ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 2

• 42 509
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Как сте, момичета?
Украсихте ли елхите? Подготвихте ли подаръците и празничното настроение? Здрави ли сте? Gift Heart

# 226
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много е сложно....
Simple Smile 25 до30 градуса на слънце...
палми, зеленина, цветя....
някак хич не ме тегли да украсявам.

в мола до нас са украсили - - утре ще мина да снимам елхата.
като стъклена приказка е. Simple Smile

# 227
Нищо не сме украсили, но тази година, първа с палава котка ще е предизвикателство. Обмисляме още какво и как.
Иначе сме здрави, пу-пу.
При девойката другата седмица са три класни по график и две писмени изпитвания, а на 15.12 имаме и обявена родителска среща .
Вчера е взела стипендия за успех за три месеца, септември не се включва явно, а за януари не се знае кога. Вторият срок ще е под въпрос, че яко ги стягат. Средният успех на класа по биология е около 3.50, с физиката и химията пак така горе -долу.

# 228
MianaNia, вие сте за такава елха оттук-нататък...
Даже и на мен, без котка у дома, ми се ще вече такава да си правим...Иначе, украсихме отдавна, а идеите за подаръци се поизбистрят...Общо взето сега всичко е подчинено на футбола, финални тестове и отброяване на дните до 23ти...
Честити и здрави да са всички отминали и днешни празнуващи! Wine Glass

# 229
  • София
Откакто сме с котка, елхата е мъничка и стои в стаята на набора, където четирикракото няма неконтролируем достъп. Ето нещо разсмиващо по тази тема:
Скрит текст:

Днес на връщане от училище минахме набързо през един мол и се отчетохме с 2-3 подаръка. Има още за купуване, но поне започнахме. Младежът е затруднен какво да избере за тайния Дядо Коледа в училище; паднало му се цитирам "готино момиче, сладурана, но почти нищо не знам за нея". Е, има още една седмица макс да мисли или поне да проучи какво би зарадвало въпросната сладурана.

Иначе в училище е голяма преса. Тази седмица класното по ИЕ, плюс голямо домашно по История и тест по География. Другата седмица е класното по БЕЛ, а по-другата по АЕ. Явно по МАТ ще е след НГ и по-добре - да не си развалят празниците Joy .

При девойката другата седмица са три класни по график и две писмени изпитвания...
Това си е грубо нарушаване на Наредбата. Лично аз бих повдигнала въпроса.
Нямам против писмените изпитвания и класните, но да се спазват правилата и да е в рамките на нормалното. Три класни в една седмица е далеч от нормалното - безумно е.

# 230
  • София
На нас тази седмица ни е много натоварена откъм празници. На 6 - ти мъжо именник, на 7 - ми младежа рожденник, вчера фирмено парти, днес девойката именничка, утре вкъщи младежа ще прави парти по случай РД, ние с баща им сме на хотел, а девойката утре и в неделя е на танцов конкурс в Търново.
Не сме украсявали, ще чакаме да мине купона утре и може би в неделя или другия уикенд. Нашият котарак е много кротък и послушен и никога не е правил бели. Елхата пък въобще не я и забелязва 😁
Подаръците са ясни, но още са в магазина, другата седмица ще ги купуваме.
В училище, тази седмица е малко по - спокойно, защото няколко учители отсъстват, но другата...

# 231
  • на Мелмак
Добро утро, момичета!

Нали на Дъждец дъщерята беше в АК?
Ако е удобно да я попитам дали като цяло е доволна от обучението там?
Атмосфера, учители? Имам седмокласник, който иска английски Simple Smile Предварително благодаря Simple Smile

# 232
Честити празници (и на патерица)на всички празнуващи Simple Smile.
Имаме ли олимпийчета днес 😊? Какво споделят?

# 233
Ети, има и други наборчета в Колежа и нека и те споделят впечатления.
Дъщеря ми засега е много доволна.
В осми клас за деца, учили по-усилено английски преди това, е много лежерно. Останалите учат сериозно, за да наваксат. Имат допълнителни часове и успяват да се изравнят. Не ги делят по ниво.
 Има много активности за забавление на осмокласниците- разни отборни игри, състезания, ходене с пижама, тематични дни и др. Правят всичко възможно да ги интегрират, да общуват и с по-големите ученици.
Има много креативност в заданията, много презентации, групова работа, важно е участието в час и всичко да се предава навреме. Оценките са от няколко компонента. Има и доста писане на есета, аргументации, creative writing, четене и обсъждане на книги. В тази връзка математиката не е силната страна на Колежа.  Ако дете иска да се състезава или да държи ниво там, трябва да се занимава допълнително самостоятелно. Има и клуб/електив с математика, където може да надгражда. Бройката часове на седмица по МОН програмата обаче е като в езикова гимназия.
От учителите засега сме нямали оплаквания с изключение на математиката Joy Миналата година беше много мила преподавателка, но пък не можеше да обяснява. Тази година е някаква леко креслива и сухарка. Имаше оплаквания, че губи време в разправии, но и нашият клас според дъщеря ми били бунтари и постоянно нещо й противоречели. Все още не мога да разбера къде е истината.

Моята девойка харесва повечето учители, а някои намира за много вдъхновяващи. Заради миналогодишните например тази година се записа на електив и клуб при тях.
Има много разнообразни клубове.
Натоварването тази година е доста повече. Всеки ден има нещо за писане или учене, но ако нещата не се оставят за последния момент, натоварването е равномерно.
Ако дете е overachiever и иска да изкарва 98-99% по всичко, може да е много стресиращо. Нашата шестица съответства на над 91.5%, така че може да има 6 в бг дипломата и без да се побърква.
Атмосферата досега е била добра. Не се е оплаквала от снобски прояви, мобинг или нещо друго. Класовете се сменят всяка година. На обяд децата имат голяма пауза и обикновено се събират по компании, а не непременно по класове.

# 234
  • на Мелмак
Дъждец, много благодаря за дългото и подробно писание! Flowers Bouquet
Много изчерпателно за мен.

# 235
Ети, към написаното от Дъждец, с което съм на 200% съгласна, ще добавя и малко допълнителна информация:
1. Учат учениците на практически умения и да могат да се справят успешно в живота, а не да зазубрят информация, която лесно може за бъде проверена (като кой вид руда в коя планина се добива).
2. Предоставят се възможности за спорт и се насърчават учениците в тази насока.
3. Учат се да дебатират, да аргументират тезата си, на публична реч, писане на есе, креативно писане и т.н.
4. Развиват се умения за работа в екип, вкл. с ученици, които не са ти близки и са различни от теб като ниво на знания в конкретната област.
5. Насърчава се социализацията и адаптивността чрез ежегодна промяна на паралелки и учители, а неетично поведение, неуважение и булинг се санкционират.
6. Има много възможности за клубна дейност, включително и да си създадеш клуб.
7. Повечето учители са много цветни, интересни личности, а някои от тях силно вдъхновяващи и мотивиращи.
8. Заданията се дават по рано и са с конкретен срок, което дава възможност за планиране ( в нашия случай да се изпрати 5-10 Мин.преди изтичането му😉).
9. Преди години бях чувала истории за деца, които се побъркват от много учене, но поне засега не мисля, че е така, но моят син просто се стреми към приличен успех, а не гони 98-99%.
Ако сега (след почти 3 семестъра) този път ние трябваше  да избираме училище за него (при кандидатстването той си го избра и настояваше), нямам грам съмнение, че изборът ще е отново същия.
Ако имаш въпроси, може да пишеш на лс😊.

# 236
  • София

Нищо не съм украсявала още, рано ми е. Обикновено украсявам някъде между 15-и и 27-ми, както дойде.. По-странното е, че и подаръци още не съм измислила.

# 237
  • Пловдив
Подарих Коледните подаръци на децата!!!! Joy
Реших, че щом са скъпи маратонки и гаранцията им тече-да си ги носят!!!
На самата Коледа ще получат...тя количка от Шел(25лв),която се командва от приложение, той-ръкохватка от Декатлон за предмишница🤣у дома се шегува е, че му забраняваме да ходи на фитнес-счупил ръкохватката на мопа в банята, моля ви се-при изстискване.
🤣😂
Само за ММ нямам идея.
За мама и татко съм избрала от Лидъл електрически шушони за затопляне на крака....

# 238
  • София

За мама и татко съм избрала от Лидъл електрически шушони за затопляне на крака....

Моля, кажи какви са тези електрически шушони, вършат ли работа, колко струват, къде могат да се намерят из Лидл (изключително рядко влизам в този магазин и само за бретцели, хич не мога да се ориентирам кое къде е)? Постоянно ми мръзнат краката... Благодаря!

# 239
  • на Мелмак
Силан, благодаря!
Ще видим какво ще стане в крайна сметка Grinning
Гледах интересно опаковани чорапи за подаръци тази седмица в Лидъл. Може да взема.

Общи условия

Активация на акаунт