идат, Виена ще обиколят, на връщане спят само в Белград, без да разглеждат. Не ми е много по вкуса, ама тя иска да иде и ще я пуснем (уж да си упражнява немския). За 4 нощувки ми се струва ок само ако е самолетна, иначе ми се вижда много път за толкова малко време на място, но това си е лично мнение. Със сигурност децата ще се радват, особено ако не пътуват често в чужбина и ще им е полезен опит.
Скрит текст:
Дано не се обиди някой, ако се припознае в това, но снощи на срещата имаше майки на деца, които се очаква другото лято да са вече на 16г, които подскочиха като чуха, че имало свободно време за разглеждане на градовете, в което няма да са придружени от учител! Пък какво щели да ядат, пък как ще се оправят с плащанията като не познават чуждите пари (евро)... Confused

# 132
Самолет е и в двете посоки. Пристигат в Брюксел /част от забележителностите там - опитване на една от 100те вида бири Fearful/ след това Амиен и пешеходно Париж през втория ден, Дисниленд е третия ден, Айфеловата кула и разходка по Сена е четвърти и "Версай" е петия ден. Последните 3 дни разходките и посещенията са по желание, но ми се струва странно да се раздели групата, ако има деца, които не искат да се движат по програмата. Ще го мислим - за априлската ваканция е предвидена.

# 133
  • София
Маги, бързо възстановяване на Малечка желая, дано попаднете на правилния лекар Kissing Heart

# 134
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
anica, това трябва да е в музея на бирата Wink не се притеснявай - бармана няма да им даде бира. Simple Smile
в музея на бирата правят презентация как се прави, има изложба на инсталация за бира, плакати с всички видове бира, вкл. бананова, и халба бира за дегустация. платихме билет за Горинич, но човека каза, че не иска да влиза в затвора и не му даде - даде я на бащицата.

близо до този музей е и музея на шоколада Simple Smile каквото и да са им казали - не се яде шоколад на корем. Simple Smile
имат си експозиция, вкл. пикльото от шоколад, обясняват пътя на шоколада от какаовите зърна до пакетчето, показват как се правят черупки за бонбони с пълнеж, обясняват разликите в температурата на топене на бял, млечен и черен поколад и дават да се пробва бисквитка, топната в шоколада.
Simple Smile
а Атомиума? малката Европа?

Общи условия

Активация на акаунт