Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (5)

• 49 093
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря, момичета за отговорите
. Искам да ви попитам още нещо. Трябва да направя кръвен тест за Хламидия. Знаете ли, дали, да е за вече преминала инфекция или за съществуваща в момента?

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 08:48 от neli 02

# 481
  • София/Севлиево
Мисля,че се изследват и двете,но нямам спомен как беше при мен.

# 482
И двете със сигурност, поне на мен това ми иска Станулов.

Едитвам: това е вариант за кръвен IgG, IgM, IgA антитела

Допълнително по мое желание си пусках PCR за уреа, микоплазма и т.н. Въпреки, че и кръвни и микробилогия бяха чисти. Не съжалявам, защото имах спокойна бременност, без тревоги дали нещо не съм пропуснала.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 09:43 от Celeste_10

# 483
На мен кръвния тест ми показа че има наличие на антитела, а влагалищен секрет-че не е настояща инфекция а отминала. Предполагам първо само кръвен и ако има нужда и още един тест.

Благодаря, момичета за отговорите
. Искам да ви попитам още нещо. Трябва да направя кръвен тест за Хламидия. Знаете ли, дали, да е за вече преминала инфекция или за съществуваща в момента?

# 484
Аз съм в тази категория, но в комбинация с намален резерв.
Сега този петък имах пункция при др Станулов, извади ми две яйцеклетки от тях само една се е оплодила. Другата е била с лошо качество. Ако оцелее това ембрионче в сряда ще имам трансфер ❤🍀
quote author=Karamelka link=topic=1498684.msg46027977#msg46027977 date=1676740428]
Здравейте, дами, след два неуспешни опита в друга клиника, в момента обмисляме пътя си занапред. Четейки чудесните отзиви за д-р. Станулов, ще се радвам, ако сред вас има дами, които са се борили с “лошо качество на яйцеклетките” да споделят опит.

Здравейте, аз също имах ембриони с лошо качество 4СС нещо такова ми каза. Извади ми 7 яйцеклетки.Накрая се оплодиха 2,но  с лошо качеството 🥺Върнаха ми ги и двете. И за съжаление в 8ма седмица направих аборт, заради липса на пулс и спряло развитие. Др. Станулов ми каза хромозоми аномалии. Не знам, сега ме е страх да пробвам пак, защото не предлагат ПИД или някаква предварителна диагностика на ембриони преди трансфер и е много вероятно да се стигне до аборт още веднъж...

# 485
  • Бургас

Здравейте, аз също имах ембриони с лошо качество 4СС нещо такова ми каза. Извади ми 7 яйцеклетки.Накрая се оплодиха 2,но  с лошо качеството 🥺Върнаха ми ги и двете. И за съжаление в 8ма седмица направих аборт, заради липса на пулс и спряло развитие. Др. Станулов ми каза хромозоми аномалии. Не знам, сега ме е страх да пробвам пак, защото не предлагат ПИД или някаква предварителна диагностика на ембриони преди трансфер и е много вероятно да се стигне до аборт още веднъж...

Това с ПИД е много противоречиво, защото доста често има мозаицизъм и при изследването ако са взели кофти клетка, накрая ще го отпишете и унищожите, а реално да е бил добър и годен с много малък процент мозаицизъм. А и много често се самокоригира и се развива здраво бебе. Д-р Станулов като цяло казва, че няма смисъл от ПИД, защото все пак има риск от увреждане и на ембриона.

# 486

Това с ПИД е много противоречиво, защото доста често има мозаицизъм и при изследването ако са взели кофти клетка, накрая ще го отпишете и унищожите, а реално да е бил добър и годен с много малък процент мозаицизъм. А и много често се самокоригира и се развива здраво бебе. Д-р Станулов като цяло казва, че няма смисъл от ПИД, защото все пак има риск от увреждане и на ембриона.
[/quote

Така е,права сте. Но и рискът да не знаеш дали това лошо качеството за пореден път няма да завърши с аборт е доста стресиращо.

# 487
  • София
И аз мисля, че е хубаво да си разширят предлаганите услуги. При първи опити няма нужда от ПИД, но при аборти заради генетичен прожлем, да. Има риск да се унищожи ембрион, но ако човек има няколко, си заслужава, защото да се унищожи един.

# 488
  • Бургас
Да, разбира се, всичко зависи от гледната точка. Аз съм с НЯР и за мен всеки ембрион е важен и не мога да си позволя да го застраша с допълнителни тестове. Реално докторът каза, че ако качеството е отлично на бластоцист е много малко вероятно да се случи аборт заради хромозомна аномалия.

# 489
Да, разбира се, всичко зависи от гледната точка. Аз съм с НЯР и за мен всеки ембрион е важен и не мога да си позволя да го застраша с допълнителни тестове. Реално докторът каза, че ако качеството е отлично на бластоцист е много малко вероятно да се случи аборт заради хромозомна аномалия.

Да, ако е отлично качеството съм съгласна, и аз не бих правиля ПИД. При мен беше лошо, затова се притеснявам от следващ опит в клиниката. Иначе не бих сменила др.Станулов.

# 490
Привет, момичета! И аз съм със същите проблеми - лошо качество на всички 5 ембриона . Според ембриолога не е типично за нашата възраст такъв резултат - и двамата сме на по 30 г. Нямаме мъжки фактор, аз съм с две запушени тръби. Чудя се какво да изследваме и какви мерки да вземем за следващата стимулация, за да подобрим резултатите. Аз съм с много висок АМХ на горна граница почти ( не знам дали е от значение ). Като цяло имате ли представа каква е причината за лошото качество на оцелелите ембриони - дали в яйцеклетките или пък в сперматозоидите?

# 491
При мен беше неуспешен опита, беше спряло развитие на 4 ден. Казаха ми лошо качество на яйцеклетката. Реално не знам как се процедира в такава ситуация. Доктора иска да вадим на естествен цикъл, което ще е дълъг процес. Някоя успяла при доктора на естествен цикъл?

Аз съм в тази категория, но в комбинация с намален резерв.
Сега този петък имах пункция при др Станулов, извади ми две яйцеклетки от тях само една се е оплодила. Другата е била с лошо качество. Ако оцелее това ембрионче в сряда ще имам трансфер ❤🍀
quote author=Karamelka link=topic=1498684.msg46027977#msg46027977 date=1676740428]
Здравейте, дами, след два неуспешни опита в друга клиника, в момента обмисляме пътя си занапред. Четейки чудесните отзиви за д-р. Станулов, ще се радвам, ако сред вас има дами, които са се борили с “лошо качество на яйцеклетките” да споделят опит.

# 492
От 1 ембрион е трудно да се говори за всички до колкото знам. Поне 3 сигурно трябва да се изследват, но пак не може да си убедена че ще важи за другите. И по скоро от 2или3 чрез пид ще изберат читави които да върнат. Но аз не виждам смисъл, не бих взела шанса на нито едно ембионче а и не е евтино изследване.. Поне аз така си го обяснявам, излишно

И аз мисля, че е хубаво да си разширят предлаганите услуги. При първи опити няма нужда от ПИД, но при аборти заради генетичен прожлем, да. Има риск да се унищожи ембрион, но ако човек има няколко, си заслужава, защото да се унищожи един.

# 493
Здравейте! Предстои ни първо посещение при д-р Станулов и исках да попитам, по принцип спазват ли се часовете за преглед? По такива места обикновено пада яко висене пред кабинета въпреки записания час, та се чудех дали и тук е така... Да съм подготвена какво ни чака Simple Smile пък и искам да си направя сметка, доколкото мога, как да се организираме с пътуването.

# 494
Здравейте! Предстои ни първо посещение при д-р Станулов и исках да попитам, по принцип спазват ли се часовете за преглед? По такива места обикновено пада яко висене пред кабинета въпреки записания час, та се чудех дали и тук е така... Да съм подготвена какво ни чака Simple Smile пък и искам да си направя сметка, доколкото мога, как да се организираме с пътуването.
Обикновено се спазват, случвало ми се е веднъж или два пъти да почакам повече.

Общи условия

Активация на акаунт