ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 2

• 42 458
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
  • България, София
KallyMay, надявам се момчето ти вече да е оздравяло и бързо да възвърне форма. От нас ще имаш помощ Simple Smile

MianaNia, леко да мине ковид при девойката, а вас да подмине. В случай, че не приема в момента - давай й цинк, вит. Д, витамини от Б групата и омега 3. Много са важни като превенция срещу по - нататъшни "екстри".

С тези вируси в момента е  ужас. Всякакви върлуват. От класа на девойката 5 -6 деца са болни.

Бебчо, чакам скоро да се похвалиш с преместването. Нормално е да помрънкват, но се надявам, че като срещнат добър прием и нормално отношение, ще се успокоят и ще разберат, че всичко е за тяхно добро. Да не опираш до РУО е наистина добро пожелание, макар че това всъщност не е нормално - да не можеш да разчиташ на адекватна намеса от страна на отговорната институция. То хората я правят институцията, та изводите всеки си ги е извел за себе си.

Добри, завидно спокойствие има твоят младеж, но пък виж колко добре се справя с всичко. Явно това при него работи добре. А това с плетенето много ме радва. Умения, които все по - малко хора имат в наши дни. Не му скършвай хатъра. Оборудвай го с негови си игли.

Re_ge, колко малко му трябва на един младеж да влезе в правия път Blush Радвам се, че девойката е дала тласък в положителна посока.
Трябва да свикнем с мисълта, че за децата ни все по - малко ще сме фактори и много по - лесно ще приемат нашето мнение, но чуто от друг. Никой не е пророк в собствената си страна.

Рали, и от мен глас за твоето талантливо момче Hug

# 451
  • Пловдив
Kally,
първо реших да попълня аз анкетата, преди да я пратя в няколко вайбър групи на двете си деца.
Но...извинявай лаишкия ми въпрос, но онлайн платформи за обучение са кои познати ни...?!?
Защото аз се сетих за Zoom - защото моите професионални обучения са  в Zoom обикновено когато са онлайн. Но това не е онлайн платформа за обучение (според мен). Сигурно имаш предвид такава като  Teams, но в моя случай аз не съм я ползвала - позната ми е само доколкото децата са я ползвали... А! - и - u4a.se.
Подскажи малко кои познати ми/ни платформи да имам/-е предвид като "се изказваме"?

Пак се извинявам, ако на много от вас въпроса звучи глупаво!
Innocent

Дописвам се да попитам - необходимостта от разреждащи кръвта лекарства личи от изследване - т.нар. пълна кръвна картина?

# 452
  • В центъра на моретата

Дописвам се да попитам - необходимостта от разреждащи кръвта лекарства личи от изследване - т.нар. пълна кръвна картина?

Изследването е на д-димер, но лекар може да каже и за някакво друго. Моето GP каза да го пусна след заболяването. Аз пуснах доста други покрай това.

# 453
  • София
И аз гласувах за нашето момче Hug
JID, аз точно Teams-а написах в анкетата и колко много неща чекнах Hug Ще препращам.
При моя съпруг се появи заболяване на щитовидната жлеза - докато установят какво му е, изприщих се. Всички лекари изказаха предположение за изкаран ковид, та може би е добре да се изследват тези хормони, за да се изключи възможността и щитовидната жлеза да е засегната.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 15:35 от beb4o_fb

# 454
Аз сложих класрум. Не сме ползвали друга

# 455
  • В центъра на моретата
Аз да питам, за да си сверя часовника: наборите наясно ли са какво искат да учат след гимназия, какви профилиращи предмети ще записват в края на 10 кл, на какво да наблягат сега, как се кандидатства в чужбина и какви оценки се искат за там от дипломата? Наборката няма никаква, ама никаква яснота - днес казва едно, сутринта се събужда - друго, като се върне от училище или след някое несполучливо контролно - трето. Казах й да разгледа виртуални дни на университети в чужбина, за да види за какво става въпрос, какви са таксите и т.н. Аз нищо не съм проверявала и гледала. Изчаквах самата тя да се ориентира, след като тази година вече имат разказвателни. Но нищо...

# 456
  • София
Добри, купи му негови куки да си ги пази .      
 У дома всеки си има куфар с инструменти, за сега само поялника е общ. Има си и негов тиган за палачинки. Сега иска да му купя гофретник.

Оооо, ако всеки си има инструменти и посуди.. ще ми трябва сериозно разширяване на жилището.

ysap, не ходя към Варна, иначе щях да взема уроци по предане. Сериозно говоря. Дори и чекрък си купих, много мерак имах - ама нещо не можах да му догодя ремък... и електрически взех, мъничък, ама не се справям твърде добре и с него.

ПП
Ако доживея края на септември ще стана половин вековна. Всичките сте малки... Wink

ППП
Кали, попълних, успех! Иииии... никак не се и сетих за разните там тиймове и др. подобни - аз реално и малко съм ги разглеждала; утре ще гледам да се сетя да кажа на голямото малко да попълни, би било по-полезно. Съжалявам, че не се сетих какво се има предвид... мислех си за неща като уча.се

П^4

zaek, нищо за "в чужбина" не гледа никой, изобщо не е опция. Станфорд, MIT и МГУ са ми извън възможностите, извън тях - "изберете българското". По въпроса за "какво" - навремето аз исках да уча химия, физикохимия в частност. Баща ми искаше да уча журналистика. Познай какво завърших (липсва ми зеленото хилещо се човече). Сега голямото малко от 3 години иска да учи химия, аз искам да учи информатика. Ясно ми е какъв ще е резултатът от спора... (и отново... зеленото).

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 23:27 от katiABV

# 457
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
кати, първо - шегувах се, че искам да уча арабска филология. по това време приемаха пет момчета на година. животът така се завърта, че... Simple Smile Simple Smile
второ - когато свирна, че съм в София, обади се в темата Simple Smile ще ти покажа ка се преде с вретено Simple Smile
и последно - че съм малка, малка съм, основно в главата. а ти не се бутай в щайгите за износ Wink

# 458
  • В центъра на моретата
Joy
а ти не се бутай в щайгите за износ Wink

И аз тъй мисля Joy Моля, нареди се на опашката! JoyJoy

# 459
  • Варна
Добри, много ценен лаф е този със щайгите Joy

Бебчо, не остана! Скоро ще си отдъхнете и дано никога повече нямате вземане-даване с РУО.

Зайче, моето момиче сякаш се ориентира към софтуерни специалности, колкото и на мен да ми се иска да я насоча в инженерни. Животът си е неин, тя трябва да си усети накъде я тегли. Има още доста време, така че нищо сигурно няма на този етап. За трети профилиращ (при нас няма четвърти) в момента се колебае между АЕ и физика, като физиката би я избрала само ако й трябва за кандидатвстване в университета. Противно на мнението на Кати, у дома смятаме, че има и други чужди университети, които си заслужават пред нашите. Казвам го от позиция на човек, който е завършил уж "най-добрия" университет за специалността си в БГ и като знам какво съм получила тогава, какво получават в момента студентите там и какво тези в някои конкретни чужди университети... Има време да го мислим още, но за момента се оглежда в три-четири конкретни навън. За тях ще трябва много, много учене и борба, на която не я виждам да е готова, но пък не бих я спряла да опита.

Ysap ме подсети като писа за статистиките - мисля, че при нас не ги обновяват регулярно напоследък. Така че не разчитам на тях за ориентир, но пък отварям школото честичко в очакване на срочни оценки. Още нищо.

# 460
  • София
Моят е избрал профил математика и физика, но физиката може и да я смени. Хич го няма, горкия, в математиката, но според него е доста добър, лесна му е и приятна. Особено в сравнение с останалите профилиращи! Grinning Grinning Grinning
  За после няма никаква представа. Аз го побутвам към финанси, мениджмънт, нещо такова, той спряга право. Но право трябва да учи тук, ако ще работи тук, както иска, а на мен ми се ще поне малко да учи в чужбина. Евентуално някаква втора магистратура след като завърши, но тогава вече ще е на 25, ще е зрял човек вече и ефектът от потапянето в различна среда, ще е минимален. А и на 25 вече се гради кариера, семейство, къде ще ми се размотава по света. Та така, основното му планиране е на какви "домашни" ще ходи след файнълите, а не какво ще учи или работи.

# 461
  • София
Аз изобщо не знам към какво ще се ориентира наборът - на него му изглежда далечно, на мен - като Румънския бряг, гледан от Русе.

На финалната права сме с малките, момичета  - но ще е много тежко за тях, не искат да напуснат това училище. Изнервана съм, само рева и не мога да си намеря място.

# 462
моят недовървен има колега, много ценЕн, защото след право в България е изкарал магистратура и в Англия. английското право не е като останалите Simple Smile и се оказало рядко и търсено.

за Горинич каквото и да кажа все е малко. Simple Smile все нещо иска, все нещо смята...
избрал си е А нивата за следващите две години, по думите на учителите е почти като ИБ, но с по-тясна насоченост и академична подготовка. ще я видим и нея Simple Smile
предметите му са математика, физика и химия. за да покриел всички инженерни специалности, с компютрите е добре, но ще ги вземе като допълнителен предмет.
целта била мехатроника.
къде - още не е ясно.
аз се изказах неподготвена - искам да иде в Шотландия, за да си посетя родата там Wink разбирай Неси, а той ме поряза. там се очаквали трудности с електричеството и транспорта, животът щял да е труден...

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 13:41 от st. Dobri

# 463
Моя от преди си е избрал електроинженер. Сега средното му е такова, за след това Русе или Варна. Каквото си избере не се меся.

# 464
харесват ми и двата града Simple Smile в Русе съм завършила, а Варна ми е стара любов.
къде колко учат не мога да кажа, според мен зависи от студента най-вече.
имам наблюдения Wink и лични и за/на хора около мен.
Simple Smile включително за МЕИ, което сега е ТУ.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 13:49 от st. Dobri

Общи условия

Активация на акаунт