Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (5)

• 49 117
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, дами, след два неуспешни опита в друга клиника, в момента обмисляме пътя си занапред. Четейки чудесните отзиви за д-р. Станулов, ще се радвам, ако сред вас има дами, които са се борили с “лошо качество на яйцеклетките” да споделят опит.

# 346
Аз съм в тази категория, но в комбинация с намален резерв.
Сега този петък имах пункция при др Станулов, извади ми две яйцеклетки от тях само една се е оплодила. Другата е била с лошо качество. Ако оцелее това ембрионче в сряда ще имам трансфер ❤🍀
quote author=Karamelka link=topic=1498684.msg46027977#msg46027977 date=1676740428]
Здравейте, дами, след два неуспешни опита в друга клиника, в момента обмисляме пътя си занапред. Четейки чудесните отзиви за д-р. Станулов, ще се радвам, ако сред вас има дами, които са се борили с “лошо качество на яйцеклетките” да споделят опит.
[/quote]

# 347
  • София

Аз. Мисля че писах в друга тема подробно.

Celeste_10, за такива неща не го питам, защото... става лошо,  един път ме видя да пия кафе....пффф направо съжалих 300 пъти Joy

Страхотен е, знам че малко прекалява с тия неща, обаче просто  защото иска колкото е възможно да има положителен резултат.

За лака, аз също си махах лака всеки път преди процедура, даже още не съм си слагала,защото още съм на утрогестан.

# 348
Сега този петък имах пункция при др Станулов, извади ми две яйцеклетки от тях само една се е оплодила. Другата е била с лошо качество. Ако оцелее това ембрионче в сряда ще имам трансфер ❤🍀
quote author=Karamelka link=topic=1498684.msg46027977#msg46027977 date=1676740428]
[/quote]

Благодаря ви! Желая ви успех от все сърце!
Моят случай е по-различен. Аз съм с висок резерв и нищо в клиничната ми картина не подсказва да очакваме лошо качество. Въпреки това и при двата ни опита всички ембриони загиват още на 2ри ден или са с над 80% фрагментация, което води да арест на 3тия им ден.

# 349
А ти ли реши, че в яйцеклетките е проблемът, или докторите така казаха? Все пак и мъжкият материал участва в цялата работа.

# 350
А ти ли реши, че в яйцеклетките е проблемът, или докторите така казаха? Все пак и мъжкият материал участва в цялата работа.

Това е мнението на ембриолозите. Мъжкият материал е с 1% морфология, но с отлични резултати по всички други критерии, включително SDI под 11%. Обясниха ни, че на втори ден дори не могат да коментират как би се проявил мъжкият фактор.

# 351
  • На изток от Ада
Аз ще се опитам да ида при Станулов.  Както казах съм в Надежда но док не ме радва нама и връзка с нея. Сега още 3 4 дни пия хапчета и чакам цикъл и в Надежда.  Сигурно няма да стане и за Афродита.

# 352
Пробвайте да взимате добавки, DHEA, коензим Q10, витамин Е, витамин Д, витамин С, фолиева киселина за нея е ясно предполагам взимате, както и Цинк.
Аз това приемам от няколко месеца и на една от пункциите извадихме 2 яйцеклетки и двете се оплодиха и бяха с качество АА и АВ. Ембриолозите ме питаха какво приемам че имам такова добро качество на яйцеклетките предвид възраста ми тогава 39 г. За съжаление трансфера тогава завърши с извънматочна бременност и премахване на дясната тръба ☹. След това имах още една пункция с неуспешен трансфер на един ембрион пак с много добро качество и сега ми е третата пункция при която от 2 извадени яйцеклетки имам 1 качествена и чакам трансфер. За мен това си е голям успех. Не всички вярват в добавките, но има научни доказателства за това- в книгата всичко започва с яйцето пише доста подробности, че подобряват качеството на яйцеклетките.
Начин ма живот, без кафе, без пластмаси в къщи, без захар и бързи въглехидрати. Ако не помогне поне няма да навреди 😊 пожелавам успех и дано скоро се похвалиш с положителен резултат.

Моят случай е по-различен. Аз съм с висок резерв и нищо в клиничната ми картина не подсказва да очакваме лошо качество. Въпреки това и при двата ни опита всички ембриони загиват още на 2ри ден или са с над 80% фрагментация, което води да арест на 3тия им ден.
[/quote]

# 353
Благодаря ви, но приемах всичко  от изброеното и повече дори 6 месеца и нямаше резултат. Освен това направих пълен курс иглотерапия и поддържащи процедури през целия период. Промяна в клетките нямаше Sad

# 354
DHEA не е подходящ за всички, не бих приемала без излседване и консултация с лекар.
Относно добавките, аз също приемах Q10 (убиквинол), Вит Е, NAC, омега 3, Вит С, Д, b12 (метилкобалмин), метилирана фолиева, селенометиноин (заради Хашимото) и сигурно пропускам още нещо. На 39 извадихме 15 зрели, имахме 9 бластоциста, 4 от които с отлично качество. Партьорът също приемаше добавки (ние сме с мъжки фактор, въпреки че е малко по-млад от мен). Вегетарианка съм от 15 години, след забремянването започнах да хапвам малко телешко, риба и протеин за бременни. Познавам доста момичета на моята възраст с доста добри яйцеклетки, включително моя приятелка, която скоро роди близнаци (естествено забременяване), както и няколко дами, с които се запознах в Афродита (всички бяхме около 38-40)

Да добавя - не съм спирала кафето, обожавам го! Въглехидрати винаги съм консумирала (като вегетарианец много често прибягвам към тях, особено като съм истински гладна). Но и съм много активно спортуваща от много години, изключително здрава физически (като мускулатура)

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 18:59 от Celeste_10

# 355
По каква схема приемахте DHEA?
Преди да я приемате, бяхте ли изследвали нещо?
Интересно е, че в западните клиники, при жени с ИЯР- винаги изписва DHEA по 75 мг (3×25мг)
Пробвайте да взимате добавки, DHEA, коензим Q10, витамин Е, витамин Д, витамин С, фолиева киселина за нея е ясно предполагам взимате, както и Цинк.
Аз това приемам от няколко месеца и на една от пункциите извадихме 2 яйцеклетки и двете се оплодиха и бяха с качество АА и АВ. Ембриолозите ме питаха какво приемам че имам такова добро качество на яйцеклетките предвид възраста ми тогава 39 г. За съжаление трансфера тогава завърши с извънматочна бременност и премахване на дясната тръба ☹. След това имах още една пункция с неуспешен трансфер на един ембрион пак с много добро качество и сега ми е третата пункция при която от 2 извадени яйцеклетки имам 1 качествена и чакам трансфер. За мен това си е голям успех. Не всички вярват в добавките, но има научни доказателства за това- в книгата всичко започва с яйцето пише доста подробности, че подобряват качеството на яйцеклетките.
Начин ма живот, без кафе, без пластмаси в къщи, без захар и бързи въглехидрати. Ако не помогне поне няма да навреди 😊 пожелавам успех и дано скоро се похвалиш с положителен резултат.

[/quote]

# 356
# 357
На мен ми беше изписана Dhea, заради нисък тестостерон, още преди да отида в Афродита . Но там докторът каза да я изхвърля.

# 358
  • София
На мен ми изписа само Опти ова да пия. Също отидох при него с диагноза -некачествени Я.

nasito8988 , с теб май бяхме в една друга група за аборти. Ако не се лъжа и ти беше с късни загуби след СПОМ. Разбраха ли защо?

# 359
  • На изток от Ада
Какво е СПОМ? Не мойте са в малки седмици 8 -11 гс. В Надежда откриха хроничен ендометрит.

Общи условия

Активация на акаунт