ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 2

• 42 415
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Кали, бързо оздравяване на младежа.
Относно онлайн обучението, ако се стигне до него, то ще е с превантивна цел. Здравите деца ще учат или поне ще се симулира такава дейност, а болните ще се лекуват и никой няма да ги кара да се включват. Аз се надявам ако се стигне до грипна епидемия, то децата да ги пуснат във ваканция, а не да дремят пред мониторите.
Относно онлайн обучението в Гьоте, то отказа сина ми да продължи да се обучава. Учителят при който бяха вероятно по време на онлайн часовете се занимаваше със странични дейности, защото със започването на часа им казваше какво да правят и ако някой има въпрос да го пита. Четири часа някъде се покриваше като само отвреме навреме се появяваше да попита всичко наред ли е. Малкото случаи в които бяха присъствено учебния процес преминавал по коренно различен начин. Говорели, упражнявали се, пишели, правели диалози, диктовки. С две думи както трябва да бъде. Така, че от опит  казвам онлайн обучение в Гьоте - не.

# 406
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Кали, бързо възстановяване на младежа желая! А тоя вариант за он-лайн обучение по време на грип ми е абсурден, ама им отърва на учителите...
Някой има ли наблюдение за читав езиков лагер в Испания. За лятната ваканция, живи и здрави, се оглеждам, ама може и да е раничко?
Скрит текст:
Май Добри и младежа ѝ бяха, ама аз не държа да присъствам Simple Smile
Иначе при нас е абсолютно лежерно, направо издивявам покрай него, а файнали го чакат, но баскет, волей и фитнес са с приоритет Sad

Горинич беше в този https://www.donquijote.org/specialized-spanish-courses/summer-camps/

сами го организирахме, нямаше учител/надзорник и затова отидох и аз. той - в лагера, с децата; аз - в едно студентско общежитие наблизо.
ако бяхме с организация и учители от България (има такава) нямаше да ходя, но съвсем сам, аз в България, баща му в Африка... няма как да стане.

за читав... не знам. имаха часове сутрин и следобяд. сутрин в класна стая, следобяд разходки по обекти, магазини, плажа... в клас говорят само на испански, навън - както дойде. испанците не са много фенове на чуждите езици и им се е налагало да говорят испански и навън. Simple Smile
нашичкият се върна с подобрен руски Wink защото намерил много приятно момченце русначе и си бъбрели на колкото помни от руския. Simple Smile  
него пък го бяха изпратили да си подобрява английския, та и двете с майка му сме малко прецакани, но малко. Simple Smile

още първия ден им правят нещо като плейсмънт тест и определят кой в кой клас ще е. след това си карат по учебника за съответното ниво.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 12:37 от st. Dobri

# 407
  • София
При около 20% болни деца, какъв е смисълът изобщо да се говори за някакво обучение, особено "онлайн". За мен това е отбиване на номера... не, че МОН се вълнува, особено от качеството на усвояване на материала...

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 14:00 от molive

# 408
  • София
Рали, тази година май не искат гласуването да става чрез майки/баби...
"Внимание! Гласът се зачита само с изписани две имена и актуален телефон за връзка."

Доста билети има изкупени, а има още цели 2 седмици! Браво!!!

# 409
  • София
Кали, и аз желая вече оздравяване на набора. Flowers Four Leaf Clover
Рали, подадох си гласчето. Blue Heart
Бебчо, знаеш, че с толкова позитивна енергия от всички нас няма как развоя да не е добър за вас! Kissing Face
Последно решението за Бургас е вакация: https://mon.bg/bg/news/5169

# 410
Рали и аз си подадох гласчето 💙
Бебчо какво става с вас?

# 411
  • София
Моят син ще ходи с училището на езиков курс по испански в училище Делибес, Саламанка. Има сайт, изглежда добре, а и важното е, че са с деца от училище.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 14:48 от magi_sveta

# 412
И аз гласувах.

За много години на всички!

# 413
Здравейте, и аз се вълнувам от темата езикови лагери, но в чужбина. Миналата година тествахме z camps Зенира, и установих, че основната идея е да се трупат пари. Ако някой се вълнува, ще пиша по-подробно какво не ми хареса.
От вас чувам за онлайн - не дай Боже...

# 414
  • В светлината на слънцето
Kally, бързо да се оправя наборът! Heart
rally, и от мен глас за невероятното ти момче! Hug Кажи какво ще свири на другия концерт.

# 415
  • София
Марти, зависи от учителя в Гьоте явно... Ивайло е при учителки (вече 2 модула, различни бяха, не помня имената, но мога да проверя) и е много доволен. Изискват се домашни, не се губи време и дори редовно ги задържат след края на регламентираното време, за да си довършат. Хубаво е да има и тази опция за такива като нас. И като пътува, пак може да си има немски, от къде ли не се е връзвал - от Швейцария, от Полша, от Австрия, от село, от къде ли не из България. Ако е присъствен курс - ще трябва да ги пропуска.

Благодаря ви, момичета, за гласовете Simple Smile

Лулу, на рецитала ще свири 2 пиеси от сюита на Ж. Ф. Рамо, 4-та Балада на Шопен, 2-ра соната на Брамс, Барток Сюита оп. 14 и на Лист - Трансцендентен етюд "Мазепа" и Мефисто Валс. Концертът е по повод национален празник на Унгария и да има унгарска музика, са Лист и Барток. Останалото са текущите пиеси, които свири. Той този концерт му е награда от конкурс през 2020 още и трябваше да е в Будапеща, заради Ковид го отлагаха, отлагаха и отиде в септември 2022, но пък тогава ние хванахме Ковид 2 дни преди заминаването и не успяхме да заминем 😃
https://fb.me/e/8sJOshWbs

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 18:30 от rally

# 416
  • София
rally, наистина зависи от учителя, но явно моя младеж не успя да попадне на читав. Преди това беше при жена, която доста отсъстваше и наваксването беше сложно. На мен ми се искаше да вземе колкото се може по - високо ниво, но за съжаление след В2 каза, стига толкова немски.
Съгласна съм с теб, че онлайн обучението им е много удобно именно за това, че не е обвързано с локация.
Твоят младеж има и от мен един глас. Ще стискаме палци да успее 🤞

# 417
  • София
Марти, В2 си е напълно достатъчно. Остава ви реално един курс за подготовка на сертификат (ще качи на С1 на самия курс, големият ми син така направи).
Нашият младеж сега е на А2... къде ти В2. А може би зависи от вида курс - има най-различни. Нашият е младежки, за ученици 11-17 години. Платих за следващия срок, дано не се падне при вашия преподавател този път...
Скрит текст:
То за музикалните университети искат максимум В2, та ще се радвам, ако го покрие.
Всъщност повечето музикални университети искат В2 да се покрие в рамките на 3 години от започването, много от дисциплините са на английски, но и взимат (предимно азиатци, другите все някакъв език поназнайват) без никакъв европейски език. Чудя се как смело идват на друг континент, без да знаят език... същото е в софийската НМА - като ги гледам, преговарят български към 3-ти курс, как се оправят до тогава, идея си нямам.
Ние не сме толкова смели, а и на Ивайло му харесва езика, учи с удоволствие, брат му учи в Цюрих и знае немски, та може и заради това.

# 418
  • София
rally, "нашия" преподавател, ако не се лъжа се казваше Петров или Петков. Надявам се да си е намерил по - интересно занимание и да не преподава повече.
Иначе младежа говори свободно английски. Според няколко теста, които е правил вкъщи нивото му е С1. Освен тези два езика като втори език в училище учи френски, но там е на ниво А2 и вероятно и така ще завърши. И въпреки всичките тези езици е решил да следва право в СУ и не ще и да чуе за чужбина 😡

# 419
  • В светлината на слънцето
Оооо, rally, много ми харесва програмата. Blush
Иначе, да, в НМА има бая чужденци, които учат езика в движение. На мъжа ми китаеца в първи курс я караше почти на десетопръстната. Но пък много талантлив бе.

Общи условия

Активация на акаунт